LDP protiv imenovanja Tasića za predsednika komisije

Bor, 29. Juni 2009. PR Objave: Saopštenje -

LDP protiv imenovanja TasiÄa za predsednika komisije

Liberalno-demokratska partija (LDP) u Boru ocenila je neozbiljnom odluku odbornika Skupštine opštine da za predsednika Opštinske izborne komisije (OIK) bude izabran sudija koji je osudjivan zbog primanja mita.

Većinom glasova odbornika Srpske radikalne stranke, Vlaške demokratske stranke Srbije, Pokreta "Živim za Krajinu" i Demokratske stranke Srbije, za predsednika Opštinske izborne komisije izaban je bivši istražni sudija Opštinskog suda u Boru Vladimir Tasić.

Tasić je krajem oktobra 2000. godine suspendovan zbog sumnje da je primao mito, nakon čega je i osuđen pred Okružnim sudom u Zaječaru. Član glavnog odbora LDP-a Zoran Stanković izjavio je da je predlog SRS "neozbiljan čin" koji ne ide u prilog borbi protiv korupcije. "Izbor Tasića govori ili o krajnjoj neodgovornosti nove lokalne vlasti ili o pripremi terena za manipulacije na narednim izborima. Posle ovoga, svaka priča o borbi protiv korupcije pada u vodu jer su je već svojom prvom odlukom vlasti proglasile društveno prihvatljivom", ocenio je Stanković. On je rekao da je potrebno dati "šansu čoveku koji je jednom pogrešio" ali da je neozbiljno imenovati ga za predsednika OIK.

Tasić je za predsednika OIK izabran na predlog nedavno izabranog predsednika opštine Bor Branislava Rankicća (SRS). Tasić se teretio da kao istražni sudija nije sproveo postupak o pritvoru deset osoba okrivljenih za krađu nafte, jer je od njih za tu uslugu dobio novac. Član gradske vlade iz SRS Ljubiša Cokić izjavio je da zakon ne sprečava da Tasić bude izabran za tu funkciju, i da kritika LDP-a predstavlja politički marketing.PODACI O FIRMI

Naziv: Opštinski odbor LDP - Bor
Adresa: Albanske spomenice 5/12
Grad: Bor 19210
e-mail: raindog.bor@gmail.com
Web: ldp.opstinabor.com
Tel: 060 423 5360

Više...

Ključne reči

bor, ldp, opština bor

POVEZANI SADRŽAJI

Akcija "Cif čisti Srbiju" stigla i na istok Srbije - Očišćen spomenik palim ratnicima u Boru

Stručni tim za čišćenje spomenika očistio je spomenik ratnicima Bora palim u ratovima od 1912.... Više...

Nema priključenja na "Južni tok"

Iako će trasa gasovoda "Južni tok iz Bugarske ući u Srbiju kod Zaječara, i proći na samo 12... Više...

Kerber u Boru

U četvrtak, 18. februara u 21.00 časova Cafe Club CULT u saradnji sa Centrom za kulturu u Boru... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed