Predstavljanje Vojvodine na svetskom sajmu EXPO 2015.

Novi Sad, 02. Juni 2015. PR Objave: Saopštenje -

Predstavljanje Vojvodine na svetskom sajmu EXPO 2015.

Danas je počelo dvonedeljno predstavljanje Vojvodine u okviru programa na Nacionalnom paviljonu Republike Srbije na Univerzalnoj svetskoj izlozbi EXPO Milano 2015. Ovogodišnja tema sajma EXPO, koji traje od početka maja do kraja oktobra, glasi „Nahranimo planetu. Energija za život". Nastup Srbije pod imenom „Okusi hranu. Oseti život" kreiran je tako da posetiocima paviljona bliže dočara kako izgleda današnja Srbija kroz bogatu srpsku kuhinju, kulturu i tradiciju.

Danas je počelo dvonedeljno predstavljanje Vojvodine u okviru programa na Nacionalnom paviljonu Republike Srbije na Univerzalnoj svetskoj izlozbi EXPO Milano 2015.

Ovogodišnja tema sajma EXPO, koji traje od početka maja do kraja oktobra, glasi „Nahranimo planetu. Energija za život". Nastup Srbije pod imenom „Okusi hranu. Oseti život" kreiran je tako da posetiocima paviljona bliže dočara kako izgleda današnja Srbija kroz bogatu srpsku kuhinju, kulturu i tradiciju.

I nastup Vojvodine će svetsku javnost upoznati sa njenom raznolikošću, bogatim nasleđem, kulturom, kao i njenim privrednim, a posebno prehrambenim potencijalima. Biće predstavljeni turistički potencijali, lovni turizam, specijalne turističke destinacije, zdravstveni i banjski turizam, zaštićena prirodna dobra, gastro ponuda regiona i tradicionalni zanati, a VIP Fond će održati dve konferencije za italijanske privrednike na kojima će predstaviti mogućnosti ulaganja u mlekarskoj i mesnoj industriji, ratarstvu i proizvodnji voća i povrća, kao i potencijale za investicije u organsku proizvodnju.

Centralni događaj dvonedeljnog nastupa pokrajine biće „Dan Vojvodine", koji će se 8. juna održati na velikom platou ispred paviljona Srbije. Manifestaciju će svečano otvoriti predsednik Pokrajinske vlade, dr Bojan Pajtić, uz izbor najbolje vojvođanske muzike i gastronomske ponude.

Organizatori nastupa Vojvodine su Sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine, Fond za podršku investicija u Vojvodini - VIP, Regionalna razvojna agencija Bačka,  Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj - Banat, Regionalna razvojna agencija Srem, Turistička organizacija Vojvodine, kao i Turistička organizacija Sremski Karlovci.PODACI O FIRMI

Naziv: Fond za podršku investicija u Vojvodini - VIP
Adresa: Narodnog fronta 23d
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: office@vip.org.rs
Web: www.vip.org.rs
Tel: 021 472 32 40
Kontakt osoba:
Ime: Vlastimira Stanković-Ruškuc
Funkcija: savetnica za PR
Tel:
e-mail: vlastimira.stankovic@vip.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Oprema za policiju na jednom mestu i na vašoj adresi za 1 dan

Iskoristite priliku da nabavite povoljne i kvalitetne delove policijske opreme preko onlajn prodavnice... Više...

Program fizičkih priprema za vojsku, policiju i specijalne antiterorističke jedinice

Novo u ponudi. Pobedite sebe i naučite kako da poboljšate vašu fizičku spremnost za testove prilikom... Više...

Sberbank Srbija - sada i potvrđeni "prijatelj klijenata"

Sberbank Srbija kao prva banka u Srbiji, pristupila je danas prestižnom međunarodnom sertifikacijskom... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed