Hitno uvesti privremene mere

Bor, 17. Juni 2009. PR Objave: Najava -

Hitno uvesti privremene mere

Opštinski odbor Liberalno demokratske partije u Boru na današnjoj konferenciji za novinare izrazio je zabrinutost zbog situacije u kojoj se našla lokalna samouprava posle izglasavanja nepoverenja dosadašnjem predsedniku Opštine Srđanu Marjanoviću.

"Mi nismo zabrinuti zbog toga što gospodin Marjanović više nije predsednik, jer smo saglasni da nije ispunio svoje obaveze prema građanima i da je bio predstavnik verovatno najgore vlasti u istoriji ovog grada, već zbog toga što više ne postoje elementarni uslovi za bilo kakvo funkcionisanje lokalne samouprave", rekao je Zoran Stanković, portparol Opštinskog odbora LDP - Bor.

Na prethodna tri skupštinska zasedanja došlo je do prave provale antagonizma koji vlada među suprotstavljenim grupacijama u Skupštini, a pri tome ni jedna od njih ne može da formira većinu koja bi mogla da vrši vlast i donosi odluke neophodne za funkcionisanje grada. Pokušaj formiranja nove većine sa radikalima na čelu čak i ako uspe, neće doneti ništa dobro niti nešto što već nije viđeno, a svakako predstavlja koaliciju stranaka koje su programski potpuno suprotne: dve stranke koje se zalažu za centralizaciju i jedne stranke manjina.

Liberalno demokratska partija je ovakav razvoj situacije predvidela još pre skoro godinu dana i u tom periodu je mnogo puta upozoravala da se ne sme gubiti vreme na beskrajne političke kombinatorike, već da su novi izbori jedino logično rešenje. Za takav stav dobili smo i jasnu podršku 5000 građana Bora koji su potpisali zahtev za raspisivanje prevremenih izbora.

Nažalost, odbornici su pokazali da ih zahtevi građana koji su ih birali uopšte ne zanimaju i ni na koji način ne obavezuju.

Nadamo se da će Vlada Republike Srbije u što skorijem roku, a najbolje bi bilo već u četvrtak, na svom redovnom zasedanju, doneti odluku o uvođenju privremenih mera i prekinuti agoniju u kojoj se ovaj grad nalazi zaslugom kompletnog skupštinskog saziva.

Svojim neradom, neozbiljnošću i beskrajnim međusobnim svađama, pokazali su da nisu dorasli zadatku koji su im građani poverili i smatramo da svi do jednog moraju da se povuku iz političkog, a neki od njih i javnog života Bora.

Bor, 17. 06. 2009.

 PODACI O FIRMI

Naziv: Opštinski odbor LDP - Bor
Adresa: Albanske spomenice 5/12
Grad: Bor 19210
e-mail: raindog.bor@gmail.com
Web: ldp.opstinabor.com
Tel: 060 423 5360

Više...

Ključne reči

bor, ldp, opština bor

POVEZANI SADRŽAJI

Akcija "Cif čisti Srbiju" stigla i na istok Srbije - Očišćen spomenik palim ratnicima u Boru

Stručni tim za čišćenje spomenika očistio je spomenik ratnicima Bora palim u ratovima od 1912.... Više...

Nema priključenja na "Južni tok"

Iako će trasa gasovoda "Južni tok iz Bugarske ući u Srbiju kod Zaječara, i proći na samo 12... Više...

Kerber u Boru

U četvrtak, 18. februara u 21.00 časova Cafe Club CULT u saradnji sa Centrom za kulturu u Boru... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed