Građanske inicijative pozivaju na dodelu priznanja MLADGRAD 2011.

Beograd, 09. Avgust 2011. PR Objave: Najava -

GraÄanske inicijative pozivaju na dodelu priznanja MLADGRAD 2011.

MLADGRAD priznanje se već drugu godinu za redom dodeljuje svim lokalnim samoupravama, formalnim i neformalnim organizacijama i pojedincima koji su doprineli poboljšanju položaja mladih u lokalnoj zajednici.

15. avgust 2011. godine od 12h, hol Narodne banke Srbije, Nemanjina 17, Beograd

MLADGRAD priznanje se već drugu godinu za redom dodeljuje svim lokalnim samoupravama, formalnim i neformalnim organizacijama i pojedincima koji su doprineli poboljšanju položaja mladih u lokalnoj zajednici.

Mladi u Srbiji imaju između 15 i 30 godina i čine 20% od ukupnog broja stanovnika. Kao svoje probleme najčešće navode nezaposlenost, nedostatak sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i neinformisanost. Ako ne odu u inostranstvo, onda se iz manjih sredina sele u gradove u potrazi za boljim uslovima života. Međutim, mladi u Srbiji imaju i 125 kancelarija za mlade, više od 1000 omladinskih organizacija, nefomalnih grupa i pojedinaca sa kojima aktivno rade na rešavanju gore navedenih problema u svojim lokalnim zajednicama.

U parterstvu sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Građanske inicijative dodeljuju MLADGRAD 2011. u okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih i zvaničnog kraja godine mladih prema kalendaru UN.

Promocija svih uspešnih priča i pozitivnih rezultata, kao i ohrabrivanje svih lokalnih samouprava da se aktiviraju po pitanjima mladih, cilj je MLADGRAD priznanja čiji su nagrađeni svrstani u sledeće tri kategorije:

1.    Lokalnoj samoupravi za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici;
2.    Lokalnoj samoupravi za dodeljen javni prostor omladinskoj inicijativi u lokalnoj zajednici;
3.    Lokalnoj omladinskoj organizaciji, neformalnoj grupi ili inicijativi za doprinos unapređenju saradnje između lokalne samouprave i mladih.

Pored glavnih nagrada, u okviru kategorija će biti dodeljena priznanja. Za naročit doprinos unapređenju položaja ranjivih kategorija mladih i za lični doprinos poboljšanju položaja mladih u lokalnoj zajednici, biće dodeljena specijalna priznanja.

MLADGRAD 2011. Građanske inicijative dodeljuju u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu a uz podršku sledećih partnera: USAID, ISC, OEBS, UNICEF, UNDP, ILO, IOM, GIZ i NALED i Erste banke. Prijatelj priznanja MLADGRAD 2011. je ANEM.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Svečano otvaranje programa YouthBuild i diskusija o obrazovanju

Najveći problemi mladih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu su nezaposlenost, siromaštvo i manjak... Više...

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije u Obrenovcu

Predstavljanje konkursa za omladinske volonterske akcije "Imaš ideju? Evo ti novac - sprovedi je"... Više...

Nova regionalna platforma za mlade

6 organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova, osniva regionalnu platformu za mlade. Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed