Promene na farmaceutskom tržištu u regionu - Sopharma Trading kupuje PharmaStore pharmacies operations

Beograd, 22. Mart 2017. PR Objave: Saopštenje -

 Promene na farmaceutskom tržištu u regionu - Sopharma Trading kupuje PharmaStore pharmacies operations

Lider na farmaceutskom tržištu, Sopharma Trading postigla je dogovor za kupovinu PharmaStore pharmacies operations sa namerom integracije u porodicu SOpharmacy, čime je ojačala svoju tržišnu poziciju u regionu.

Lider na farmaceutskom tržištu, Sopharma Trading postigla je dogovor za kupovinu PharmaStore pharmacies operations sa namerom integracije u porodicu SOpharmacy, čime je ojačala svoju tržišnu poziciju u regionu.

Odluka za udruživanje kompanija je usaglašena sa strateškim planovima Sopharma Trading, na proširenju svog prisustva na tržištu maloprodajnog segmenta farmaceutskog sektora. Priključivanje SOpharmacy ojačaće položaj oba lanca, a zajedno biće u mogućnosti da zajedno pruže snažniji odgovor na rastuće zahteve pacijenata prilikom pružanja kvalitetnih zdravstvenih usluga.

Prema zakonu, transakcija zahteva i mišljenje Komisije za zaštitu konkurencije, a oba dva lanca će zadržati svoje autonomno upravljanje. Planovi za budući razvoj i integraciju SOpharmacy i PharmaStore kreiraće menadžment oba preduzeća u roku od nekoliko meseci od pravnog zatvaranja transakcije.


Više informacija o kompanijama


Sopharma Trading

Sopharma Trading AD je deo Sopharma Grupe. Ona je vodeći dobavljač usluga u zdravstvenom sektoru. Od 2009-2016, Sopharma Trading je rangirana kao broj jedan u kontekstu prihoda u farmaceutskom sektoru na listi Capital Weekly K100 (rangiranje najboljih 100 lokalnih preduzeća). Godine 2010 i 2011, kompanija je osvojila nagradu Lidera u farmaceutskom sektoru od istog izdavača.

Sopharma Trading osnovana je 2006. godine nakon integracije pet distributivnih kompanija. Neosporan dokaz uspeha je trajni rast prihoda i zarade tokom svih deset godina postojanja. Kompanija pokriva 100% državne teritorije preko četiri regionalna distributivna centra. Sopharma Trading je veran partner za više od 3,000 potrošača (apoteke, bolnice i sl.) i više od 400 partnera - lokalnih i međunarodnih proizvođača. Portfolio Sopharma Trading sastoji se od više od 13,000 proizvoda - lekova, dodataka ishrani, proizvoda za negu lepote, i medicinskog potrošnog materijala. Kompanija takođe obezbeđuje integrisana, direktna rešenja za bolnice, uključujući medicinsku opremu i uređaje od vodećih proizvođača kao što su General Electric i Carl Zeiss. Godine 2015, Sopharma Trading upustila se u svoj regionalni razvoj van granica Bugarske, na srpsko tržište. Iste godine, kompanija je otvorila svoje prve maloprodaje na farmaceutskom tržištu pod svojim brendom SOpharmacy.

 

SOpharmacy

SOpharmacy je koncept apoteka, plod inspiracije, energije, i profesionalizma, koji obezbedeđuje moderan pristup u pružanju zdravstvenih usluga bugarskim pacijentima.

Potrošači su zadovoljni mirnim, otvorenim, i prijateljskim ambijentom u brendiranim apotekama uz širok asortiman proizvoda i zdrave hrane, dijetetskih suplemenata, i vitamina, proizvoda za negu kože, higijenu, sisteme i dodatnu opremu za svakodnevnu negu zdravlja majke i bebe. Svaka SOpharmacy apoteka izdaje lekove prema programu Nacionalnog fonda za zdravstveno osiguranje, insulinske lekove,, skupe lekove i recepte za ratne veterane. Ranije tokom 2017. godine, apoteke su pokrenule svoj brend za individualnu dnevnu negu ‘SOpharmacy Essentials.' Svi proizvodi koji ne zahtevaju posebne uslove skladištenje i/ili uslove prodaje, organizovani su po kategorijama prema upotrebi, simptomima, i terapijii, obezbeđujući bogatu i olakšanu pretragu pacijenata.

Ključna komponenta koncepta SOpharmacy su konsultacije s farmaceutima o brojnim stanjima koji mogu uzrokovati nelagodnost kao što su različite vrste bolova, poremećaja abdomena ili sna, itd. Proširene profesionalne savetodavne usluge su čvrsto zasnovane na znanju i obuci timova medicinskih profesionalaca.

Brendirani proizvodi dostupni su potrošačima i na lokacijama koje nisu SOpharmacy apoteke, preko Internet apoteke i platforme Farma.bg. Farma.bg je registrovana internet prodavnica proizvoda koji se izdaju bez recepta, proizvoda za negu lepote, vitamina, dijeteskih suplemenata i drugih zdravstvenih i kozmetičkih proizvoda. Broj Farma.bg korisnika je i preko 330,000 mesečno. Glavne prednosti Internet apoteke su bogat portfolio sa više od 7,000 proizvoda na lageru, brza i pouzdana isporuka, primamljive cene i promotivne ponude. 


PharmaStore Grupa

PharmaStore Grupa sastoji se od 7 kompanija koje rade u 19 apoteka u Sofiji i Burgasu. Tokom više od 12 godina, postigli su veliki uspeh u maloprodajnom segmentu farmaceutskog tržišta, kao potpuno novi koncept apoteka. Prema podacima kompanije, udeo u prodaji PharmaStore u Sofiji za 2015. godinu je 5.2% ukupne prodajne vrednosti. Grupa sprovodi napredno poslovanje s uzlaznim trendom u prihodima (31% u 2013, 33% u 2014, i 18% u 2015. godini).

Fokus PharmaStore koncepta je široka i rastuća raznolikost proizvoda za zdravlje i negu lepote, uključujući i proizvode za svakodnevnu upotrebu u super ishrani i proizvode za majke i bebe. Apoteke se snažno oslanjaju na dobro savetovanje od strane kvalifikovanih farmaceuta i savetnika za negu lepote, uz brižan pristup potrošačima s puno razumevanja.

PharmaStore brendirane apoteke su prostrane, s otvoreno izloženim proizvodima, gde potrošači mogu da uživaju u udobnosti i slobodi kupovine. PharmaStore lokacije su lako dostupne, i uspele su da izgrade i zadrže stabilan broj lojalnih klijenata.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

2009. je dosad finansijski najuspešnija godina za lidera u polju kliničkih istraživanja - ClinTec International

Uprkos napornoj ekonomskoj klimi u svetskim razmerama, kompanija ClinTec je ostvarila globalni rast... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed