Otvaranje biblioteke Kuće ljudskih prava

Beograd, 10. Decembar 2012. PR Objave: Najava -

Otvaranje biblioteke KuÄe ljudskih prava

Otvaranje biblioteke Kuće ljudskih prava i demokratije i Parada ljudskih prava održaće se 10. decembra 2012. godine od 11:00 u Kući ljudskih prava i demokratije, Kneza Miloša 4, Beograd. Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava na otvaranju će biti prezentovan "Izveštaj o radu nove Vlade u oblasti ljudskih prava i vladavine prava". Nakon prezentacije izveštaja, biće organizovana šetnja "Parada ljudskih prava" do Vlade Srbije, kada će izveštaj biti zvanično predat Vladi.

Otvaranje biblioteke Kuće ljudskih prava i demokratije i Parada ljudskih prava održaće se 10. decembra 2012. godine od 11:00 u Kući ljudskih prava i demokratije, Kneza Miloša 4, Beograd.

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava na otvaranju će biti prezentovan "Izveštaj o radu nove Vlade u oblasti ljudskih prava i vladavine prava".

Nakon prezentacije izveštaja, biće organizovana šetnja "Parada ljudskih prava" do Vlade Srbije, kada će izveštaj biti zvanično predat Vladi.

Prilikom otvaranja biblioteke Kuće ljudskih prava i demokratije, prisutnima će se obratiti:
- Dragan Đilas, Gradonačelnik Beograda
- Majkl Devenport, Ambasador Velike Britanije
- Nils Ragnar Kamsvag, Ambasador Norveške

Istraživači/ce Kuće ljudskih prava i demokratije pratili su rad državnih institucija analizirajući nova dokumenta i zakone, praćenje medijskog izveštavanja o radu nove Vlade i prikupljanje informacija po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Izveštaj je rađen po oblastima Kuća ljudskih prava i demokratije inače pokriva u svom radu a to su: ljudska prava, tranziciona pravda i vladavina prava. Slučajevi koji su obrađeni u izveštaju izabrani su strateški, tako da oslikavaju rad Vlade u ovom periodu, a ne predstavlju sveobuhvatan rad Vlade u pomenutim oblastima.

Deo izveštaja koji obuhvata analizu odluka i rada Vlade u oblasti ljudskih prava obuhvata formiranje institucije koja se bavi ljudskim pravima, pravo na slobodu okupljanja, pravo na slobodu udruživanja, socijalna prava i zaštitu branitelja i braniteljki ljudskih prava. Oblast tranzicione pravde obuhvaćena je jedinstveno, a uključuje odnos prema državama u regionu i odnos prema masovnim kršenjima ljudskih prava u prošlosti. Vladavina prava obrađena je kroz različite aspekte rada institucija, reformu pravosuđa  i izmene sistemskih zakona i zaštitu principa podele vlasti.

Simboličnom šetnjom koja je nazvana "Parada ljudskih prava" a biće organizovana od Kuće ljudskih prava i demokratije do zgrade Vlade gde će Izveštaj biti predat, posebno želimo da istaknemo simboliku Međunarodnog dana ljudskih prava i skrenemo pažnju javnosti na Izveštaj koji će ovom prilikom biti predat.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Svečano otvaranje programa YouthBuild i diskusija o obrazovanju

Najveći problemi mladih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu su nezaposlenost, siromaštvo i manjak... Više...

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije u Obrenovcu

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije "Imaš ideju? Evo ti novac - sprovedi je"... Više...

Nova regionalna platforma za mlade

6 organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova, osniva regionalnu platformu za mlade. Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed