Punjene sardele

Beograd, 31. Oktobar 2014. PR Objave: Obaveštenje -

Punjene sardele

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Marija Petrović je napisala tekst: Punjene sardele Predstavljeni su rezultati istraživanja o navikama u ishrani i fizičkoj aktivnosti odraslog stanovništva koje su sproveli stručnjaci Republičkog zavoda za statistiku, Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", i Udruženje građana „Delpas".

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Marija Petrović je napisala tekst:

Punjene sardele

Predstavljeni su rezultati istraživanja o navikama u ishrani i fizičkoj aktivnosti odraslog stanovništva koje su sproveli stručnjaci Republičkog zavoda za statistiku, Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", i Udruženje građana „Delpas". Istraživanje je sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 1.207 ispitanika širom Srbije, uz podršku Coca-Cola Fondacije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Rezultati ovog istraživanja mogu se koristiti kao osnova za kvalitetnije planiranje zdravstveno vaspitnih mera i aktivnosti u cilju unapređenja zdravlja stanovništva. Na osnovu obrađenih podataka dobijeni su alarmatni podaci... (kompletan tekst)

Ne mogu reći da me rezultati ovog istraživanja iznenađuju. Znate i sami šta se nalazi u korpama ljudi u supermarketima. I verovatno ni vi ne otvarate prozor u podne jer komšija opet kuva pasulj (i to go pasulj, ako se komšija uklapa u onaj reprezentativni uzorak iz ovog istraživanja). Mnogo je razloga što su rezultati ovog istraživanja takvi kakvi jesu i verujem da je problem mnogo kompleksniji od klasičnog izgovora kako narod nema para. Na blogu Vitki Gurman možete pročitati detaljnu analizu ovih podataka, ali ono što je svakako očigledno je da je situacija ozbiljna. I zahteva da se promenimo. Taj posao koji ostaje da se uradi je ogroman i izuzetno težak i živo me zanima šta će biti urađeno sa ovim podacima sada kada ih napokon imamo.

Meni je najviše odzvonio podatak da se riba jede jednom ili ni jednom mesečno. Kao osoba koja je većinu života provela kao neko ko ne voli ribu, mogu reći da mi je ovaj podatak donekle razumljiv. Ali znajte da ima razne ribe i da su različitog ukusa, pa samim tim ima nečega za svakoga. Čini mi se da najmanje volimo sitnu plavu ribu, a znajte da je upravo masna plava riba idealni izvor omega-3, a ne ona nemasna poput oslića i zato ćete ovog puta dobiti recept sa sardelama.

Sardele su dostupne u mnogim supermarketima i ribarnicama i uz haringe, girice i sl. spadaju u sitnu plavu ribu. Prepoznaćete ih po buljavim očima i srebrnkastom stomaku. Žive u Jadranskom moru i mreste se tokom cele godine što je dobra vest, jer to znači da ih po povoljnoj ceni možete nabaviti tokom cele godine. Najjednostavniji i najbrži način da ih pripremite je na roštilju i tada im ništa posebno ni ne treba raditi, ali pošto nije baš najpametnije vreme za roštilj odlučila sam se za pripremu u rerni. Htedoh da probam nešto malo drugačije pa sam zato i izabrala ovaj, možda naizgled neobičan recept. Slano-slatke kombinacije nisu ništa novo, ali moram priznati da ovako nešto nikada nisam probala sa ribom. Jelo je jako sito i meni se jako svidelo, a inače intenzivan ukus sardela bio je prigušen slatkim punjenjem (razlog više da ovom receptu date šansu ako ne volite plavu ribu).

 

Ovde se može pročitati ceo tekst http://palachinkablog.com/sr/punjene-sardele/PODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed