EBRD i Erste Banka intenziviraju podršku malim i srednjim preduzećima

Beograd, 17. Juli 2012. PR Objave: Saopštenje -

EBRD i Erste Banka intenziviraju podrÅ¡ku malim i srednjim preduzeÄima

Kreditna linija od 10 miliona evra za podršku realnom sektoru

EBRD i Erste Bank a.d. Novi Sad zajednički rade na povećanju priliva kredita u realni sektor u Srbiji putem kreditne linije od 10 miliona evra koja će se dalje plasirati mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP) u Srbiji.

MMSP predstavljaju glavni izvor zaposlenosti u privatnom sektoru u Srbiji i daju veliki doprinos ekonomiji zemlje, ali u aktuelnom ekonomskom okruženju kompanije se suočavaju sa ograničenim pristupom finansiranju razvoja i rasta.

Kredit EBRD-a, odobren u okviru Kreditne linije EBRD-a za zapadni Balkan i Hrvatsku, poslužiće Erste Banci da dodatno izađe u susret potražnji privatnih preduzeća za kratkoročnim, srednjoročnim i dugoročnim kreditima.

Najmanje 60 procenata kreditne linije EBRD-a Erste Banka će upotrebiti za podršku privredi van Beograda. Pored finansiranja MSP, Erste Banka namerava da deo sredstava po ovoj kreditnoj liniji plasira i najmanjim pravnim licima – mikro preduzećima i preduzetnicima.
"EBRD sa zadovoljstvom nastavlja uspešnu saradnju sa Erste Bankom u Srbiji u aktuelnom okruženju prepunom izazova. Putem ove nove kreditne linije podržavamo razvoj segmenta MMSP, jednog od glavnih pokretača ekonomskog oporavka, posebno u oblastima van glavnog grada," rekao je Henri Rasel, direktor EBRD-a za finansijske institucije zapadnog Balkana, Hrvatske, Belorusije i Moldavije.

"Ova kreditna linija će nam obezbediti dodatna sredstva za finansiranje većeg broja kompanija širom Srbije po konkurentnim uslovima, što je veoma važno s obzirom na aktuelne potrebe sektora MMSP," rekao je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad. Dodao je da ova nova sredstva predstavljaju i važan korak u saradnji Erste Banke u Srbiji sa EBRD-om, koja je započela prošle godine.

Od početka svog poslovanja u Srbiji, EBRD je investirala preko 3 milijarde evra za različite sektore ekonomije Srbije, u ukupnoj vrednosti od oko 6 milijardi evra.

Erste Bank a.d. Novi Sad je posvećena finansiranju fizičkih i pravnih lica. U 2011. godini portfolio plasmana privredi Erste Bank a.d. Novi Sad je uvećan za 8,1 procenata u odnosu na kraj prethodne godine.

Kreditna linija za zapadni Balkan i Hrvatsku iznosi 250 miliona evra i namenjena je pružanju podrške bankama i nebankarskim finansijskim institucijama u Albaniji, Bosni i Hercegovini, BJR Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj.PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

Ključne reči

krediti, erste banka, ebrd

POVEZANI SADRŽAJI

Praznični Super kredit sa još nižom kamatnom stopom

U susret predstojećim praznicima i novogodišnjim kupovinama, Sberbank Srbija snizila je kamatne... Više...

ProCredit banka predstavila svoju ponudu na novosadskom Sajmu poljoprivrede - Siguran oslonac za investicije poljoprivrednika

Široki spektar investicionih i subvencionisanih kredita, kao i kredita za unapređenje energetske... Više...

Nastavlja se saradnja Sberbank Srbija i GAZ Grupe - Beskamatni krediti za kupovinu GAZ vozila do kraja godine

Sberbank Srbija i kompanija Verano Motologistic d.o.o. produžile su akciju beskamatnog finansiranja... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed