2009. je dosad finansijski najuspešnija godina za lidera u polju kliničkih istraživanja - ClinTec International

Beograd, 04. Mart 2010. PR Objave: Obaveštenje -

2009. je dosad finansijski najuspeÅ¡nija godina za lidera u polju kliniÄkih istraživanja - ClinTec International

Uprkos napornoj ekonomskoj klimi u svetskim razmerama, kompanija ClinTec je ostvarila globalni rast prihoda u iznosu od 45%, nakon što je započela inovativne projekte u sedamnaest novih zemalja i popunila 115 novih radnih mesta u poslednjih dvanaest meseci. ClinTec se etablirao kao ključni faktor u obezbeđivanju programa restrukturiranja i optimizacije istraživanja i razvoja za farmaceutsku industriju na globalnom nivou.

ClinTec International, vodeća multinacionalna organizacija koja se bavi istraživanjima po ugovoru, danas je objavila da je ostvarila organski rast s povećanjem prihoda od globalne prodaje u iznosu od 45 procenata u proteklih dvanaest meseci; osim toga je proširila bazu klijenata i potpisala nove ugovore s još jedanaest od vodećih dvadeset pet farmaceutskih kompanija u svetu.

S obzirom na prisutnost u četrdesetak zemalja širom sveta, ClinTec International sprovodi klinička ispitivanja u okviru svih bitnih terapeutskih oblasti, uključujući onkologiju, neurologiju, kardiovaskularnu, respiratornu i gastroenterološku praksu. Firma takođe poseduje bogato iskustvo u domenu konsultantskih usluga u svim aspektima obezbeđenja kvaliteta; članovi ClinTec-ovog tima koji se bavi obezbeđenjem kvaliteta su redom obavljali više zadatke u okviru ispitivanja kvaliteta proizvodnje u farmacetuskoj, biotehnološkoj i industriji medicinskih aparata.

Osnivač firme, doktor Rabinder Butar, predsednik i generalni direktor, komentariše: "ClinTec International se nalazi na vrhu krivulje rasta u poređenju s konkurencijom. Susreli smo se s izazovima 2009. godine i trenutna predviđanja ukazuju da će rast tokom 2010. i 2011. godine biti održavan na istom visokom nivou."

"Naš impresivni finansijski učinak, postignut tokom teške ekonomske klime, povezan je s dostignućima koja smo ostvarili brzim i fleksibilnim menadžmentom. Dok su projekti ostalih organizacija koje se bave kliničkim istraživanjima kasnili ili bivali otkazivani, ClinTec je napredovao i započeo inovativne projekte u 17 zemalja, te proširio osoblje za 115 novih zaposlenih. Kada se zagledamo u budućnost, prema 2010. i 2011. godini, lagodno možemo da predvidimo nastavak ovog značajnog trenda rasta."

"Otvaranje predstavništva u Kairu u oktobru bio je jedan od najbitnijih momenata protekle godine. Osim što je našim saradnicima iz globalne farmaceutske industrije obezbedio pristup novoj populaciji pacijenata, ClinTec Cairo je očvrsnuo našu reputaciju značajnog kliničkog istraživača na području Bliskog isoka i severne Afrike", kaže doktor Butar.

Godine 2009, ClinTec je odigrao ključnu ulogu pri obezbeđivanju programa restruturiranja za globalnu farmaceutsku industriju koja traži inovativne načine da optimizuje svoje napore u oblasti istraživanja i razvoja. Prenos istraživanja sa zapada na istok je područje u kome ClinTec očigledno može da ponudi kredibilno rešenje, primenom mešavine fleksibilnih resursnih rešenja i sprovođenja off-shore projekata.

"ClinTec International prednjači u otvaranju novih i potencijalnih tržišta. Naše poznavanje različitih regulativnih zahteva i kultura je bez premca; ono predstavlja veliki adut za međunarodne farmaceutske firme koje znaju da u ovom pogledu mogu da računaju na nas", tvrdi doktor Butar.

"ClinTec International je posvećen napretku ljudskog zdravlja omogućavanjem sprovođenja kliničkih istraživanja najvišeg kvaliteta. Predanost i podrška osoblja ClintTec-a u Glazgovu i širom sveta su nam omogućile da dostignemo i nadmašimo svoje ciljeve tokom prethodne godine", dodaje doktor Butar.PODACI O FIRMI

Naziv: ClinTec International D.O.O.
Adresa: Topličin Venac 3/IV
Grad: Beograd 11000
e-mail: serbia@clintec.com
Web: www.clintec.com
Tel: +381 (0) 11 3285 326

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Istraživanjem snega do boljih performansi pneumatika

Snežne pahuljice još od davnina inspirišu čovekovu maštu i bude radoznalost. Iako im je svima... Više...

Transparentnost javnih finansija: Kontrola državne pomoći i javno-privatna partnerstva

Ko sve ima pravo da inicira postupak kontrole državne pomoći? Koji su izazovi veće kontrole državne... Više...

Kraljevo pomaže razvoj seoskog turizma

Podsticajna sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji grada Kraljeva, za ovu godinu, dobilo... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed