Hiking - duga i zabavna pješačenja

Beograd, 16. Juli 2015. PR Objave: Obaveštenje -

Hiking - duga i zabavna pjeÅ¡aÄenja

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria bloger Ivan Radonjić je napisao tekst: Hiking – duga i zabavna pješačenja Volim prirodu. Iako živim u gradu, mogu vam reći da mi je opuštanje u prirodi često prvi izbor. Prije par godina sa prijateljima prvi put sam otišao na hiking turu. To su vam one duge pješačke ture koje mnogi misle da ne mogu da završe, a na kraju ispadnu baš relaksirajuće. Tada sam shvatio da pješačenjem mogu da kombinujem više stvari koje volim.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria bloger Ivan Radonjić je napisao tekst:

Hiking – duga i zabavna pješačenja

Volim prirodu. Iako živim u gradu, mogu vam reći da mi je opuštanje u prirodi često prvi izbor. Prije par godina sa prijateljima prvi put sam otišao na hiking turu. To su vam one duge pješačke ture koje mnogi misle da ne mogu da završe, a na kraju ispadnu baš relaksirajuće. Tada sam shvatio da pješačenjem mogu da kombinujem više stvari koje volim. Tako, dok pješačim preko raznih planina odmaram se, opuštam, sjedinjujem s prirodom. S druge strane na pješačenje posmatram kao zamjenu za trening. Pješačenje od 10, 15 ili 20 kilometara zna da bude prava stvar ako želite da zamijenite redovni trening nečim drugačijim. Pored aktivnog odmora tu je i druženje sa drugim hikerima, jer nikad ne idem sam. Ah, da, kad sve saberem svaka tura bude dobra zabava!

Kako hiking utiče na zdravlje?

Hiking, kao i svaka aktivnost, utiče višestruko na zdravlje. Smanjen krvni pritisak, zategnuti mišići, smanjena mogućnost od pojave depresije, samo su neki od benefita koje možete očekivati ako počnete da pješačite.Pored svih čari koje pješačenje preko planina, šuma i livada pruža ono zna da bude veoma naporno ponekad. Osoba od 80-90 kg za jedan sat pješačenja može da potroši više od 400 kalorija. Kada dodamo i opremu koju nosimo onda možete računati da ćete se znatno istrošiti. Reklo bi se dobar način da ostanete fit, ali treba voditi računa kuda se krećemo jer u prirodi stazu sami biramo i pravimo. Budite uvijek oprezni da se ne povrijedite!
Hiking, kao i svaka aktivnost, utiče višestruko na zdravlje. Smanjen krvni pritisak, zategnuti mišići, smanjena mogućnost od pojave depresije, samo su neki od benefita koje možete očekivati ako počnete da pješačite.

Kako se opremiti?

Pošto se odlučite za hiking turu, opremite se! Do sada nisam vidio iskusnog planinara ili hikera da je pošao bez pune opreme pa čak i na jednostavnu pješačku turu. Možda nemate svu opremu, ali nekim osnovnim stvarima morate se opremiti. Bio sunčan ili kišovit dan, u planini zna vrijeme da bude promjenljivo bez obzira na godišnje doba pa je zgodno da ponesete neku vrsti zaštite od kiše...


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na ivanradonjic.me/life/hiking-duga-i-zabavna-pjesacenjaPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed