Počeo je Sajam šljiva u Osečini

Osečina, 26. Avgust 2009. PR Objave: Obaveštenje -

PoÄeo je Sajam Å¡ljiva u OseÄini

Počelo je sinoć potpaljivanjem sušare kraj sajmišta i revijom dokumentarnih filmova, a završiće se u nedelju, uz trubače, podelom nagrada pobednicima i fudbalskom utakmicom na gradskom stadionu. Ovogodišnji, četvrti po redu Sajam šljiva u Osečini, sudeći po ozbiljnosti, raznovrsnosti i bogatstvu pripremljenog programa ponudiće učesnicima, gostima i posetiocima obilje sadržaja.

Ovogodišnji, četvrti po redu Sajam šljiva u Osečini, sudeći po ozbiljnosti, raznovrsnosti i bogatstvu pripremljenog programa ponudiće učesnicima, gostima i posetiocima obilje sadržaja, a proizvodnji šljiva i drugih proizvoda od ovog i ostalog voća novu nadu da aktuelno stanje u poljoprivredi, voćarstvu i prehrambenoj industriji nije bezizlazno.

Za danas je predviđeno da podpredsednik Vlade Srbije i ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić prvo pusti u rad novopodignutu fabriku za preradu voća "Intema" vlasnika Ratka Beganovića. Zatim da sa grupom ministara i visokih gostiju poseti pogone srpsko-austrijske kompanije "Podgorina-fruht", onda da otvori upravo rekonstruisanu i asfaltiranu deonicu od 1, 6 kilometara regionalnog puta Ljubovija-Koceljeva.

Zvanično i svečano otvaranje Sajma, uz tradicionalnu paljbu iz prangija sa okolnih brda, zakazano je za 14 časova. U međuvremenu, zvanice i posetioci moći će da se se upoznaju sa svim onim što su za ovu priliku pripremili izlagači i učesnici izložbi (narodne radinosti, likovnog stvaralaštva, umetničke fotografije, muzejskih eksponata, pčelarstva), koji će, sudeći po prispelim prijavama, biti preko 200.

Za "okruglim" stolom prvog dana povešće se debata o novom Zakonu o rakiji. Ambasador Kipra Homer A. Mavrommatis otvoriće postavku postera sa motivima iz  ove prijateljske zemlje. Uveče će goste zabavljati Haris Džinović.

Drugog dana održaće se stručno predavanje o savremenim trendovima u gajenju šljiva i prezentacija potencijala Osečine za investiciona ulaganja. Žiri će proglasiti pobednike i podeliti nagrade najboljima na izložni domaće radinosti. U kulturno-umetničkom programu prvo će nastupiti amaterska folklorna društva iz Slovenije i Osečine, a zatim nacionalni ansambl "Kolo" iz Beograda.

U nedelju je prvo koncert duhovne muzike u crkvi, a zatim još jedno stručno predavanje, ovog puta o tome šta (ne)znamo o pčelarstvu i produktivnom značaju pčela u voćarstvu. Za 15 časova je zakazano proglašenje pobednika Sajma i podela vrednih nagrada najboljim proizvođačima svežih i suvih šljiva, rakije, pekmeza, šljivanog kolača, "karabana". . .

Tokom sva tri sajamska dana posetioci, koji ne samo da i ovog puta neće plaćati ulaz na sajam već će besplatno biti posluženi čašicom "ljute" rakije, suvim šljivama i pekmezom na kriški hleba, moći će, kroz organizovani planinarski pohod, vozeći se "old-tajmer" autobusom ili fijakerima, da se uvere u izuzetne prirodne lepote ovog kraja, vrednosti lokalnih turističkih destinacija i bogatstvo ponude ovdašnjeg seoskog turizma.PODACI O FIRMI

Naziv: Informativna služba opštine Osečina
Adresa: Karađorđeva 78
Grad: Osečina 14253
e-mail: sajamsljiva@osecina.com
Web: www.osecina.com
Tel: 014/51-031
Kontakt osoba:
Ime: Sandra Dominik
Funkcija: PR Sajma sljiva
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Oprema za policiju na jednom mestu i na vašoj adresi za 1 dan

Iskoristite priliku da nabavite povoljne i kvalitetne delove policijske opreme preko onlajn prodavnice... Više...

Program fizičkih priprema za vojsku, policiju i specijalne antiterorističke jedinice

Novo u ponudi. Pobedite sebe i naučite kako da poboljšate vašu fizičku spremnost za testove prilikom... Više...

Job Fair 2023 - Tvoja karijera počinje ovde!

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST - BEST Niš organizuje 15. po redu jubilarni Sajam poslova... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed