Ljudi, balansirajte…

Beograd, 27. Juli 2015. PR Objave: Obaveštenje -

Ljudi, balansirajteâ¦

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria bloger Željko Riha je napisao tekst Ljudi, balansirajte… Da, balansirajte. Sad se sigurno pitate, što balansirat? Kad sam bio mlađi ( s nešto više kose na glavi), imao sam vremena za sve. Sve se stiglo, čak i 8 sati škole što nam je oduzimalo vremena (minimum koji nam danas oduzima posao), imalo se vremena. Poslije škole imalo se vremena za treninge, za bavljenje nečim što te u tom trenutku zanimalo.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria bloger Željko Riha je napisao tekst:

Ljudi, balansirajte…

Da, balansirajte. Sad se sigurno pitate, što balansirat? Kad sam bio mlađi ( s nešto više kose na glavi), imao sam vremena za sve. Sve se stiglo, čak i 8 sati škole što nam je oduzimalo vremena (minimum koji nam danas oduzima posao), imalo se vremena. Poslije škole imalo se vremena za treninge, za bavljenje nečim što te u tom trenutku zanimalo.

Kad se prisjetim srednje škole, balans koji sam radio bio je između škole, treninga i bavljenja robotikom. Sve se stiglo, u svemu se uživalo, ok malo manje se uživalo u školi, a malo više u treninzima i slaganju čudnih robota. I u tom periodu dobio sam prvu lekciju iz Balansologije, a to je, da treba balansirati između obaveza, hobija i društvenog života.

Prva lekcija je bila vrlo bolna, rezultirala je prvim slomljenim srcima i prvim ljubavnim problemima.Tada sam shvatio da moje tijelo osim energetskog dijela ima i onaj emotivni, i onaj duhovni, naravno osim onog fizičkog. Sve te komponente trebaju biti u balansu. Kažem da sam tada to shvatio, ne da sam to naučio i dobro balansirat.

Problem današnjice je upravo balans. Život nas tjera naprijed i usput nas izbacuje iz tog balansa, te zlatne crte u sredini života u kojoj sve uspijevamo i pri tome smo duhovno i emotivno ispunjeni. Prvi puta sam osjetio ozbiljan disbalans kada sam osjetio zdravstvene probleme uslijed silnog tjeranja naprijed. Disbalans je put prema bolestima, i generalno prema nesreći.

Disbalans znači da ulažete samo u jedno, dok drugo trpi. Primjerice ulažete 80% svog vremena u posao, 10% svog vremena ste iscrpljeni, 10% vašeg vremena odnosi na planiranje ostalih 80% i tako iz dana u dan. Stoga odlučio sam se malo educirati i poraditi na sebi, uz pomoć moje Ane. Tu sam naučio vrlo važnu lekciju, partner je taj koji vam mora unijeti balans u život, ako vas partner čini disbalansiranim, to nije dobar partner. Imao sam ludu sreću da sam naišao na Anu, i pri tome još sam joj se i svidio. Od tada, pola balansa drži ona. Stoga educirao sam se i počeo raditi na sebi. Zainteresirao sam se za budizam, skinuo hrpu knjiga na Kindle i počeo čitati, počeo čitati nešto što nije vezano za posao ili razonodu (beletristika), i osjetio se ispunjenim.

Napravio sam balans i u prehrani, obzirom na prijašnje sportove u kojima sam trebao dobivati kilograme, jesti puno proteina, odlučio sam malo uvesti promjene, tako obavezno jednom tjedno jedem ribu, što prirodnije pripremljenu. Našao sam odmor u pripremanju hrane, i to me zbilja opušta, posebice kada pripremam meso, i koristim prilike kao vikend kuhanje.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na www.zeljkoriha.com/2015/07/ljudi-balansirajte.htmlPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed