Arapi planiraju velika ulaganja u Zobnaticu

Kopaonik, 11. Mart 2016. PR Objave: Saopštenje -

Arapi planiraju velika ulaganja u Zobnaticu

Arapi planiraju velika ulaganja u poljoprivredno preduzeće Zobnatica kod Bačke Topole, izjavio je na Kopaonik biznis forumu izvršni direktor Zobnatice Suvaidi Al Saed, najavljujući da planiraju da primene savremenu tehnologiju i da veliki broj hektara zemlje pokriju plastenicima i staklenicima. Suvaidi je rekao da su na Kopaonik biznis forumu čuli da je to plodno zemljište, na kojem niko već 30 godina nije ništa uradio.

Arapi planiraju velika ulaganja u poljoprivredno preduzeće Zobnatica kod Bačke Topole, izjavio je na Kopaonik biznis forumu izvršni direktor Zobnatice Suvaidi Al Saed, najavljujući da planiraju da primene savremenu tehnologiju i da veliki broj hektara zemlje pokriju plastenicima i staklenicima.

Suvaidi je rekao da su na Kopaonik biznis forumu čuli da je to plodno zemljište, na kojem niko već 30 godina nije ništa uradio.

"Ove godine nastavljamo da ulažemo sa novom tehnologijom, jer želimo da budemo operativni tokom cele godine. Želimo da izgradimo plastenike i staklenike, ali nije lako pokriti hektare i hektare zemljišta. Želimo da investiramo i u sisteme za navodnjavanje", kazao je on.

Suvaidi je na panelu o investicijama Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji poručio da tu žele da ostanu trajno, a ne nekoliko godina.

Kako kaže, tu se na tradicionalan način obrađuje zemljište i Zobnatica želi da podigne kvalitet.

"Zobnatica je poznata i po ergeli i dobrim konjima, pa ove godine planiramo da nastavimo sa tradicijom konjskih trka i tako privučemo turiste", istakao je Suvaidi.

Predsednik izvršnog odbora Mirabank u Srbiji Ilinka Roseti je rekla da se preko te banke realizuju investicije UAE i da u Srbiji pokušavaju da implementiraju novi model poslovanja.

"Uspeli smo da nađemo sjajne ljude u Srbiji i zaposlimo ih. Veliko je zadovoljstvo raditi u Srbiji. Ova zemlja poseduje neverovatnu energiju i entuzijazam i to je istinska vrednost Srbije. Znamo da ovde ima puno problema, ali morate verovati u budućnost koja nadilazi realnost i vidim tu dosta pozitivnih signala i poruka", naglasila je Roseti.

Ona kaže da Srbija ima pozitivnu osnovu za budući razvoj.

"Preko nas će ići realizacija projekata UAE, jer verujemo da u Srbiji postoje potencijali i da interesi više strana mogu ovde da se sretnu. Zato smo formirali poslovni klub za umrežavanje poslovnih ljudi", navela je Roseti.

Potpredsednik i izvršni direktor švajcarske kompanije SR Technics Services, čiji je vlasnik Mubadala iz UAE, Marko Aspesi, rekao je da se ta kompanija bavi servisiranjem aviona u svetu i da žele da prošire poslovanje i u Srbiji.

Prema njegovim rečima, Srbija se pokazala kao pogodno tle, jer ima sjajnu i ambicioznu radnu snagu.

Ta kompanija obavlja administraciju u Srbiji i već ima oko 150 zaposlenih, a planira da ima skoro 220 radnika.

"Vratićemo značaj Srbiji u ovom sektoru koji je ranije imala. Nadamo se da će naše poslovanje privući nove investitore u Srbiju", dodao je Aspesi.

Generalni direktor preduzeća "Beograd na vodi" Nikola Nedeljković je rekao da je taj projekat velika šansa za Srbiju.

On je kazao da će "Beograd na vodi" podstaći urbanu obnovu  grada

"Moje kolege znaju da Beograd ima najmanju površinu maloprodajnog prostora po broju stanovnika i tu bi mogla da se preseli međunarodna maloprodaja", kazao je Nedeljković.

On je istakao da Beograd ima svega 60.000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora, što je veoma malo ako se uporedi sa drugim gradovima i dodao da tu postoje veliki potencijali za dalji razvoj.

Nedeljković je rekao da je došlo do velikog napretka u Srbiji u izdavanju građevinskih dozvola, koje se sada izdaju elektronski.

"Ovaj projekat će biti katalizator za građevinsku industriju, a imaće uticaj i na svetsko tržište nekretnina. Očekujemo da će domaće kompanije biti što više uključene u gradnju", dodao je Nedeljković.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sberbank partner za uspešnu setvu i bolji rod

Sberbank Srbija je u susret prolećnoj setvi pripremila posebne uslove kredita za obrtna sredstva... Više...

ProCredit banka predstavila svoju ponudu na novosadskom Sajmu poljoprivrede - Siguran oslonac za investicije poljoprivrednika

Široki spektar investicionih i subvencionisanih kredita, kao i kredita za unapređenje energetske... Više...

Sigurna podrška uz pravog partnera - Sberbank Srbija nudi subvencionisane kredite za poljoprivredu

Na 83. Međunarodnom sajmu poljoprivrede koji će se održati od 14. do 20. maja u Novom Sadu, Sberbank... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed