Zamisli život u ritmu okretanja zemaljske kugle

Beograd, 02. Avgust 2012. PR Objave: Najava -

Zamisli život u ritmu okretanja zemaljske kugle

Ako si student, voliš da putujes, upoznaješ nove ljude i kulture, družiš se, onda bi zaista trebalo da se pridružiš AIESEC "karavanu" koji putuje kroz ceo svet. AIESEC organizacija, vođena od strane studenata, ima za cilj edukaciju mladih, kao i širenje kontakata i prijateljstva. U ovom slučaju, najbolji spoj lepog i korisnog su upravo internacionalne prakse koje omogućavaju mladima da proputuju svet, upoznaju nove kulture i običaje.

Ako si student, voliš da putujes, upoznaješ nove ljude i kulture, družiš se, onda bi zaista trebalo da se pridružiš AIESEC "karavanu" koji putuje kroz ceo svet. AIESEC organizacija, vođena od strane studenata, ima za cilj edukaciju mladih, kao i  širenje kontakata i prijateljstva. U ovom slučaju, najbolji spoj lepog i korisnog su upravo internacionalne prakse koje omogućavaju mladima da proputuju svet, upoznaju nove kulture i običaje.

Prakse se odvijaju u 110 zemalja sveta tokom cele godine. Ne postoji ograničen broj odlazaka na međunarodnu praksu, što znači da možete opet otići u istu zemlju na praksu ili se opredeliti za neku drugu.

Prvi oblik praksi je volonterske prirode. U pitanju su razvojne prakse koje omogućavaju studentima da se razviju, kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu. Volonterske prakse traju, najmanje, šest, a najviše osam nedelja. Kompletna komunikacija odvija se na engelskom jeziku, što će omogućiti praktikantima da usavrše svoj engleski jezik. Humanitarni rad sa decom pomoći će da se proširi ideja o oplemenjivanju društva i tome da svako može, makar malo, doprineti zajednici. Osim bavljenja humanitarnim radom, prakse su idealna prilika gde je moguće upoznati mnogo studenata iz različitih delova sveta.

Kada govorimo o praksama, postoji još jedan oblik praksi. U pitanju je stručna praksa. Na profesionalnu praksu moguće je otići ukoliko ste student završne godine ili ste diplomirali. Odlazi se na najmanje šest meseci, a najviše godinu dana. Stručne prakse su plaćene, nisu volonterskog tipa. Odlazi se u stranu zemlju gde ćete uz plaćen rad, dobiti dodatna znanja i veštine iz oblasti za koju ste se opredelili. Pored engleskog, potrebno je i znanje još jednog stranog jezika. Ovakve prakse pomoći će studentima da se bolje upoznaju sa ljudima iz istih ili sličnih profesionalnih oblasti i time stvoriti nova poznanstva, kontakte i steći nova iskustva.

Prakse su idealna mesta za usavršavanje jezika, upoznavanje novih ljudi, kultura, običaja, takođe i za sticanje komunikacionih veština, kao i mnogih drugih. Ovakve vrste međunarodnih razmena služe upravo tome, kako bi se što više studenata upoznalo, razmenilo iskustva, načine življenja, svoje poglede na svet, interesovanja, kontakte  i dr. Na ovaj način moguće je boraviti i u najudaljenijim i nama najnepoznatijim zemljama sveta. Danas, najpopularnije zemlje za odlazak na međunarodnu razmenu su Kina, Indija, Brazil, kao i neke evropske zemlje. O tome koliko su uspešne internacionalne prakse, govori činjenica da se većina praktikanata opet opredelila za odlazak na međunarodnu praksu. Ono što je potrebno za odlazak na praksu je dobro raspoloženje, jaka motivacija, širok osmeh i jedan klik na http://www.aiesec.org.rs/beograd-singidunum/PODACI O FIRMI

Naziv: AIESEC na Ekonomskom fakultetu
Adresa: Kamenička 6
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@aiesec.org.rs
Web: www.aiesec.org.rs
Tel: +381.11.262.1455
Kontakt osoba:
Ime: Maja Todorović
Funkcija: Marketing & PR manager
Tel:
e-mail: maja.todorovic@aiesec.net

Više...

Ključne reči

praksa, volontiranje, aiesec

POVEZANI SADRŽAJI

Explore Your Career

Da li si se našao/la u situaciji da imaš neverovatnu želju za promenom i da imaš ogromnu potrebu... Više...

Građani su spremniji da daju više za opšte dobro i da volontiraju

Trag fondacija je, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), predstavila nalaze... Više...

Upoznaj se sa organizacijom AIESEC!

Ovog proleća AIESEC ti pruža mogućnost da postaneš član najveće omladinske organizacije na... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed