Predstavnici svih bivših republika SFRJ na sajmu u Osečini

Osečina, 10. Avgust 2009. PR Objave: Najava -

Predstavnici svih bivÅ¡ih republika SFRJ na sajmu u OseÄini

Na Sajmu šljiva u Osečini, koji će se održati od 28-30. avgusta 2009. godine pojaviće se predstavnici opština i privredne delegacije iz svih republika bivše Jugoslavije. U prethodnom periodu predstavnici opštine Osečina su posetili po nekoliko prijateljskih gradova i opština u okruženju, gde su od svojih ljubaznih domaćina dobili čvrsta uveravanja da će u vreme sajma poseta biti uzvraćena zajedno sa privrednicima koji su zainteresovani za poslovna partnerstva sa proizvođačima voća iz Osečine.

Gosti će imati svoje štandove, ali najvažniji susreti odigraće se u okviru Biznis kluba, kao i na sajamskim radionicama i predavanjima. Poslednja poseta pred ovogodišnji Sajam šljiva bila je prošle nedelje, kada je predsednik opštine Osečina Nenad Stevanović boravio u Banjaluci, na poziv gradonačelnika Dragoljuba Davidovića. Stevanović  kaže  da iz Bosne i Hercegovine, preko Turističke organizacije Banjaluka, između ostalih, dolaze dva veoma značajna prerađivača voća, "Vitaminka" i "Prijedorčanka".

-Ovo nisu bile samo kurtoazne posete, iako je zadovoljstvo negovati prijateljstva širom bivše Jugoslavije. U pitanju su veoma jasni poslovni interesi, među kompanijama i ljudima koji su i u prošlosti sarađivali. Potrebno je obnoviti pokidane poslovne veze i prijatno je iznenađenje saznanje da i "oni drugi" imaju istu želju i ekonomsku potrebu. Tržište je najjača spona na Balkanu i svakome ko ima zdrav poslovni interes je to jasno - kaže Stevanović.

Najbrojnija delegacija dolazi iz Slovenije, na čelu sa županom Ormoža, Alojzom Sokom. Slovenačka delegacija ima preko sedamdeset učesnika, među kojima su, pored privrednika i poljoprivrednici i kulturno umetničko društvo. Iz Hrvatske dolazi delagacvija iz Nedelišća, iz Crne Gore predstavnici Herceg Novog, a iz Makedonije, već po tradiciji, predstavnici Đorče Petrova, jedne od 10 opština grada Skoplje. Iz BIH dolazi još i delegacija iz Bratunca, mesta poznatog po proizvodnji malina.

Prema rečima Nenada Stevanovića, cilj je da se svi oni upoznaju sa četiri osečanska proizvoda od šljive -  suvom šljivom, rakijom, pekmezom i kolačem od šljive, koji će ove godine biti u uniformisanoj ambalaži vrhunskog dizajna. Stevanović dodaje da je naročita pažnja poklonjena vizuelnom identitetu sajma, koji je prenesen na pakovanje proizvoda, jer žele da potencijalnim partnerima pošalju nedvosmislenu poruku da su spremni i sposobni za moderno poslovanje i uspešan izvoz. PODACI O FIRMI

Naziv: Informativna služba opštine Osečina
Adresa: Karađorđeva 78
Grad: Osečina 14253
e-mail: sajamsljiva@osecina.com
Web: www.osecina.com
Tel: 014/51-031
Kontakt osoba:
Ime: Sandra Dominik
Funkcija: PR Sajma sljiva
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Ministar kulture Predrag Marković otvara Sajam šljiva u Osečini

Šesti po redu Sajam šljiva u Osečini svečano će otvoriti, 26. avgusta 2011. godine, Predrag... Više...

Brojne nagrade za učesnike Sajma šljiva

Prva nagrada Sajma šljiva u Osečini – dukat – pripala je Goranu Radovanoviću iz Gornjeg Crniljeva... Više...

Počeo je Sajam šljiva u Osečini

Počelo je sinoć potpaljivanjem sušare kraj sajmišta i revijom dokumentarnih filmova, a završiće... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed