Otvaranje izložbe slika i objekata Radovana Trnavca Miće

Beograd, 19. Maj 2012. PR Objave: Saopštenje -

Otvaranje izložbe slika i objekata Radovana Trnavca MiÄe

Svečano otvaranje izložbe slika i objekata Radovana Trnavca Miće biće održano 25. maja 2012. godine u galeriji "Nova Renesansa", Deligradska 7 u Beogradu, sa početkom u 19:30 časova. Izložba će biti otvorena do 10. juna 2012. godine.

Svečano otvaranje izložbe slika i objekata Radovana Trnavca Miće biće održano 25. maja 2012. godine u galeriji "Nova Renesansa", Deligradska 7 u Beogradu, sa početkom u 19:30 časova. Izložba će biti otvorena do 10. juna 2012. godine.

Ova izložba istovremeno je i najava projekta "Nova Renesansa", koji ima za cilj intenzivniju promociju srpske likovne umetnosti u svetu, predstavljanje mladih srpskih slikara i ponovno vraćanje srpskog slikarstva na svetsku umetničku scenu. Deo projekta je i istoimena galerija koja će biti otvorena izložbom Radovana Trnavca Miće u kojoj će priliku da izlažu svoja dela vrlo brzo dobiti i mladi umetnici. Nastavak projekta donosi nam i pokretanje časopisa iz oblasti likovnog stvaralaštva: "Ideja koju pokrećemo već je animirala mnogo umetnika koji su nam se priključili prepoznajući značaj samog projekta ali i ideje nove renesasne srpske i svetske umetničke scene.", ističe Radovan Trnavac Mića.

Izložbi u Beogradu će prisustvovati mnoge poznate ličnosti iz sveta kulture i biznisa sa naših i stranih prostora. Posetioci će biti u prilici da vide najnovije radove ovog svetski priznatog umetnika, koji je do sada izlagao oko 1000 puta grupno u mnogim gradovima sveta, kao i sa najznačajnijim imenima XX veka, među kojima su Pikaso, Raušenberg, Lihenštajn, Vorhol i mnogi drugi.

Radovan Trnavac Mića je do sada izlagao samostalno 32 puta u Srbiji, Italiji, Americi (SAD) Kanadi, Poljskoj, Makedoniji, Belorusiji, Republici Srpskoj i Rusiji. Radovi Miće Trnavca su nagrađivani brojnim prestižnim nagradama i priznanjima kod nas i u svetu, a nalaze se u mnogim muzejima i privatnim kolekcijama širom sveta.

Snimljena su tri dokumentarna filma o životu i radu našeg velikog umetnika, objavljeno je mnogo televizijskih reportaža, dokumentarnog karaktera o njemu u SAD, Kanadi, Rusiji, Nemačkoj, Italiji, Poljskoj, Belorudiji i bivšoj Jugoslaviji. Objavljene su i tri monografije o njegovom  životu i radu kao i značajan broj knjiga u kojima se nalaze tekstovi o njemu.

ZANIMLJIVOSTI O GALERIJI "NOVA RENESANSA":

Porodična kuća sa neorenesansnom fasadom, u kojoj je sada novootvorena galerija "Nova renesansa" podignuta je 1902. godine. Projektovao ju je beogradski arhitekta Stojan Titelbah. Nekada je u njoj živeo i radio poznati slikar Ljubomir Cincar Janković. Danas, u prostoriji gde je bio Ljubomirov atelje, je atelje jednog od naših najpoznatijih slikara Miće Trnavca.
Postoji legenda da je ispred ateljea, raskošno drvo crvene ruže, koja odoleva vremenu dugi niz godina, posadila čuvena srpska slikarka, Beta Vukanović, inače mentor Ljubomira Cincar Jankovića.

Detaljnije informacije o životu i radu Radovana Trnavca Miće, kao i njegova dela možete pogledati na njegovom zvaničnom sajtu http://www.radovantrnavacmica.com kao i na sajtu Internacionalnog Umetničkog Studija  http://www.ius-trnavac.org/PODACI O FIRMI

Naziv: Blumen Group
Adresa: Milana Rakića 65a
Grad: Beograd 11000
Web: www.blumengroup.rs
Tel: +381 11 4082568
Kontakt osoba:
Ime: Marijana Dobrenović
Funkcija: Key Account Manager
Tel: +381 11 4082568
e-mail: marijana.dobrenovic@blumengroup.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Samostalna izložba "Life is good"

Samostalna izložba Tadije Janičić pod nazivom "Life is good" otvoriće se 11. oktobra u 19 časova... Više...

Fantastičan uspeh i nezapamćena poseta izložbe i galerije "Nova Renesansa" Radovana Trnavca Miće

Prostor u Deligradskoj 7 u Beogradu bio je mali da primi preko 400 zvanica koje su 25. maja 2012.... Više...

Retrospektivna izložba slika "Akt"

U Galeriji 73 će u četvrtak, 10.05. u 20 časova, biti otvorena retrospektivna izložba slika autora... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed