Veliko jesenje raspremanje

Beograd, 07. Septembar 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Veliko jesenje raspremanje

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst Veliko jesenje raspremanje. Kao da sam juče pisala tekst Kako da pametno provedete leto, a sada već ulazimo u jesen. Vreme leti sve brže što smo stariji, a za njim ostaje pitanje gde smo bili i šta smo radili? Jesen je kažu vreme da se započnu nove stvari, kreiraju nove navike kako bismo uplovili spremno u novu godinu.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst:

Veliko jesenje raspremanje

Kao da sam juče pisala tekst Kako da pametno provedete leto, a sada već ulazimo u jesen. Vreme leti sve brže što smo stariji, a za njim ostaje pitanje gde smo bili i šta smo radili?

Jesen je kažu vreme da se započnu nove stvari, kreiraju nove navike kako bismo uplovili spremno u novu godinu. Tih 4 meseca zaista može da nam pomogne da steknemo figuru na koju smo ponosni, naučimo novi jezik ili krenemo sa novom navikom. Ujedno, to je odlično vreme za godišnji presek i odluku šta su nam dalji koraci.

Za mene je jesen odlično vreme da se rešimo svih stvari koje nam više ne služe, kako navika, ubeđenja, uverenja koja nas samo usporavaju, tako i onih fizičkih stvari koje nam više nisu potrebne. Bitno je da dobro porazmislimo šta je za nas uspeh i krupnim koracima krenemo u smeru njegovog ostvarenja.

Jedna od stvari kojima se ja pozabavim svake jeseni je veliko raspremanje stana i ormara. U tome mi je pomogla knjiga Marie Condo koja daje sjajne savete o temeljnoj organizaciji. Ako njenu filozofiju sumiram u jednu rečenicu ona bi glasila:Baci sve što u tebi ne budi radost! Drugim rečima baci sve što ne nosiš, ne voliš ili ne koristiš.

U praksi to izgleda tako što ili izbaciš sve iz ormara na krevet, pa jedno po jednu uzmeš u ruku, pogledaš, razmisliš kada si to nosio poslednji put, a onda ukoliko te taj komad odeće i dalje usrećuje zadržiš ga. Ukoliko ne, spakuješ ga da ga prodaš, pokloniš ili baciš, zavisno u kom je stanju.

Meni ovakve odluke dolaze spontano, jer sam već godinama u minimalističkom fazonu. U mojoj sobi se nalaze samo krevet, nekoliko knjiga koje trenutno čitam, šolja za kafu, dnevnik i planer, olovke i markeri i mirišljava sveća. Moj ormar čine basic stvari crne, bele ili bež boje koje se kombinuju bez problema. Kupujem jako kvalitetne basic stvari koje mi dugo traju, bele i crne pamučne majce meni čine bazu svake dobro kombinacije. Uz kvalitetan sako, dobar sat i udobne patike ili cipele izgledaš doterano i elegantno, a nemaš bespotrebnih 30 slojeva garderobe i boja na sebi. Brendovi koje volim za takvu garderobu su rag&bone, alexander wang, aninebing i sincerly jules. Od patika nosim isključivo Nike već godinama i kombinujem ih uz haljine, blejzere, pa čak i odela. Imam jedne svečane crne cipele i jedne crne letnje sandale, udobne baletanke i japanke, zimske crne čizme i to je to od mog cipelarnika. Kada uđete u ovaj fazon shvatićete koliko ste nekada para bacali na gluposti koje više ne koristite.

Dosta uspešnih pisaca imalo je male rituale koji ih podstiču na kreiranje. Evo najzanimljivijih rituala sa jednog od mojih omiljenih blogova, sigurna sam da će vas neki od njih inspirisati da bolje organizujetesvoj dan.
Neki od mojih rituala opisani su ovde i oni obukvataju automatizaciju, pisanje, čitanje, minimalizam, spavanje, vežbanje, ali i odmaranje.
Kada imam jasnu struktru u svom danu, imam i mesta i vremena da ispoljim kreativnost i opuštenija sam generalno.

PROBAJ NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE OD ONOGA ŠTO INAČE RADIŠ.

Jedan od mojih omiljenih Ajnštajnovih citata kaže:

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

U skladu sa tim, verujem da je promena neophodan preduslov da budemo kreativni. Ako stalno radimo jedno te isto, jedemo jedno te isto, pričamo sa jednim te istim ljudima, teško da ćemo biti inspirisani za nešto drugačije.

UVEK BUDI SPREMAN ZA NALET KREATIVNOSTI MA GDE DA SI.

Iliti: Nigde bez alata tvog izabranog zanata. Za mene konkretno to znači sveska ili notes, hemijska olovka i laptop. To su stvari od kojih se ne odvajam, kako bih uvek mogla da zapišem svoje misli, planove, želje, strepnje, strahove itd. Kasnije kada se vratim ovim mislima i idejama iz njih kreiram blogpostove i nove projekte.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na jovanamiljanovic.com/2016/09/raspremanjePODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed