Javni dug - javna stvar

Beograd, 07. Novembar 2012. PR Objave: Najava -

Javni dug - javna stvar

Zahtevamo BROJAČ JAVNOG DUGA na zgradi Ministarstva finansija ili drugom javnom mestu u centru Beograda!

Mreža za političku odgovornost (MPO) u saradnji sa USAID-om i Institutom za održive zajednice (ISC) pokrenula je projekat KONTROLOR sa glavnim zahtevom upućenom Ministarstvu finansija. Smatramo da je vlast dužna da u svakom trenutku i po iskrenoj metodologiji informiše građane o tome koliko ih je zadužila zbog prevelike i iracionalne državne potrošnje. Za dug koji je prešao zakonsku granicu i koji danas iznosi preko 2200€ po građaninu, bez obzira na pol, godine i radni status, građani nisu odgovorni. Poverenje koje od njih političari dobijaju dato je da bi parama građana oni upravljali odgovorno i usmereno.

MPO želi da pomogne političarima da poprave tešku situaciju u javnim finansijama u kojoj smo svi zajedno. Zbog toga ćemo, u okviru projekta KONTROLOR, svake nedelje slati poslanicima stranaka koje upravljaju javnim finansijama, ili imaju uticaj na njih, ekonomske materijale sa predlozima rešenja akutnih problema u toj oblasti.

Verujemo da je Srbiju moguće preoblikovati u državu slobodnih građana i odgovornih političara. Na sajtu www.kontrolor.rs postavili smo BAROMETAR FISKALNE ODGOVORNOSTI kojim ćemo svake nedelje ocenjivati poteze i izjave funkcionera i institucija koje upravljaju našim novcem. Na istom sajtu u narednom periodu biće postavljani video-klipovi i animacije na temu javnih finansija kao i materijali koje šaljemo poslanicima. Takođe, na istom sajtu biće moguće potpisati inicijativu za postavljanje SEMAFORA JAVNOG DUGA, po uzoru na brojače koji već postoje u Njujorku, Varšavi ili Sarajevu.

Projekat smo počeli uličnom akcijom u Zrenjaninu, a nastavili u Kragujevcu. Podršku za ovu inicijativu tražićemo i na ulicama Novog Sada, Niša i Beograda. Interes građana je da budu obavešteni o stanju u javnim finansijama koje plaćaju oni. Interes građana je odgovorna vlast.PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Loši zakoni guše civilno društvo

Debata o uticaju države na rad NVO: 24. decembar 2012. godine, Medija centar (Terazije 3, Beograd)... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed