Porodica je središte naše stvarnosti i budućnosti

Beograd, 15. Maj 2013. PR Objave: Najava -

Porodica je srediÅ¡te naÅ¡e stvarnosti i buduÄnosti

Povodom Svetskog dana porodice, Mreža Udruženja RODITELJ podseća da je porodica početak i centralno mesto svakog društva. Svi potičemo iz neke porodice i od nekih roditelja. Društvene norme nas svrstavaju u jednoroditeljske, potpune, nepotpune, porodice sa decom sa smetnjama u razvoju... ali na žalost, i na disfunkcionalne i porodice u kojima se dešava porodično nasilje ili neki drugi oblik zanemarivanja ili kršenja prava dece ili roditelja.

Povodom Svetskog dana porodice, Mreža Udruženja RODITELJ podseća da je porodica početak i centralno mesto svakog društva. Svi potičemo iz neke porodice i od nekih roditelja. Društvene norme nas svrstavaju u jednoroditeljske, potpune, nepotpune, porodice sa decom sa smetnjama u razvoju... ali na žalost, i na disfunkcionalne i porodice u kojima se dešava porodično nasilje ili neki drugi oblik zanemarivanja ili kršenja prava dece ili roditelja. Međutim, ono što bi trebalo da bude zajedničko za sve forme porodice, a, čini se, da se zaboravlja, jeste odnos roditelja i deteta koji od davnina svojom snagom i poverenjem savlađuje sve prepreke koje su pred porodicu postavljale različite društvene epohe.

Mreža udruženja RODITELJ sa svojim ograncima u Adi, Bačkoj Palanci, Temerinu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu i Pirotu, kao prva i jedina mreža roditelja koja se na sveobuhvatan način bavi roditeljstvom i stvaranjem uslova za zdravo i bezbedno detinjstvo u Srbiji, zbog toga apeluje na sve društvene aktere da u osvit ulaska u Evropsku Uniju, ulože dodatne napore kako bi se sprečilo dalje urušavanje vrednosti porodice.  Porodica treba da ostane središte naše stvarnosti i budućnosti, jer je ona izvor stabilnosti svakog pojedinca, a samim tim i garancija zdravog društva koje se može dalje razvijati i napredovati.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruzenje RODITELJ
Adresa: Tc Zemunikum, lokal 44
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@roditelj.org
Web: www.roditelj.org
Tel: 011 3165 375
Kontakt osoba:
Ime: Dragana Soćanin
Funkcija: predsednica
Tel:
e-mail: info@roditelj.org

Više...

Ključne reči

porodica, svetski dan porodice

POVEZANI SADRŽAJI

Zajedno krojimo sreću - Extreme Intimo sa mališanima u bolnicama

U okviru akcije "Zajedno krojimo sreću", pokrenute povodom Svetskog dana porodice, predstavnici... Više...

Extreme Intimo obeležio Svetski dan porodice sa mališanima u Nišu

Povodom Svetskog dana porodice, predstavnici kompanije Extreme Intimo danas su posetili mališane... Više...

Extreme Intimo obeležio Svetski dan porodice sa mališanima u Subotici

Povodom Svetskog dana porodice, predstavnici kompanije Extreme Intimo danas su posetili mališane... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed