Otvoren konkurs za nagradu MLADGRAD 2012.

Beograd, 13. Juli 2012. PR Objave: Najava -

Otvoren konkurs za nagradu MLADGRAD 2012.

Kako mladi žive u Bogatiću, Odžacima, Jošanici, Senti ili Donjem Jabukovu? Ima li uopšte mladih ljudi u manjim mestima ili su se svi uputili ka Beogradu, većim gradovima ili inostranstvu da bi studirali ili našli posao?

Podrška i šansa, to je ono što mlade može zadržati i pomoći im u lokalnoj zajednici. Njima treba prostor za aktivnosti, šanse za volontiranje, putovanje i informisanje. U svemu tome pomaže im više od 130 kancelarija za mlade širom Srbije, organizacije civilnog društva i pojedinci/ke.

O njima se ne zna mnogo. Dodeljivanjem MLADGRAD nagrade treću godinu za redom radimo na tome da se njihove uspešne priče čuju, mladi motivišu a svi lokalni akteri ohrabre u svojim naporima da život mladih u svojoj zajednici učine boljim.

Ako znate za lokalnu samoupravu koja je mladima dala na korišćenje neki prostor ili uradila nešto što je poboljšalo položaj mladih u lokalnoj zajednici, nominujte je za MLADGRAD 2012. nagradu. Lokalne omladinske organizacije, neformalne grupe ili inicijative koje su doprinele boljoj saradnji mladih i lokalnih sampuprava, takođe mogu biti nagrađene.

Svi zainteresovani svoje favorite mogu nominovati do 20. jula 2012. godine na http://www.mladgrad.rs/

Građanske inicijative dodeljuju MLADGRAD nagradu od 2010. godine povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih. Cilj nagrade je odavanje priznanja za ukupan doprinos lokalnih samouprava, organizacija i neformalnih grupa unapređenju položaja mladih na lokalu. Što je njihov doprinos vidljiviji široj javnosti, to je briga o mladima sve više na listi prioriteta svih institucija, organizacija i političkih partija na lokalnom i nacionalnom nivou.

U toku je i MLADGRAD 2012. kampanja o položaju mladih na lokalu u koju se svi zainteresovani mogu uključiti. Snimite amaterski video klip sa vašim viđenjem položaja mladih u svojoj lokalnoj zajednici. Pošaljte nam ga do 20. jula na jelenao@gradjanske.org i on će ući u sastav dužeg filma koji će biti emitovan na dodeli nagrade 10. avgusta 2012. i distrubuiran svim lokalnim TV stanicama.

MLADGRAD 2012. Građanske inicijative dodeljuju u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i državnu upravu i lokalnu samoupravu i uz podršku: ISC/USAID, TACSO, OEBS, UNICEF, IOM, UNDP, NAPOR, KOMS, GIZ, NALED i ANEM.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Svečano otvaranje programa YouthBuild i diskusija o obrazovanju

Najveći problemi mladih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu su nezaposlenost, siromaštvo i manjak... Više...

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije u Obrenovcu

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije "Imaš ideju? Evo ti novac - sprovedi je"... Više...

Nova regionalna platforma za mlade

6 organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova, osniva regionalnu platformu za mlade. Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed