Post praznični detox - kako tijelo i um vratiti u stanje balansa

Beograd, 13. Februar 2017. PR Objave: Obaveštenje -

Post prazniÄni detox - kako tijelo i um vratiti u stanje balansa

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jelena Kaluđerović je napisala tekst Post praznični detox - kako tijelo i um vratiti u stanje balansa. Iz godine u godinu, nakon što se završe božićna i novogodišnja slavlja, isprepletana brojnim slavskim veseljima i bogatim trpezama, većina nas, taman otprilike u ovo vrijeme, krajem mjeseca januara, se hvata za glavu - budžet ispražnjen, garderoba tijesna, glava u oblacima.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jelena Kaluđerović je napisala tekst:

Post praznični detox – kako tijelo i um vratiti u stanje balansa

Iz godine u godinu, nakon što se završe božićna i novogodišnja slavlja, isprepletana brojnim slavskim veseljima i bogatim trpezama, većina nas, taman otprilike u ovo vrijeme, krajem mjeseca januara, se hvata za glavu - budžet ispražnjen, garderoba tijesna, glava u oblacima.

Kako se vratiti svakodnevnim obavezama nakon odmora, zimovanja, putovanja, opustenijeg načina života – spavanja do kasno, druženja s prijateljima, izlascima…Teško  Šalim se, uopšte nije teško. Treba samo imati strpljenja i volje da se praznični entuzijazam polako - korak po korak pretoči u svakodnevni život.

Kad su praznici – pa neka su

Praznici treba da se vole i u njima treba uživati. Za opšte fizičko ali i mentalno zdravlje nije dobro ako ste tokom praznika imali grižu savjesti dok ste jeli razne specijalitete i delicije. Od griže savjesti vam se jede još više! Sa druge strane, nije dobro ni da vam oči budu gladne – da sebe mučite, pa dok drugi svega jedu, vi pijete vodu i jedete voće.

Ja sam tokom praznika uživala u svakom lijepom zalogaju – bez uskraćivanja u bilo čemu ali i bez pretjerivanja. Ljudska psiha je čudo. Kada sebi u glavi kažete da ćete svoj organizam nahraniti onim što mu je u datom trenutku potrebno – bilo da je slatkiš, meso, kafa, ili bilo koja druga namirnica u pitanju, dešava se sledeće: Količinski pojedete baš onoliko koliko je organizmu potrebno. Bez nepotrebnog prežderavanja i sekiracije.

I eto na kraju mjeseca januara, imam tek neko kilo viška, i to ne zbog praznika, nego što poslednjih mjeseci usljed nagomilanih obaveza, zaista sam nisam nalazila vremena i snage za trening. Zato je sada pravo vrijeme da se um i tijelo vrate u stanje wellbeinga – duševnog i fizičkog blagostanja. Welllbeing je moje omiljeno stanje koje nastojim da njegujem tokom cijele godine. Kada vodite računa o svom tijelu i umu svakog dana, onda ste dobro pripremljeni za sva opuštanja koja se dešavaju tokom godine – praznici, ljeto, poslovne obaveze, i slično. Tada vam povratak u stanje welllbeinga nije noćna mora, već nešto čemu se radujete i u čemu uživate cijelim bićem.

Kao što se radujem ja. A možete i vi. Evo i kako.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na jelenakaludjerovic.com/post-praznicni-detox-kako-tijelo-i-um-vratiti-u-stanje-balansaPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed