Akcija "Cif čisti Srbiju" stigla i na istok Srbije - Očišćen spomenik palim ratnicima u Boru

Bor, 16. Maj 2014. PR Objave: Saopštenje -

Akcija "Cif Äisti Srbiju" stigla i na istok Srbije - OÄiÅ¡Äen spomenik palim ratnicima u Boru

Stručni tim za čišćenje spomenika očistio je spomenik ratnicima Bora palim u ratovima od 1912. do 1918. godine. Sa poznatog borskog spomenika uklonjeni su grafiti, naslage čađi i druge nečistoće koje su se nataložile vremenom, a nakon temeljnog čišćenja na spomenik je nanesen i specijalni anti-grafitni sloj koji će olakšati buduće održavanje njegove čistoće.

Stručni tim za čišćenje spomenika očistio je spomenik ratnicima Bora palim u ratovima od 1912. do 1918. godine. Sa poznatog borskog spomenika uklonjeni su grafiti, naslage čađi i druge nečistoće koje su se nataložile vremenom, a nakon temeljnog čišćenja na spomenik je nanesen i specijalni anti-grafitni sloj koji će olakšati buduće održavanje njegove čistoće. Ovo je već treći značajan spomenik obuhvaćen velikom akcijom "Cif čisti Srbiju" koju je pokrenula kompanija Unilever Beograd sa idejom da tokom proleća budu uređeni i zaštićeni spomenici kulture i prolazi u 10 gradova u Srbiji.

"Spomenici su tu da nas podsećaju na značajne događaje i da čuvaju istorijsko nasleđe naše zemlje i najmanje što možemo da uradimo je da se brinemo o njihovoj čistoći. Zbog toga je kompanija Unilever i odlučila da tokom proleća izdvoji sredstva za očuvanje spomenika kulture u Srbiji, kao i da naš poznati brend Cif bude na čelu kampanje čišćenja spomenika i pešačkih i podzemnih prolaza", rekao je g. Ljubomir Milošević, direktor Unilever Beograd d.o.o. i dodao: "Veliku zahvalnost dugujemo našem timu za čišćenje koji je veoma stručno i profesionalno, uz poštovanje pravila za čišćenje spomenika, doprineo da spomenik u Boru zasija punim sjajem, a posebnu ulogu imaju i građani Srbije, jer smo deo prihoda od prodatih sredstava iz palete Cif proizvoda namenili upravo za ovu kampanju."

Spomenik palim ratnicima u Boru podignut je u sećanje na 94 borca koji su izgubili život tokom Balkanskih ratova i u Prvom svetskom ratu i čija su imena uklesana u spomen obeležje. Među njima se nalaze i imena 15 francuskih vojnika koji su dali život u borbi za oslobođenje Bora 1918. godine. 

Bor je već šesti grad u kome kompanija Unilever Beograd i timovi za čišćenje uređuju spomenike kulture i prolaze, a tokom maja biće očišćene lokacije u još četiri grada, kao i jedna lokacija u gradu po izboru posetilaca internet stranice kampanje www.cifcistisrbiju.rs. Glasanje je otvoreno do kraja maja, pa svi koji žele da bude očišćen spomenik ili prolaz u njihovom gradu još uvek mogu da se uključe. Više informacija o kampanji, ali i o spomencima koji će biti očišćeni možete možete pronaći i na Facebook stranici  Cifcistisrbiju.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Najlepše je doba kad je puna đačka torba

Desetodnevni program pod nazivom „Najlepše je doba kad je puna đačka torba" biće održan u... Više...

Održana akcija "Spasimo beogradske vrapce"

Kompanija Pernod Ricard, već osam godina, na globalnom nivou sprovodi inicijativu "Dan odgovornosti"... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed