VIII Međunarodni festival klasične muzike "Vrnjci 2013"

Vrnjačka Banja, 20. Juli 2013. PR Objave: Najava -

VIII MeÄunarodni festival klasiÄne muzike "Vrnjci 2013"

U muzejskom prostoru Zamka kulture u Vrnjačkoj Banji od 20. do 30. jula ove godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i opštine Vrnjačka Banja, održaće se VIII Međunarodni festival klasične muzike „Vrnjci 2013”, koji već osam godina pleni pažnju svih gostiju i meštana Vrnjačke Banje.

U muzejskom prostoru Zamka kulture u Vrnjačkoj Banji od 20 do 30 jula ove godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i opštine Vrnjačka Banja, održaće se VIII Međunarodni festival klasične muzike „Vrnjci 2013”, koji već osam godina pleni pažnju svih gostiju i meštana Vrnjačke Banje.        

Na festivalu će i ove godine biti priznati muzičari iz celog sveta, a u okviru festivala biće zastupljene izložbe, multimedijalni programi, književne i filmske večeri.Nekoliko reči o Festivalu:

Reč je o manifestaciji posvećenoj umetničkoj muzici, koja punih sedam godina traje kao jedan od retkih festivala ovakvog usmerenja u unutrašnjosti naše zemlje. Kao umetnićki direktor manifestacije, od početka mi je želja bila da se zaista na delu pokaže naša istinska težnja za kulturnom decentralizacijom. U konglomeratu raznovrsnih muzičkih manifestacija popularnog karaktera i lakih zabavnih žanrova, mi smo do sada uspeli da opstanemo i ostanemo dosledni festivalskoj koncepciji: svakog jula meseca (od 20. do 30.07) u Vrnjačku Banju u Srbiji, dolazile su na desetine najeminentnijih umetnika izvođaca, pedagoga, muzikologa, kompozitora, graditelja umetničkih instrumenata i dr., da bi premijerno i samo tamo, u jeku letnje turističke sezone, publici prezentirali svoje vrsne programe i projekte posvećene različitim aspektima umetničkog muzičkog stvaralaštva. U proteklih sedam godina na manifestaciji su učestvovali muzičari-gosti sa širokog evropskog prostora, kao i iz SAD-a, Kanade, Južne Amerike, Azije i naravno veliki broj domaćih muzičara, od najmlađih talenata do naših renomiranih imena. Sama manifestacija je nekomercijalnog karaktera i pristup publike svim sadržajima je besplatan. Festival koji je do sada prerastao u tradicionalinu muzičku manifestaciju, sa svojim mestom obezbeđenim i na međunarodnoj mapi sličnih kulturnih dešavanja, realizovan je pre svega uz financijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i pod patronatom Skupštine opštine Vrnjačka Banja. Od samog početka projekat je imao za cilj i da posebno promoviše naše nacionalne kulturne vrednosti i domete.PODACI O FIRMI

Naziv: NYMBUS, Agencija za umetnički menadžment
Adresa: Goce Delčeva 11/11
Grad: Beograd 11070
e-mail: office@nymbusagencija.co.rs
Web: www.nymbusagencija.co.rs
Tel: +38111/ 2143236

Više...

Ključne reči

festival, klasicna muzika, vrnjci

POVEZANI SADRŽAJI

BeGeVege festival

BeGeVege je prvi, i trenutno jedini, veganski festival zdravlja, veganske ishrane i miroljubivog... Više...

Heineken organizuje besplatan prevoz za NOVI elektronski festival - Heineken Dance park

HEINEKEN Srbija i Dance Park obezbedili su besplatan prevoz iz Beograda i Novog Sada do Dance Park... Više...

Otvoren Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed