Čuvena pivara FIX u Solunu ponovno oživljava

Beograd, 26. Oktobar 2023. PR Objave: Saopštenje -

Äuvena pivara FIX u Solunu ponovno oživljava

Kompanija DIMAND predstavila je svoj investicioni plan za Solun na spektakularnom događaju koji je održan u nekadašnjem prostoru pivare FIX. Trenutno, kompanija sprovodi svoj razvojni plan sa višestrukim ulaganjima širom Grčke, ukupne bruto vrednosti od oko €400.000.000, među kojima se ističe velika urbana obnova kompleksa pivare FIX.

Kompanija DIMAND predstavila je svoj investicioni plan za Solun na spektakularnom događaju koji je održan u nekadašnjem prostoru pivare FIX. Trenutno, kompanija sprovodi svoj razvojni plan sa višestrukim ulaganjima širom Grčke, ukupne bruto vrednosti od oko €400.000.000, među kojima se ističe velika urbana obnova kompleksa pivare FIX.

Ova čuvena pivara deo je industrijske baštine zemlje, a njen obnovljeni izgled spada u širi plan urbane obnove koji je DIMAND osmislio i sprovodi u severnom delu Grčke. Investicija u pivaru FIX procenjena je na oko €180.000.000, a kompanija ELVIAL učestvuje kao ko-investitor.

Projekat obuhvata kako obnovu i ponovnu upotrebu tri sačuvana kompleksa nekadašnje pivare FIX, tako i izgradnju dva nova objekta sa dva zajednička podzemna parking prostora. Novi dodaci zgrada će biti u potpunom skladu sa međunarodno priznatim sistemom održivog razvoja LEED i dobiće GOLD nivo sertifikacije. Proces završetka građevinskih radova trenutno je u toku na parceli od 46.500 m2 koji će činiti stambene jedinice, hoteli, ugostiteljski i kulturni delovi, komercijalni i kancelarijski prostori .

Investicioni plan kompanije DIMAND u Solunu uključuje istovremeni razvoj prvog velikog bioklimatskog poslovnog parka u severnom delu Grčke, koji se sprovodi zajedno sa investicionom kompanijom PRODEA. HUB26 se nalazi naspram industrijske zone FIX pivare i postaće inovativni poslovni prostor za nacionalne i multinacionalne kompanije. Novi kompleks kancelarija će se sastojati od četiri zgrade, sa ukupnom nadzemnom površinom od 20.200 m2 i podrumima od 10.800 m2, prostirući se na površini od 7.700 m2. Dodavanjem zgrade CITRUS, konstrukcija se proširuje na 4.600 m2, na ukupnoj površini od 9 hektara. Izgradnja kompleksa HUB26 i CITRUS će biti završena fazno najkasnije do jeseni 2023.

Takođe, DIMAND nastavlja sa ulaganjima na severu Grčke stvaranjem najvećeg logističkog centra, smeštenog samo 23 kilometra od centra Soluna i 16 kilometra od gradske luke. Pored toga, "Skyline Projekat", gde DIMAND zajedno sa kompanijom Premia Properties učestvuje u investicionom planu Alpha Banke koji obuhvata 573 objekta različitih namena širom zemlje, od kojih se oko 50 nalazi u Solunu.

Na događaju koji je održan pod pokroviteljstvom grada Soluna, prisutnima se obratio premijer Grčke, Kyriakos Mitsotakis. "Ovaj projekat (Pivara FIX) će zahtevati stotine miliona u investicijama, zajedno sa vizionarskim projektom HUB 26, prvog bioklimatskog poslovnog parka. Stvoriće mnogo novih radnih mesta i postaće novo sedište kulture i zabave za grad Solun", rekao je premijer.

"Ponosni smo zbog obnove ove veličanstvene imovine, koja je jedan od najvažnijih industrijskih spomenika Grčke i deo istorije grada. Nadamo se da će njena transformacija doprineti oživljavanju šireg područja i opštoj obnovi Zapadnog ulaza u Solun", izjavio je potpredsednik i generalni direktor DIMAND-a, gospodin Dimitrios Andriopoulos. On je naglasio da je "za DIMAND sticanje i obnova zgrada od istorijskog značaja strateški izbor, jer je ovo način na koji učestvujemo u modernoj istoriji gradova, unapređujući čitave kvartove. Sistematski investiramo u ponovnu upotrebu zgrada u centralnim delovima Grčke i doprinosimo obnovi i ekonomskoj revitalizaciji lokalnog tržišta."

DIMAND kroz svoje investicije, želi da učestvuje u transformaciji celog Zapadnog ulaza u Solun, pretvarajući ga u vrata budućnosti. Projekat urbanog preporoda kompanije ima za cilj da posluži kao model za razvoj lokalnog društva, istovremeno ističući arhitektonske i održive elemente koji će utemeljiti njene projekte kao tačke reference, posete i vrednosti za grad i društvo. U poštovanju prema istoriji, vizija DIMAND-a za Solun uključuje sve elemente koji će transformisati grad u metropolu budućnosti.

Kompanija DIMAND

DIMAND je jedna od vodećih grčkih kompanija u oblasti razvoja nekretnina, koja je kotirana na Atinskoj berzi.

Od početka svog poslovanja 2005. godine, usvojila je filozofiju "zelenih" zgrada u srž svoje delatnosti, stvarajući novo tržište u oblasti nekretnina i postavljajući međunarodni uzor. Njen poslovni fokus je usmeren na sprovođenje velikih urbanih obnova, modernih bioklimatskih poslovnih zgrada, kompleksnih projekata sa mešovitom namenom, kao i privatnih sportskih objekata, pri čemu je razvila 43% zgrada sa "zelenom" sertifikacijom LEED BD+C (Leadership in Energy & Environmental Design).

Kompanija se nalazi među vodećom grupom "Najodrživijih kompanija u Grčkoj", dobijajući najviša priznanja za održivi razvoj od Fondacije Quality Net, i istovremeno je proglašena za LEED(R) Proven Provider (TM) od strane Instituta za sertifikaciju zelene gradnje (Green Building Certification Institute). DIMAND aktivno učestvuje u planiranju zelene budućnosti naše planete, zbog čega od 2016. godine podržava Američki savet za zelenu gradnju kao srebrni član. Istovremeno, član je GRESB-a i prva je kompanija u Grčkoj koja je dobila priznanje za Akreditovanog Razvojnog Proizvođača Projekata i Akreditovanog Pružatelja Garancije Kvaliteta Investitorima (Investor Confidence Project - ICP) Europe.

 

Website: dimand.gr

LinkedIn: linkedin.com/company/dimand

Facebook: facebook.com/dimandrealestatedevelopment

Instagram instagram.com/dimand_s.aPODACI O FIRMI

Naziv: V+O Communication
Adresa: Svetozara Markovića 2
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@vando.rs
Web: vando.rs
Tel: +381 11 3242772
Kontakt osoba:
Ime: Monika Novičić
Funkcija: Client Service Director
Tel:
e-mail: monika.novicic@vando.rs

Više...

Ključne reči

pivara, pivo, dimand, solun, fix

POVEZANI SADRŽAJI

Kako su gusle pomogle Paji Jovanoviću da postane slikar?

Osim što njegova dela dostižu rekordne cene na aukcijama u svetu, Paja Jovanović je slikar koji... Više...

Da li znate ko je čuveni slikar kog je Šid inspirisao više od Pariza?

Kao što je slavni Van Gog slikao predele francuskih provincija, Sava Šumanović bio je jedan od... Više...

Žena koja je odabrala slikarstvo umesto udaje

„Ako mi zaista želiš sreću onda ćeš i ti od mene očekivati samo da budem slikar a ne udavača... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed