Još jedan uspeh naše talentovane operske dive - Sanja Anastasia ponovo na festivalu opere u Veroni

Beograd, 08. Avgust 2014. PR Objave: Saopštenje -

Još jedan uspeh naše talentovane operske dive - Sanja Anastasia ponovo na festivalu opere u Veroni

Jedna od naših najpoznatijih operskih umetnica, meco-sopran Sanja Anastasia, i ove godine gostuje na prestižnom operskom festivalu "Arena di Verona" u Italiji. Ovogodišnji nastup je njen povratak na ovaj čuveni festival nakon veoma uspešnog prošlogodišnjeg debija, kada je na proslavi 100 godina postojanja festivala nastupila kao Fenena u Verdijevom Nabuku zajedno sa čuvenim Plasidom Domingom.

Jedna od naših najpoznatijih operskih umetnica, meco-sopran Sanja Anastasia, i ove godine gostuje na prestižnom operskom festivalu "Arena di Verona" u Italiji. Ovogodišnji nastup je njen povratak na ovaj čuveni festival nakon veoma uspešnog prošlogodišnjeg debija, kada je na proslavi 100 godina postojanja festivala nastupila kao Fenena u Verdijevom Nabuku zajedno sa čuvenim Plasidom Domingom. Ove sezone pojavila se u više operskih produkcija na festivalu, gde je pored glavnih uloga u operama "Aida" i "Bal pod maskama" nastupila i u naslovnoj ulozi Bizeove opere "Karmen".

Sanja Anastasia je jedina naša operska pevačica koja učestvuje na ovom prazniku opere koji postoji od 1913. godine i najveći je otvoreni operski festival na svetu koji svake godine poseti desetine hiljada ljubitelja klasične muzike. Ovogodišnje 92. po redu izdanje festivala, u okviru kojeg će biti izvedeno šest operskih produkcija i tri koncerta, traje do 7. septembra.

"Pevati u Areni u Veroni je potpuno drugačija dimenzija kada je u pitanju ova vrsta muzike i muzičkog izraza i to iskustvo je za mene veoma važno i neponovljivo. Sam ambijent, ali i kolege sa kojima radim na sceni prosto me teraju da pevam na vrhunskom nivou i takva situacija kada pevač mora da se fokusira na toliko elemenata zaista može da bude inspirativna", rekla je Sanja Anastasia dodajući: "Veliki broj gledalaca, kakav je slučaj u Areni za vreme ovog festivala je nešto sasvim drugo u odnosu na ono što imate priliku da vidite i doživite na nekoj operskoj sceni. Nadam se da će i drugi, pogotovo mladi pevači iz naše zemlje imati priliku za ovakvo iskustvo i da će moji nastupi makar malo pomoći da opera zauzme mesto koje joj u kulturi i pripada."

Sanja Anastasia već više od 10 godina uspešno nastupa na pozornicama u Austriji, Nemačkoj, Španiji, Italiji, Švajcarskoj i Japanu. Njen izuzetno bogat koncertni repertoar uključuje dela Šuberta, Šumana, Rahmanjinova, Prokofjeva, Mocarta, Betovena, Verdija, ali i drugih velikana opere, a nastupala je sa najvećim svetskim orkestrima poput Moskovske filharmonije, ali i sa simfonijskim orkestrima u čitavom regionu.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

Ključne reči

festival, sanja anastasia, opera, verona

POVEZANI SADRŽAJI

BeGeVege festival

BeGeVege je prvi, i trenutno jedini, veganski festival zdravlja, veganske ishrane i miroljubivog... Više...

Heineken organizuje besplatan prevoz za NOVI elektronski festival - Heineken Dance park

HEINEKEN Srbija i Dance Park obezbedili su besplatan prevoz iz Beograda i Novog Sada do Dance Park... Više...

Otvoren Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed