Manifestacija Dani Vajferta

Pančevo, 02. Juni 2015. PR Objave: Najava -

Manifestacija Dani Vajferta

„Dani Vajferta" je nova gradska manifestacija koja će se ove godine prvi put održati u Pančevu, 12. i 13. juna, pod sloganom „Mesto odakle je sve počelo". Namera organizatora manifestacije, jeste da se kroz promociju lika i dela uglednog Pančevca Đorđa Vajferta istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali grada Pančeva. Organizator manifestacije je Turistička organizacija Pančeva, uz pokroviteljstvo grada Pančeva i podršku Vajfert piva kompanije HEINEKEN Srbija.

„Dani Vajferta" je nova gradska manifestacija koja će se ove godine prvi put održati u Pančevu, 12. i 13. juna, pod sloganom „Mesto odakle je sve počelo". Namera organizatora manifestacije, jeste da se kroz promociju lika i dela uglednog Pančevca Đorđa Vajferta istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali grada Pančeva.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Pančeva, uz pokroviteljstvo grada Pančeva i podršku Vajfert piva kompanije HEINEKEN Srbija.

Branislav Rovčanin, direktor Turističke organizacije Pančeva koja organizuje manifestaciju „Dani Vajferta", obratio se rečima: „Pančevo je grad sa tradicijom dugom 850 godina, i bogatom kulturom i istorijom. Kroz istoriju je privlačio značajne ličnosti, koje su ostavile neizbrisiv trag u njegovom razvoju, poput Đorđa Vajferta. Naša je namera da mu se odužimo, da njegov lik i delo otrgnemo od zaborava, i predstavimo ga naraštajima koji dolaze."

Prisutnima se ispred pokrovitelja manifestacije, grada Pančeva, obratila Anđela Vila, samostalna stručna saradnica za turizam Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj i izrazila zadovoljstvo rečima: „Izuzetno mi je drago što smo konačno dobili gradsku manifestaciju koja je u duhu naše tradicije i nasleđa, koja se oslanja na naše spomenike kulture i industrijsko nasleđe. Posebno mi je drago što će Pančevci vratiti lik Đorđa Vajferta na zaslužno mesto u Srbiji. Iskoristila bih ovu priliku i da se zahvalim direktoru turističke organizacije da odličnoj saradnji i njegovoj požrtvovanosti ovom projektu."

Biljana Bobić Subin, menadžer za korporativne odnose HEINEKEN Srbija, ovim povodom je rekla: „Izuzetno nam je zadovoljstvo da podržimo manifestaciju koja slavi ime čuvenog Đorđa Vajferta. Kao veoma mlad u najstarijoj pivari na svetu, u Bavarskoj, naučio je kako se pravi vrhunsko pivo od samo 4 osnovna sastojka - vode, slada, hmelja i kvasca. Upravo taj način proizvodnje prema Bavarskom zakonu o čistoti piva mi koristimo i danas. Vajfert pivo je napravljeno od pravih izbora i ponosno promoviše vrednosti kojima se Đorđe Vajfert vodio čitavog života - strast i posvećenost vrhunskom kvalitetu. Uživajte odgovorno u Danima Vajferta, uz Vajfert pivo!"

Program manifestacije odvija se kroz prateće sadržaje i događaje planirane za centralne dane manifestacije (12. i 13. jun) i podeljen je u nekoliko segmenata, od kojih izdvajamo: turistički (ekskurzije srednjoškolaca i promocija nove turističke rute), kulturno-umetnički (koncerti, izložbe, projekcije filmova, predavanja, promocije) i segment posvećen privrednicima (stručni skupovi, sajam piva i starih zanata).Program manifestacije „Dani Vajferta":

Centralni program manifestacije počinje u petak, 12. juna, edukativnim radionicama za decu u Narodnoj bašti. U toku istog prepodneva, u Regionalnoj privrednoj komori Pančevo biće održan privredni skup na temu „Stanje i perspektiva razvoja mini-pivarstva u Srbiji", a od 14 časova, u ulici Nikole Tesle, počinje sajam piva i starih zanata, u okviru koga će posetioci moći da uživaju u Vajfert pivu kompanije HEINEKEN Srbija, kao i u ukusima piva domaćih kraft/zanatskih pivara (The Black Turtle (Beograd), Georg W (Pančevo), Krugher i Brent (Ritiševo), Medved (Valjevo), Vivo pivo (Jagodina), Rzavsko pivo (Arilje).

Iste večeri, od 18 časova, na programu je koncert KUD „Stanko Paunović" NIS RNP sa gostima. Nakon svečanog otvaranja manifestacije, koje je zakazano za 21 čas na Trgu Đorđa Vajferta, publika će uživati uz koncert Old Hat Orchestra i di-džej veče pod nazivom Vintage GistroPop.

Drugog dana centralnog programa, pored sajma piva i starih zanata (koji počinje u 14 časova), biće otvorena zanimljiva izložba oldtajmer vozila (Gimnazijski trg, 16 časova), nakon čega će na Trgu Đorđa Vajferta nastupiti pevački i igrački ansambli Doma kulture Banatsko Novo Selo, SKPD „Đetvan" Pančevo, i „Trio Tirmenštajn", u saradnji sa KUD „Stanko Paunović" NIS RNP.

Koncert Belgrade Dixieland Orchestra na programu je u subotu, 13. juna, od 21 čas, nakon čega sledi Retro Swing Party uz mladog di-džeja Master Flow-a.

U okviru pratećeg programa manifestacije „Dani Vajferta", publika će moći da pogleda izložbu radova „Konkurs za izradu idejnog rešenja rekonstrukcije i revitalizacije Narodne (stare Vajfertove) pivare u Pančevu" (zgrada Zavoda za urbanizam), predavanje i multimedijalnu prezentaciju „Đorđe Vajfert i Pančevo" (dvorana „Apolo"), projekciju dokumentarno-igranog filma „Đorđe Vajfert" (dvorana „Apolo"), izložbu na otvorenom „Đorđe Vajfert i Pančevo" (plato ispred Narodnog muzeja), izložbe „Numizmatički orman  Huga Vajferta" i „Privreda Pančeva u doba Đorđa Vajferta" (Narodni muzej Pančevo) kao i da prisustvuje promociji prve monografije: „Đorđe Vajfert 1850-1937" i koncertu džez sastava Hot club of Belgrade, 11. juna u bašti Narodnog muzeja.

Poseban deo programa predstavlja „Vajfertova ruta", nova turistička ruta sa turističkim vodičem, koja promoviše pet važnih turističkih tačaka koje na najbolji način ilustruju život i delo Đorđa Vajferta u Pančevu. Prvi organizovani oblizak „Vajfertove rute" (Vajfertova rodna kuća, Stara pančevačka pivara, Slavina, crkva Svete Ane i porodična grobnica Vajfertovih) zakazan je za 5. jun, u saradnji sa Gimnazijom „Uroš Predić".PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kako su gusle pomogle Paji Jovanoviću da postane slikar?

Osim što njegova dela dostižu rekordne cene na aukcijama u svetu, Paja Jovanović je slikar koji... Više...

Da li znate ko je čuveni slikar kog je Šid inspirisao više od Pariza?

Kao što je slavni Van Gog slikao predele francuskih provincija, Sava Šumanović bio je jedan od... Više...

Žena koja je odabrala slikarstvo umesto udaje

„Ako mi zaista želiš sreću onda ćeš i ti od mene očekivati samo da budem slikar a ne udavača... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed