Brojne nagrade za učesnike Sajma šljiva

Osečina, 01. Septembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Brojne nagrade za uÄesnike Sajma Å¡ljiva

Prva nagrada Sajma šljiva u Osečini – dukat – pripala je Goranu Radovanoviću iz Gornjeg Crniljeva, koji je na osnovu viđenog stanja i primenjenih agrotehničkih mera u zasadu proglašen za najboljeg proizvođača "plavog blaga" na području opštine Osečina u 2009. godini. Dve druge nagrade (po 15.000 dinara) podelili su Dragan Filipović iz Lopatnja i Slobodan Milovanović iz G. Crniljeva, a dve treće (po 10.000 dinara) Dragan Đurđević iz Konjica i Veroljub Stefanović iz Dragijevice.

Specijalna nagrada (od 10.000 dinara) za unapređenje rada Sajma pripala je Paunu Srećkoviću iz Dragijevice.

Eminentna komisija (predsednik prof. dr Ninoslav Nikićević, članovi: prof. dr Vele Tešović, mr Branko Popović i dipl. inž. Ljubiša Stanković) pregledala je i ocenila 53 jakih alkoholnih pića i dodelila jednu veliku zlatnu medalju za prvo mesto, a pored toga još 21 zlatnih, 22 srebrnih i osam bronzanih medalja.

Prvo mesto  i  Veliku zlatnu medalju za šljivovicu osvojio je prošlogodišnji pobednik Milan Kolaković iz Stapara, kod Valjevske Kamenice. Drugo i treće mesto, odnosno zlatne medalje za dve vrste šljivovica osvojio je Slobodan  Perić iz Zavlake kod Krupnja. Njemu su pripale još dve zlatne medelje za različite "ljute" rakije od šljive.

Prvo mesto i zlatnu medalju za jabukovaču osvajio je "VIKI" iz Loznice, a ovom proizvođaču pripale su i srebrne medalje za rakiju od suve šljive, šljivovicu i kajsijevaču. Prvo mesto i zlatne medalje za dunjevaču, klekovaču i rakiju od malina dobio je "TIM" d.o.o. iz Bajine Bašte, kome su pripale i zlatne medalje za šljivovicu iz 1995, 2004. i 2005, kao i za jabukovaču iz 2004. godine.

Svetozar Martinović iz Bačke Topole osvojio je prva mesta i zlatne medalje za dudovaču i rakiju od zove. Njemu su pripale i srebrne medalje za šljivovicu i lozovaču, kao i bronzana za klekovaču. Zlatna medalja i prvu mesto u kategoriji orahovače pripala je Milanu Veselinoviću ("MV") iz Komirića, koji se okitio i srebrnom medaljom za kajsijevaču.
Adam Dragićević i Slavko Živanović iz Lopatnja, Milorad Marković iz Bratačića, Mioljub Sredojević iz Babajića kod Ljiga i Miloš Drajić iz V. Kamenice  dobili su zlatne medalje za šljivovicu-prepečenicu, a Zoran Milinković iz Donje Bukovice, opština Valjevo, zlatnu za šljivovicu iz 2001. i srebrnu za šljivovicu iz 2000. godine.

Milovan Tešanović iz Đurđevca kod Mionice dobio je srebrne medalje  za liker od maline i orahovaču, a bronzane za liker od borovnice, lincuru i pelinkovac; Zoran Mijić iz Krasave  kod Krupnja osvojio je srebrne medalje za orahovaču sa propolisom i nanovaču sa propolisom, a bronzanu za medovaču sa propolisom; Radan Đukić iz S. Osečine  srebrne za šljivovicu i šljivovicu sa propolisom, dok je Nikola Vesić iz Valjeva poneo srebrne medalje za šljivovicu i jabukovaču.

Andrija Korićanac iz Lađevaca kod Kraljeva, Branko Ivanović iz Babajića kod Ljiga, Radislav Đurđević iz S. Osečine, Dragan Đurđević iz Konjica, Rajko Sremčević iz Obrenovca, Zdravko Marinković i Rade Jančić iz Lopatnja dobili su srebrne medalje za šljivovicu.

Srbislav Simić  iz  Gunjaka je dobitnik srebrne medalje za rakiju od kruške, Dragan Jovičić  iz Gunjaka bronzane za rakiju od kupina, a Paun Srećković i Slavko D. Pantelić iz Dragijevice – bronzane za šljivovicu.

Na osnovu pravilnika o oceni kvaliteta proizvoda od voća (šljiva) nagrađen je veći broj učesnika zanimljive sajamske izložbe.
Prvo mesto (i dukat) za šljivani kolač "Šljivko Osečina" pripalo je Jovanu Vilotiću iz Dragijevice, drugo (15.000 dinara) Radovanu Damnjanoviću iz Lopatnja, a treće (10.000 dinara) Novki Đuričić iz Bratačića. Najbolje slatko od šljiva imao je Ivan Panić iz Sirdije (mobilni telefon), zatim Milorad Marković iz Bratačića i Marko Janković iz G. Crniljeva. Prvu nagradu za pekmez (mobilni telefon) dobio je Branko Ivanović iz G. Crniljeva, a drugo i treće mesto pripalo je Bojanu Đurđeviću iz Lopatnja i Životi Eriću iz G. Crniljeva. Pobednički džem (nagrada: mobilni telefon) pripremilo je gazdinstvo Tomislava Ilića iz Lopatnja, drugo mesto zauzeo je Milorad Jović, a treće Marko Janković iz G. Crniljeva.
Najuređeniji štand, po oceni organizatora, imao je Zdravko Marinković iz Lopatnja (nagrada: televizor). Drugo mesto u ovoj kategoriji (i muzički stub) osvojili su Čedomir i Mladen Jovanović iz Tuđina, a treće (kaca od 500 litara) Jordan Teodorović iz Lopatnja.
Nagrađeni su i najuspešniji učesnici turističke manifestacije "Zlatne ruke". Prvu nagradu za predstavljanje običaja na selu (seosko domaćinstvo i slavska trpeza) dobila je grupa "Etno-stil" u sastavu Nevenka Ninić, Nada Milovanović i Ljubica Joksimović, a nagrada je televizor i kućni bioskop. Prvo mesto za ukupni aranžman (nagrada: televizor) pripalo je Koviljki Grujičić iz Rađevskih Stava (opština Krupanj), drugo (usisivač) Vidi Marinković iz Lopatnja, a treće (DVD) Vinki Mladenović iz Dragijevice. Za pojedinačni eksponat nagrađeni su: Slavica Bojčić iz Pecke za lanenu haljinu (mobilni telefon), Dragana Dragićević iz Lopatnja za kolač od šljiva (usisivač) i Danica Dumanović iz S. Osečine za vuneno ćebe (DVD).

Posebno su pohvaljeni: Ranka Karajović iz Dragijevice za slatko od šljiva, Marko Marjanović iz Loznice za maketu vodenice, Rosa Đurić iz Osečine za lanenu košulju, Dana Nikolić iz Osečine za kupinovo vino, Zorica Tešanović iz Osečine za pasterizaciju voća i povrća i Udruženje žena iz Osečine za platnenu torbu.PODACI O FIRMI

Naziv: Informativna služba opštine Osečina
Adresa: Karađorđeva 78
Grad: Osečina 14253
e-mail: sajamsljiva@osecina.com
Web: www.osecina.com
Tel: 014/51-031
Kontakt osoba:
Ime: Sandra Dominik
Funkcija: PR Sajma sljiva
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Drugu godinu za redom Marquis Intelligence iz Beograda dobio priznanje za kvalitet rešenja i usluga na prestižnim objektima u Londonu

Marquis Intelligence iz Beograda dao je ogroman doprinos proglašenju London City Airport-a za najbolji... Više...

Dve nagrade: mr Aleksandra Kesrović, principal i Britanska internacionalna škola laureati nagrade "Summit success"

U sredu, 28. aprila u Tržnom centru Ušće, Cinelpexx dvorana, dodeljene su nagrade „Summit saccess"... Više...

Održana jedanaesta dodela nagrada za filantropiju - Trag fondacija dodelila VIRTUS nagrade za one koji doprinose boljem i humanijem življenju

Trag fondacija jedanaestu godinu za redom dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed