Kako sam naučila da balansiram kroz život

Beograd, 28. Juli 2015. PR Objave: Obaveštenje -

Kako sam nauÄila da balansiram kroz život

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Branislava Antović je napisala tekst Kako sam naučila da balansiram kroz život Na blogu sam u više navrata, potpuno spontano i kroz različite postove, načinjala temu balansa. Bilo ga je u priči o boljoj organizaciji, te u onoj koja se ticala stavki kojima me je naučilo blogovanje. A onda sam, svesna njegovog uticaja na moju svakodnevnicu, rešila da mu posvetim čitav post.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Branislava Antović je napisala tekst:

Kako sam naučila da balansiram kroz život

Na blogu sam u više navrata, potpuno spontano i kroz različite postove, načinjala temu balansa. Bilo ga je u priči o boljoj organizaciji, te u onoj koja se ticala stavki kojima me je naučilo blogovanje. A onda sam, svesna njegovog uticaja na moju svakodnevnicu, rešila da mu posvetim čitav post. Jer, životni balans, odnosno moć postizanja istog, smatram jednom od najvažnijih čovekovih veština. I jednom od najnedostižnijih. Osim ukoliko ste među malobrojnim srećnicima kojima je onaj gore podario prirodni talenat za životnu ravnotežu.

Ja naravno nisam deo te grupe. I naravno da mi je u životu uvek falilo takta i strpljenja, otud i balansa. Srećom, nije mi falilo pameti da shvatim važnost istog i da mu vremenom sve jače i upornije težim. Zašto? Jer sam shvatila da je najveći deo mojih stresova, nervoza i nerviranja proizilazio iz manjka balansa u svakodnevnim situacijama.

Naime, godinama sam ponavljala istu grešku u pogledu svog davanja, zalaganja i trošenja na račun banalnih, prolaznih i ne previše bitnih stavki i problema. Na isti način ophodila sam se prema krucijalnim, izrazito važnim i ključnim momentima u životu. Dok je u drugom slučaju moje ponašanje bilo opravdano i razumljivo, u prvom je bilo nepotrebno i po mene često pogubno. Stresirala bih se na račun nebitnih situacija, umarajući sebe razmišljanjima i preispitivanjima, tragajući za najispravnijim rešenjem, i očekujući od drugih podjednako toliko truda i volje. A njih je najčešće nedostajalo, što je izazivalo novu turu preispitivanja, emotivnog trošenja i zamaranja.

Sve dok me moje telo nije naučilo pameti, dajući mi jasne znake da mu nerviranje ne prija i da je neophodno da pronađem balans u pogledu svog emotivnog trošenja. Tada sam otkrila magično pitanje:

Hoće li mi ovo biti važno za 5 godina?

i stvari su preko noći postale kristalno jasne. I manje vredne nerviranja. Tako sam spoznala novu životnu filozofiju koju bih najbolje opisala rečima "Ma pusti!".

Ok, bilo je neophodno vežbati sebe, samodisciplinovati i opominjati, ali jednom kada sam uvidela koliko život ume da bude lakši uz balansirano sagledavanje stvari, brzo sam se naučila novim navikama.

Negde u isto vreme otkrila sam važnost ravnoteže u pogledu vremena koje sam provodila radeći i onog koji sam izdvajala za sebe i sebi drage. Dugo sam funkcionisala na uštrb ovog drugog, ne dozvoljavajući sebi slobodna popodneva, vikende, čak ni istinski odmor kada bih otputovala. A onda je moj način rada počeo da se odražava na moj odnos prema poslu. Naprosto, nisam više uživala. A to je bilo poslednje što sam želela. Tada sam shvatila da je krajnje vreme da naučim da zastanem, predahnem, dam sebi oduška, i da ne osećam grižu savest zbog toga. Da balansiram i da kroz balans iznova zavolim svoj posao. I uspelo je. Možda i lakše no što sam se nadala.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na branasdivineworld.com/2015/07/kako-sam-naucila-da-balansiram-kroz-zivotPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed