Kako pokrenuti kreativnost?

Beograd, 06. Septembar 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Kako pokrenuti kreativnost?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst Kako pokrenuti kreativnost? Danas pričamo o tome kako pokrenuti kreativnost kada nam se desi blokada. Svako od nas je na jedan ili drugi način u kreativnoj industriji, a čak i da nismo, u svakom poslu kreativnost dobro dođe. Isto tako, dešava nam se nekada ne možemo da prizovemo kreativnost ma koliko se trudili.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst:

Kako pokrenuti kreativnost?

Danas pričamo o tome kako pokrenuti kreativnost kada nam se desi blokada. Svako od nas je na jedan ili drugi način u kreativnoj industriji, a čak i da nismo, u svakom poslu kreativnost dobro dođe. Isto tako, dešava nam se nekada ne možemo da prizovemo kreativnost ma koliko se trudili.

Isprobala sam razne tehnike i ovo su bile one koje su mi najviše pomogle da se ubacim u kreativni mod.

Ignoriši sta konkurencija radi, ali ne zaboravi da postoji.

Ako bih se ja stalno fokusirala na to kako ostali blogeri vode svoje blogove, iscrpela bih se i možda bih čak počela da se podsvesno trudim da ličim na neke od njih koji su popularniiji od mene, što apsolutno ne bi bio korak u pravom smeru. Treba pratiti konkurenciju s vremena na vreme u smislu da znaš kuda se kreću industrijski trendovi, ali se apsolutno ne treba opterećivati svakim sadržajem koji konkurencija objavi, jer to vodi u kreativnu propast.

Kradi, pa preradi!

Ništa nije potpuno originalno, jer nismo ni svesni možda kada nas je u prošlosti neko inspirisao da kreiramo ovo što danas kreiramo.

Evo mog omiljenog citata Jim Jarmuscha sa kojim se u potpunosti slažem.

“Nothing is original. Steal from anywhere that resonates with inspiration or fuels your imagination. Devour old films, new films, music, books, paintings, photographs, poems, dreams, random conversations, architecture, bridges, street signs, trees, clouds, bodies of water, light and shadows. Select only things to steal from that speak directly to your soul. If you do this, your work (and theft) will be authentic. Authenticity is invaluable; originality is non-existent. And don’t bother concealing your thievery – celebrate it if you feel like it. In any case, always remember what Jean-Luc Godard said: “It’s not where you take things from – it’s where you take them to.”

TRAŽI INSPIRACIJU NA NEOBIČNIM MESTIMA.

Ako stalno radiš iz iste sobe, probaj da odeš u kafić. Ako stalno radiš iz istog kafića, probaj da odeš u lokalnu čitaonicu. Promena prostora je promena i energije i nikada ne znaš koga ćeš primetiti ili ko će te inspirisati na novom mestu. Odlićan tekst na tu temu pročitajte na Fast Company sajtu.

PUTUJ SAM!

Kada putuješ sam, otkrivaš ne samo nova mesta, već i nove delove sebe. Suočavam se sa raznim preprekama i sama nalazim nove načine da ih rešim. Bilo da sam opljačkana sama u inostranstvu ili da mi je nestao pasoš, iz svih tih suludih životnih situacija izvukla sam nove kreativne načine za rešavanje prepreka, ali i nove lude priče kojima se danas smejem sa prijateljima.

MALI RITUALI SU OBAVEZNI.

Dosta uspešnih pisaca imalo je male rituale koji ih podstiču na kreiranje. Evo najzanimljivijih rituala sa jednog od mojih omiljenih blogova, sigurna sam da će vas neki od njih inspirisati da bolje organizujetesvoj dan.
Neki od mojih rituala opisani su ovde i oni obukvataju automatizaciju, pisanje, čitanje, minimalizam, spavanje, vežbanje, ali i odmaranje.
Kada imam jasnu struktru u svom danu, imam i mesta i vremena da ispoljim kreativnost i opuštenija sam generalno.

PROBAJ NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE OD ONOGA ŠTO INAČE RADIŠ.

Jedan od mojih omiljenih Ajnštajnovih citata kaže:

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

U skladu sa tim, verujem da je promena neophodan preduslov da budemo kreativni. Ako stalno radimo jedno te isto, jedemo jedno te isto, pričamo sa jednim te istim ljudima, teško da ćemo biti inspirisani za nešto drugačije.

UVEK BUDI SPREMAN ZA NALET KREATIVNOSTI MA GDE DA SI.

Iliti: Nigde bez alata tvog izabranog zanata. Za mene konkretno to znači sveska ili notes, hemijska olovka i laptop. To su stvari od kojih se ne odvajam, kako bih uvek mogla da zapišem svoje misli, planove, želje, strepnje, strahove itd. Kasnije kada se vratim ovim mislima i idejama iz njih kreiram blogpostove i nove projekte.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na jovanamiljanovic.com/2016/08/kreativnostPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed