Kako da komšiji ne crkne krava (od holesterola)

Beograd, 20. Juli 2015. PR Objave: Obaveštenje -

Kako da komšiji ne crkne krava (od holesterola)

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Mima Vasiljević je napisala tekst Priručnik za netrkače Pade meni ideja za ovomesečni tekst, pre neki dan kad sretoh komšinicu. Fino me odmerila od glave do pete, prokomentarisala „I dalje izgledaš dobro" i na moju kontataciju da brinem o tome koliko jedem i kako treniram, reče: „A ti još uvek trčiš? Maa, sport ništa ne pomaže da smršaš! Samo umereno jesti! Sve da jedeš, ali umereno!

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Mima Vasiljević je napisala tekst:

Priručnik za netrkače

Pade meni ideja za ovomesečni tekst, pre neki dan kad sretoh komšinicu.
Fino me odmerila od glave do pete, prokomentarisala „I dalje izgledaš dobro" i na moju kontataciju da brinem o tome koliko jedem i kako treniram, reče: „A ti još uvek trčiš? Maa, sport ništa ne pomaže da smršaš! Samo umereno jesti! Sve da jedeš, ali umereno! A i čula sam da je za bavljenje sportom potrebno dosta novca, odakle ti?!"

Progutah i to što reče I dalje izgledaš dobro i ovo drugo Odakle ti pare kao i gomilu ovih drugih subliminarnih poruka. Čak mi se nije ni digla kosa na glavi na ono Sve, ali umereno pa joj rekoh da imamo u parku teretanu na otvorenom, koja je džabe i predložih da bi mogle jednom zajedno na turu znojenja i da se konačno lepo istračarimo dok trčimo, kroz park. Reče da će mi se javiti i da to obavezno moramo da uradimo, samo neće (bas tad) imati vremena.

Ali da ne bude da je tekst o komšinici, nego o svima nama bez slobodnog vremena, sa viškom ili manjkom mišića, sala, kondicije, novca i ostalog...

Kada se o zdravom zivotu govori, poslednjih godina se poziva na problem gojaznosti. I to jeste veliki problem, zdravstveni i estetski.

Jako mi ide na živce kada se ljudi ocenjuju i procenjuju na osnovu fizičkog izgleda - pogotovo što se svako neko nađe pametan da kaže svoje mišljenje, najčesće u svrhu i ovako krhkog samopouzdanja druge strane, a o merkanjima i glasnim komentarisanjima na ulici da ne govorim. Ali me isto tako nervira i neka vrsta kompleksa koji se iskazuju visokom netolerancijom prema sportu a sve sa komentarom upućenim nekome ko se bavi istim - „A šta će ti to u životu? Ko te juri pa trčiš? Ja mrzim da trčim/idem u teretanu/plivam u bazenu/izaberi-bilo-koji-sport-a-ja-ću-naći-zašto-ga-mrzim" ne bi li se opravdala uljuljkanost, da ne kažem lenjost.

Ups, eto, izlete mi!

Jeste, brate mili, mnogo smo postali lenji!

Što zbog toga što volimo svako crevo za ručkom da napunimo, jer nedajbože gladni da ostanemo, a sad nam još svi živi preporučuju i da jedemo po 5, 6 puta dnevno, jer će nam tako metabolizam raditi brže pa da ih poslušamo! Svih 5 puta ćemo jesti i za sve pare!
Pošto smo se najeli, podrignuli, otkopčali dugme na farmerkama, uhvatila bi nas i neka gorušica pa bi smo se izvrnuli malo na leđa i prilegli.

I tako se došlo do rezultata iz sprovedenih istraživanja o aktivnosti i prehrambenim navikama stanovništva a rezultati bejahu prilično poražavajući - žene u proseku provedu i do 314 minuta a muškarci i do 296 minuta sedeći (pri odlasku i dolasku sa posla, na poslu, kafiću, restoranu, bioskopu i slično)

Neaktivnost nas ubija više od hrane...

Ako ste pogledali sliku, i pročitali caption videli ste šta se popravi u organizmu kad izgubite koje kilo.
Ako niste, evo ja ću da vam prepričam - ako smršate, redukovaćete migrene, depresiju, kardiovaskularne probleme, hipertenziju, metabolički sindrom, ako ste žena - 100% ćete popraviti menstrualnu disfunkciju, itd... i ono što je najbitnije KVALITET ŽIVOTA je poboljšan u 95% slučajeva!

A fizička aktivnost je neophodna da bi se sagorele unesene kalorije i održala zdrava telesna težina. A to znači - što više pojedete, više kalorija za sagorevanje i više vremena u treningu.

Ovde da se naglasim nešto odmah - možete imati višak kilograma i biti "fit", tj. u kondiciji, ali prekomernu telesnu težinu koštano-zglobni sistem teško podnosi, pokreti su ograničeni i mogućnost povrede je velika. Već sam preporučivala Bicikl, za one koji žele da promene svoju prekomernu telesnu težinu a ne opterete zglobove, za sve ostale koji imaju podnošljiviji višak - bilo koja kardio aktivnost, za početak!

Zato uhvatite komšinicu za ruku i pravac do prve teretane na otvorenom!


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na fitnessisfromvenus.com/ccbna/kako-da-komsiji-ne-crkne-krava-od-holesterolaPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed