Erste Banka i BCIF sedmu godinu zaredom raspisuju konkurs za program donacija "Centrifuga"

Beograd, 05. April 2013. PR Objave: Poziv -

Erste Banka i BCIF sedmu godinu zaredom raspisuju konkurs za program donacija "Centrifuga"

Do sada podržano 42 projekta iz 25 gradova Srbije. Prvi put raspisan konkurs za Centrifugu+. Dosadašnje ulaganje Erste Banke u projekat premašilo je 200.000 EUR.

Erste Bank a.d. Novi Sad i Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), već sedmu godinu zaredom raspisuju konkurs "Centrifuga" za dodelu donacija u oblasti kulture. Cilj programa je decentralizacija kulturnih i kreativnih sadržaja i aktiviranje mladih. Omladinske organizacije i neprofitne grupe mladih iz 40 mesta u Srbiji do 25. maja mogu da se prijave za donacije u iznosu do 400 hiljada dinara, koje obezbeđuje Erste Banka.

Od ove godine "Centrifuga" će imati i dodatak, pod nazivom "Centrifuga+". Donacija u iznosu do 500 hiljada dinara je namenjena lokalnim, omladinskim neprofitnim organizacijama i neformalnim grupama iz najmanje dva grada koje su zainteresovane za pitanja prostornog uređenja lokalnih zajednica, upotrebu javnih prostora i umrežavanje sa grupama iz drugih gradova.

"Raduje nas što se ovim projektom kulturna mapa Srbije proširuje i obogaćuje novim sadržajima. Ove godine pokrećemo i "Centrifugu+", koja za cilj ima da ohrabri i podstakne saradnju, međusobnu komunikaciju i razmenu iskustva mladih iz različitih lokalnih zajednica”, rekla je Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci. "Erste Banka je tokom prethodnih šest godina u okviru "Centrifuge" podržala 42 projekta iz 25 gradova Srbije sa ukupnim ulaganjima koja premašuju 200.000 evra. Ovaj projekta ima za cilj da mladima pošalje poruku da su promene moguće samo ukoliko odgovornost za sopstvenu budućnost preuzmu u svoje ruke" dodala je Andrea Brbaklić.

Neprofitne organizacije i neformalne grupe imaju mogućnost da konkurišu za Centrifugu i Centrifugu+, ali mogu biti podržani u okviru samo jednog programa. Sve informacije i prijavni formular nalaze se na portalu www.superste.net i na sajtu BCIF-a: www.bcif.org.
"Centrifuga pruža podršku projektima koji doprinose da se mladi aktiviraju oko kulturnih sadržaja u svojim zajednicama, a od ove godine će putem Centrifuge biti podržane i inicijative zasnovane na saradnji grupa iz različitih gradova, a koje će dovesti do veće upotrebe javnog prostora u svrhu umetnosti i kulture", izjavila je programska direktorka BCIF-a, Tanja Bjelanović.

"Centrifuga" je pokrenuta 2007. godine, kao program kulturne decentralizacije kojim se, putem donacija u oblasti kulture u lokalu, podstiče aktivizam mladih od 15 do 30 godina i pokretanje kreativnih kulturnih sadržaja u manjim sredinama. Sredstva su namenjena lokalnim, omladinskim neprofitnim organizacijama i neformalnim grupama koje se kreativno bave pitanjima kulturnog aktivizma u svim mestima u Srbiji u kojima posluje Erste Banka, osim na teritorijama gradova Beograda, Niša i Novog Sada, dok se za "Centrifugu+" mogu prijaviti organizacije iz pomenuta tri grada, ali kao partneri projekta. "Centrifugu", putem pisma podrške podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

Ključne reči

erste banka, centrifuga

POVEZANI SADRŽAJI

Erste volonteri na Beogradskom Festivalu cveća

Zaposleni Erste Banke pomažu zdrav i kreativan razvoj dece i poklanjaju 1000 sadnica čuvarkuća... Više...

Početak javnog glasanja Kluba SUPERSTE

Startovalo glasanje putem SMS poruka i preko web portala www.superste.net za nagrade javnosti konkursa... Više...

Mladi talenti ipak žele da ostanu u Srbiji

U okviru Kluba SUPERSTE Erste Banke omladina u Srbiji iznela svoje stavove o društvenim pitanjima Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed