Održan prvi okrugli sto na temu "Žene u Srbiji - pregled i perspektive"

Beograd, 04. Februar 2011. PR Objave: Saopštenje -

Održan prvi okrugli sto na temu "Žene u Srbiji - pregled i perspektive"

Okupljajući se na prvom okruglu stolu na temu "Žene u Srbiji – pregled i perspektive" započela je serija razgovora u okviru projekta "Podeli svoje znanje – postani mentorka". Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Erste Banka i Evropski pokret u Srbiji najavili su da će u narednih pet meseci biti održano pet okruglih stolova na kojima će učesnice programa razmenjivati mišljenja i iskustva na različite teme od šireg društvenog značaja.

Okupljajući se na prvom okruglu stolu na temu "Žene u Srbiji – pregled i perspektive", započela je serija razgovora u okviru projekta "Podeli svoje znanje – postani mentorka". Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Erste Banka i Evropski pokret u Srbiji najavili su da će u narednih pet meseci biti održano pet okruglih stolova na kojima će učesnice programa razmenjivati mišljenja i iskustva na različite teme od šireg društvenog značaja.

Gordana Čomić, potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije, govorila je o značaju Upitnika Evropske komisije i ocenila da je rad na Upitniku izuzetno važan u daljoj modernizaciji i razvoju društva. Ona je naglasila da "ženski odgovor" na upitnik mora da sadrži razliku između propisanog i primenjenog kada su ženska ljudska prava u pitanju.

Prema rečima direktorke Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonje Liht, najveći problem je što žene ne uspevaju da se nametnu ili nametnu svoje teme ali da je od velike važnosti da žene budu na mestima gde se odlučuje i kreira budućnost zemlje.

Vesna Jarić, specijalna savetnica u Upravi za rodnu ravnopravnost, statističkim podacima je
predstavila poziciju žena u Srbiji i njihovu zastupljenost u različitim sferama.

Cilj projekta "Podeli svoje znanje – postani mentorka" je da okupi ugledne, uspešne žene iz različitih profesija koje žele da svoje znanje i iskustva prenesu mladim devojkama koje su na početku karijere.

U programu učestvuje više od četrdeset mentorki, među kojima su direktorka Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije Milica Delević, narodna poslanica Gordana Čomić, novinarke Antonela Riha i Brankica Stanković, glumice Mirjana Karanović i Ana Sofrenović, i druge uspešne žene iz sveta biznisa, javnog i civilnog sektora.PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Do uštede energije samo kroz usklađivanje zakona

Kompanija ELTEC PETROL inicirala okrugli sto: "Unapređenje i usklađivanje propisa neophodnih za... Više...

Erste volonteri na Beogradskom Festivalu cveća

Zaposleni Erste Banke pomažu zdrav i kreativan razvoj dece i poklanjaju 1000 sadnica čuvarkuća... Više...

Erste Banka i BCIF sedmu godinu zaredom raspisuju konkurs za program donacija "Centrifuga"

Do sada podržano 42 projekta iz 25 gradova Srbije. Prvi put raspisan konkurs za Centrifugu+. Dosadašnje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed