Nastavak projekta Integrisani sistem promocije zdravlja majke i deteta u Vojvodini

Ada, 07. Avgust 2010. PR Objave: Objava -

Nastavak projekta Integrisani sistem promocije zdravlja majke i deteta u Vojvodini

Dom zdravlja u Adi je, nakon Inđije, još jedna zdravstvena ustanova u kojoj će biti implementiran projekat "Integrisani sistem promocije zdravlja majke i deteta u Vojvodini".

Dom zdravlja u Adi je, nakon Inđije, još jedna zdravstvena ustanova u kojoj će biti implementiran projekat "Integrisani sistem promocije zdravlja majke i deteta u Vojvodini".

U okviru projekta biće distribuirani vaučeri "Dete raste" svim roditeljima dece uzrasta do 7 godina.

U periodu od avgusta 2010. godine u narednih šest meseci na teritoriji koju pokriva Dom zdravlja Ada, biće podeljeno 1.000 vaučera "Dete raste" i realizovaće se Studija opravdanosti upotrebe komunikacije putem mobilnog telefona u zdravstvenoj zaštiti majke i deteta.

Cilj studije je unapređenje zdravstvene zaštite majke i deteta razvojem i primenom novih organizacionih i komunikacionih modela, koji će omogućiti veći stepen zadovoljstva korisnika zdravstvene usluge, ali i veći kvalitet pružene zdravstvene usluge radi očuvanja zdravlja majke i deteta.

Osnova projekta "Dete raste" je personalizovana informacija o zdravlju deteta koja se šalje na mobilni telefon roditelja deteta. Od momenta prijavljivanja roditelj dobija u narednih godinu dana zdravstvene informacije o kalendaru vakcinacije deteta, obaveznim pedijatrijskim pregledima, preporukama u oblasti ishrane, preporukama iz oblasti psihomotoričkog rasta i razvoja, preporuke u oblasti oralne higijene kao i preporuke iz oblasti pedagogije i vaspitanja. Celokupan sadržaj je prilagođen svakom detetu pojedinačno tj. datumu rođenja deteta. Ove informacije roditelj dobija u formi sms poruka čija je osnovna funkcija da podsete, edukuju i ukažu roditelju šta treba da preduzme radi očuvanja i unapređenja zdravlja svoga deteta.

Tokom realizacije Studije planirano je da patronažne sestre Doma zdravlja u Adi obiđu roditelje dece starosti do tri godine, da ih obaveste o sadržaju projekta i da im ponude da se dobrovoljno prijave na Sms servis slanjem datuma rođenja, mesta rođenja i imena deteta.

Na ovaj način će roditelji dobiti ukupno 100.000 sms poruka zdravstvenog sadržaja dok će Služba zdravstvene zaštite dece dobijati redovne izveštaje o broju dece kao i pregledima. Na ovaj način će Dom zdravlja u Adi biti u mogućnosti da u potpunosti prilagodi svoju zdravstvenu uslugu aktuelnim potrebama zdravlja deteta pozivanjem na preventivni zdravstveni pregled.

Prijavom na sistem omogućava se bolja saradnja i komunikacija između izabranog pedijatra i korisnika, a sistem je zamišljen tako da lekar u svakom trenutku ima uvid u to kada dete treba da dođe na naredni pregled ili obaveznu vakcinu, te se na taj način može na vreme planirati i zakazivati poseta pedijatru. Osim toga, roditelji se na vreme obaveštavaju da je vreme za odlazak kod lekara.

Tvorac projekta je Fond za promociju zdravlja MobiMed i dr med. Vojislav Stojšin, a  projekat je podržan i finansiran od strane  Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo APV, Srpskog lekarskog društva, Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Vojvodine.
Izuzetno je važno istaći činjenicu da je projekat podržan i od strane WHO Kancelarije u Beogradu u okviru stručne i tehničke podrške.

Nakon šest meseci, zdravstvena ustanova imaće i prve podatke o stepenu zadovoljstva korisnika servisa.

Realizaciju projekta omogućila je kompanija "Dunav osiguranje".PODACI O FIRMI

Naziv: MobiMed Fond
Adresa: Omladinskog pokreta 8c
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: office@mobimed.org.rs
Web: mobimed.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Drugi poziv vojvođanskim lokalnim samoupravama za učešće u programu - "Misli globalno-privlači lokalno"

17. vojvođanskih lokalnih samouprava uskoro će imati kvalitetne PPT prezentacije o svojim potencijalima... Više...

Predstavljanje Vojvodine na svetskom sajmu EXPO 2015.

Danas je počelo dvonedeljno predstavljanje Vojvodine u okviru programa na Nacionalnom paviljonu... Više...

VIP fond predstavio potencijale OIE

VIP fond predstavio potencijale OIE - stranci najviše interesovanja pokazali za proizvodnju električne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed