To što ti ne može reći "Hvala" ne znači da nije zahvalan.

Beograd, 23. Decembar 2016. PR Objave: Najava -

To Å¡to ti ne može reÄi "Hvala" ne znaÄi da nije zahvalan.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Ingrid Divković je napisala tekst To što ti ne može reći "Hvala" ne znači da nije zahvalan Jest. Zahvalan je. I to do neba. I pokazat će ti to načinom na koji te gleda, mahanjem repa koji ti otkriva koliko je željan tvoje pažnje, topline tvojih ruku, jednostavno tebe i tvoje ljubavi.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Ingrid Divković je napisala tekst:

To što ti ne može reći "Hvala" ne znači da nije zahvalan

Jest. Zahvalan je. I to do neba.

I pokazat će ti to načinom na koji te gleda, mahanjem repa koji ti otkriva koliko je željan tvoje pažnje, topline tvojih ruku, jednostavno tebe i tvoje ljubavi.

Nikada se nisam bojala prići napuštenom psu, čak naprotiv, prilazila sam im (oprostite mi na iskrenosti) prije nego napuštenom čovjeku jer ne znam, nešto je u meni što me tjeralo i što me još uvijek tjera da mu priđem i da ga pomilujem bez bojazni da će me ne dao Bog ugristi. To je nešto što sam radila otkada sam bila mala, i kada se sjetim svih tih susreta, nekako se sjetim i Božića, i svijetlećih lampica, mirisa cimeta i majčinih kolača, i najdraže tople čokolade koju sam dobila tek nakon što sam bez primisli od riječi „ne da mi se i kasnije ću“ unijela drva u kuću.

U mojoj se obitelji za vrijeme Božića nikada nije razbacivalo i uvijek se pazilo na to da pokloni koje razmijenimo imaju dublja značenja, da nam ostanu. Na polici, i u sjećanju. Baš zato mislim da sam iz tog razloga danas toliko osjetljiva na poklone koji ne znače ništa, i koji se bez puno muke potroše za mjesec ili dva, i kojih se baš nitko ne sjeća.

Ta me sjećanja vuku u dane kada sam kući, bez straha ali i bez pitanja donosila napuštene štence, kada sam ih zamatala u svoje makene deke i kada sam ih skrivala pod krevetom davajući im tek ispečene kekse i mlijeko koje je bilo najmijenjeno meni. Bilo je dana kada sma išla spavati gladna jer sam sva sretna i ponosna hranila ta mala, uplašena stvorenja. Vani su pucali petarde, a oni su se bojali. Nije bilo savršenijeg osjećaja od onog kada sam svojim rukama štitila nekoga tko se nije mogao zaštititi sam.

Tata je naravno, u svom grubom i prepoznatljivom tonu izgovarao riječi „Riješi ih se. Ne mogu ostati ovdje…“ Tada mi se srce slamalo, ali se dobro sjećam, u tim sam trenucima bila sretno dijete. Jer tada sam dobijala najljepše poklone na svijetu. Dopuštenje da ih barem dva dana čuvam i volim u svojoj sobi.

Nekoliko godina kasnije odrasla sam i napustila obiteljsku kuću. Štence više nisam donosila kući jer u iznajmljenom stanu pretpostavljate, nemate uvjeta niti hrabrosti za takvo što. No to ne znači da je tu priča o ljubavi stala. Čak naprotiv, mislim da je tu tek počela. Danas, kada pogledam svijet oko sebe, i kada uvidim u kakvim sve uvjetima živimo i za kakvim poklonima težimo dođe mi da zaplačem, ali samo na kratko, jer suze nikada nisu riješile išta, osim da su očistile dušu. Danas, kada se dobro isplačem, zavrnem rukave, sjednem za stol i krenem tražiti. Tražim načine da pomognem onima koji to zaslužuju, a koji to sami ne mogu. Ništa što radim nije veliko, ali tješim se, i male stvari su nekome velike. I onda vidim. Toliko je divnih duša oko mene, toliko je ljubavi. :)


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na ingriddivkovic.com/2016/12/to-sto-ti-ne-moze-reci-hvala-ne-znaci-da-nije-zahvalanPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed