Fantastičan uspeh i nezapamćena poseta izložbe i galerije "Nova Renesansa" Radovana Trnavca Miće

Beograd, 28. Maj 2012. PR Objave: Saopštenje -

FantastiÄan uspeh i nezapamÄena poseta izložbe i galerije "Nova Renesansa" Radovana Trnavca MiÄe

Prostor u Deligradskoj 7 u Beogradu bio je mali da primi preko 400 zvanica koje su 25. maja 2012. bile na otvaranju izložbe i galerije "Nova Renesansa" istaknutog umetnika Radovana Trnavca Miće, a u čijoj organizaciji je učestvovala agencija Blumen group.

Prostor u Deligradskoj 7 u Beogradu bio je mali da primi preko 400 zvanica koje su 25. maja 2012. bile na otvaranju izložbe i galerije "Nova Renesansa" istaknutog umetnika Radovana Trnavca Miće, a u čijoj organizaciji je učestvovala agencija Blumen group.

Prof. dr Ratko Božović otvorio je izložbu u prisustvu brojnih poznatih ličnosti iz sveta kulture i biznisa sa naših prostora i iz inostranstva, među kojima: Nj.E. Helena Studdert, ambasadorka Australije u Srbiji, NJ.E. Alexandre Addor Neto, brazilski ambasador, advokat Toma Fila i brojni drugi.

Uprkos jakoj kiši i lošem vremenu ugledne zvanice, prijatelji i saradnici Miće Trnavca, predstavnici medija strpljivo i sa uzbuđenjem su čekali svoj red da pogledaju izložena dela ovog svetski priznatog umetnika, koji je do sada izlagao više od 1000 puta u mnogim gradovima sveta, kao i sa najznačajnijim imenima XX veka, među kojima su Pikaso, Raušenberg, Lihenštajn, Vorhol i mnogi drugi.

Ovaj događaj bio je istovremeno i najava projekta "Nova Renesansa", koji ima za cilj intenzivniju promociju srpske likovne umetnosti  u svetu, predstavljanje mladih srpskih slikara i ponovno vraćanje srpskog slikarstva na svetsku umetničku scenu.

Izložba "Nova Renesansa" je otvorena do 10. juna 2012. godine u prostoru istoimene galerije u Deligradskoj 7 u Beogradu, u periodu od 16h do 20h.

ZANIMLJIVOSTI O GALERIJI "NOVA RENESANSA":

Porodična kuća sa neorenesansnom fasadom, u kojoj je sada novootvorena galerija "Nova renesansa" podignuta je 1902. godine. Projektovao ju je beogradski arhitekta Stojan Titelbah. Nekada je u njoj živeo i radio poznati slikar Ljubomir Cincar Janković. Danas, u prostoriji gde je bio Ljubomirov atelje, je atelje jednog od naših najpoznatijih slikara Miće Trnavca.
Postoji legenda da je ispred ateljea, raskošno drvo crvene ruže, koja odoleva vremenu dugi niz godina, posadila čuvena srpska slikarka, Beta Vukanović, inače mentor Ljubomira Cincar Jankovića.

Detaljnije informacije o životu i radu Radovana Trnavca Miće, kao i njegova dela možete pogledati na njegovom zvaničnom sajtu http://www.radovantrnavacmica.com kao i na sajtu Internacionalnog Umetničkog Studija http://www.ius-trnavac.org/PODACI O FIRMI

Naziv: Blumen Group
Adresa: Milana Rakića 65a
Grad: Beograd 11000
Web: www.blumengroup.rs
Tel: +381 11 4082568
Kontakt osoba:
Ime: Marijana Dobrenović
Funkcija: Key Account Manager
Tel: +381 11 4082568
e-mail: marijana.dobrenovic@blumengroup.rs

Više...

Ključne reči

izložba, nova renesansa

POVEZANI SADRŽAJI

Darko Dragičević: Iscrpljenost i ushićenost ili Mogu, ne mogu: studija četiri figure

Umetničko-istraživački projekat Iscrpljenost i ushićenost ili Mogu, ne mogu: studija četiri... Više...

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed