Erste Banka izdaje dvogodišnje dinarske obveznice

Beograd, 24. Oktobar 2012. PR Objave: Saopštenje -

Erste Banka izdaje dvogodišnje dinarske obveznice

Proširenje izvora finansiranja banke; Doprinos razvoju dinarskog finansijskog tržišta; aukcija 6. novembra;Prva banka koja proces izdavanja realizuje putem javne ponude; prvi put da prodaja bude na primarnom segmentu regulisanog tržišta Beogradske berze; Obim izdavanja 2,1 milijardi dinara. NKS 15%; EKS 15,87%.

Erste Bank a.d. Novi Sad je objavila javnu ponudu pravnim i fizičkim licima za kupovinu Prve emisije dugoročnih dinarskih korporativnih obveznica Banke. Obveznice će biti izdate po nominalnoj vrednosti od 10 hiljada dinara, sa rokom dospeća od dve godine (731 dan). Ukupno će biti ponuđeno obveznica u vrednosti 2,1 milijardi dinara. Kamatna stopa je fiksna i iznosi 15% nominalno, a 15,87% efektivno.

"Erste Banka se odlučila na ovaj korak kako bi proširila spektar svojih izvora finansiranja. Prikupljena sredstva će biti iskorišćena za svrhe kreditiranja prvenstveno stanovništva, ali i privrede, a očekujemo da će ponuđeni uslovi izazvati veliko interesovanje investitora. Ponosni smo što smo prva banka u Srbiji koja izdaje sopstvene obveznice putem javne ponude, kao i što će se prodaja obaviti aukcijom na primarnom segmentu regulisanog tržišta Beogradske berze, što je takođe novitet. Verujemo da ćemo ovim potezima doprineti dinarizaciji srpskog finansijskog sistema, proširiti lepezu obveznica kojima se trguje na Beogradskoj berzi i time pospešiti trgovanje na domaćim tržištima kapitala", izjavio je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste Banke.

Prospekt izdanja je objavljen na internet stranicama Erste Banke (www.erstebank.rs). Aukcija će biti obavljena 6. novembra 2012. godine. Obveznice će biti registrovane u elektronskom sistemu Centralnog registra na emisionom računu izdavaoca i vlasničkim računima zakonitih imaoca.

Sekundarno trgovanje obveznicama biće moguće na regulisanom tržištu Beogradske berze i na OTC tržištu.

Erste Banka je u 2011. godini ostvarila najbolji poslovni rezultat otkako posluje u Srbiji, a u 2012. nastavila da pruža podršku stanovništvu i privredi prilikom ostvarivanja njihovih finansijskih ciljeva i potreba i poboljšava svoje poslovne rezultate. Principi poslovanja koji podrazumevaju fokus na stalno poboljšavanje usluge klijentima, konstantno unapređivanje unutrašnje organizacije i efikasnosti te razvijenu politiku upravljanja rizicima, osnova su poslovanja Banke i ubuduće.

Erste Banka je najstarija finansijska institucija u zemlji, osnovana 1864. godine kao Novosadska štedionica. Deo je Erste Grupe, jedne od vodećih grupacija u regionu, osnovane 1819. kao prva štedionica u Austriji.PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Erste volonteri na Beogradskom Festivalu cveća

Zaposleni Erste Banke pomažu zdrav i kreativan razvoj dece i poklanjaju 1000 sadnica čuvarkuća... Više...

Erste Banka i BCIF sedmu godinu zaredom raspisuju konkurs za program donacija "Centrifuga"

Do sada podržano 42 projekta iz 25 gradova Srbije. Prvi put raspisan konkurs za Centrifugu+. Dosadašnje... Više...

Početak javnog glasanja Kluba SUPERSTE

Startovalo glasanje putem SMS poruka i preko web portala www.superste.net za nagrade javnosti konkursa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed