Promocija Priručnika za postupanje subjekata zaštite SPREČAVANJE I SUZBIJANJE NASILJA U PORODICI

Srbija, 08. Decembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Promocija PriruÄnika za postupanje subjekata zaÅ¡tite SPREÄAVANJE I SUZBIJANJE NASILJA U PORODICI

Gender centar Republike Srpske, stručna služba Vlade Republike Srpske za jednakost i ravnopravnost polova, organizovao je zajedničku promociju Priručnika za postupanje subjekata zaštite "SPREČAVANJE I SUZBIJANJE NASILJA U PORODICI", prvog jedinstvenog priručnika koji promoviše multisektorsku saradnju svih subjekata zaštite koji rade na slučajevima nasilja u porodici u Republici Srpskoj. Promocija i pres konferencija održana je 07. 12. 2009. godine u administrativnom press centru Vlade RS.

Gender centar Republike Srpske, stručna služba Vlade Republike Srpske za jednakost i ravnopravnost polova, organizovao je zajedničku promociju Priručnika za postupanje subjekata zaštite "SPREČAVANJE I SUZBIJANJE NASILJA U PORODICI", prvog jedinstvenog priručnika koji promoviše multisektorsku saradnju svih subjekata zaštite koji rade na slučajevima nasilja u porodici u Republici Srpskoj.

Promocija i pres konferencija održana je 07. 12. 2009. godine u administrativnom press centru Vlade RS.

Priručnik je pripremljen u toku realizacije Akcionog plana Republike Srpske za borbu protiv nasilja u porodici za 2007. - 2008. godinu, u saradnji Gender centra Republike Srpske, Ministarstva pravde Republike Srpske, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ovo je prvo izdanje priručnika koji pruža osnove za multisektorski model u postupanju i daljem unapređenju prakse u radu sa slučajevima nasilja u porodici. Priručnik za subjekte zaštite -  Sprečavanje i suzbijanje nasilja u porodici u Republici Srpskoj -  je prvi takav priručnik koji objedinjuje rad svih subjekata zaštite (policija, zdravstvene institucije, centri za socijalni rad, sudovi i tužilaštva, obrazovne institucije, nevladine organizacije).

U izradi priručnika, kao autori/ke sarađivali su predstavnici/ce navedenih ministarstava Vlade Republike Srpske, predstavnici/ce  sudova i tužilaštava RS, te stručnjaci iz oblasti etiologije nasilja u porodici, kliničke psihologije, psihijatrije i socijalnog rada, predstavnice nevladinog sektora i predstavnici/ce Gender centra Republike Srpske, koji je koordinirao
implementacijom ovog plana i cijelim procesom izrade i pripreme za publikovanje jedinstvenog priručnika za sve subjekte zaštite od nasilja u porodici.

Naredni korak je šira promocija i distribucija Priručnika koje će biti realizovane u saradnji sa resornim ministarstvima, u cilju da Priručnik dobiju i koriste svi koji rade na slučajevima nasilja u porodici širom Republike Srpske.PODACI O FIRMI

Naziv: Gender centar - Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske
Adresa: Vuka Karadžića 4
Grad: Banja Luka 78 000
e-mail: protokol@gc.vladars.net
Tel: 051/247-427
Kontakt osoba:
Ime: Dijana Tepšić
Funkcija: Službenica za odnose s javnošću
Tel: 051/247-589
e-mail: d.tepsic@gc.vladars.net

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Svečana konferencija povodom promocije projekta i premijere filma "Vlasina 2015"

Forum „Vlasina", u saradnji sa Gradom Beogradom i Ministarstvom omladine i sporta, organizuje svečanu... Više...

Predstavljanje knjige "Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru"

U sklopu Sajma zapošljavanja LINK2Job 18.09.2015 . g. organizovano je predstavljanje knjige „Kako... Više...

Mudro uživajte na suncu uz Olivalove preparate

Naći pravu meru, uz adekvatnu zaštitu - preporuka je stručnjaka za bezbedno uživanje u sunčanju.... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed