U Inđiji počinje realizacija projekta Integrisani sistem promocije zdravlja majke i deteta u Vojvodini

Inđija, 13. Juli 2010. PR Objave: Najava -

U InÄiji poÄinje realizacija projekta Integrisani sistem promocije zdravlja majke i deteta u Vojvodini

Dom zdravlja u Inđiji biće prva zdravstvena institucija u Vojvodini u kojoj će početi realizacija pilot projekta "Integrisani sistem promocije zdravlja majke i deteta u Vojvodini". U okviru projekta biće distribuirani vaučeri "Dete raste" svim roditeljima dece uzrasta do 7 godina.

Dom zdravlja u Inđiji biće prva zdravstvena institucija u Vojvodini u kojoj će početi realizacija pilot projekta "Integrisani sistem promocije zdravlja majke i deteta u Vojvodini". U okviru projekta biće distribuirani vaučeri "Dete raste" svim roditeljima dece uzrasta do 7 godina.

U periodu od 15.07.2010. zaključno sa 15.01.2011. godine na teritoriji koju pokriva Dom zdravlja Inđija, realizovaće se Studija opravdanosti upotrebe komunikacije putem mobilnog telefona u zdravstvenoj zaštiti majke i deteta.

Cilj studije je unapređenje zdravstvene zaštite majke i deteta razvojem i primenom novih organizacionih i komunikacionih modela, koji će omogućiti veći stepen zadovoljstva korisnika zdravstvene usluge, ali i veći kvalitet pružene zdravstvene usluge radi očuvanja zdravlja majke i deteta.

Osnova projekta "Dete raste" je personalizovana informacija o zdravlju deteta koja se šalje na mobilni telefon roditelja deteta. Od momenta prijavljivanja roditelj dobija u narednih godinu dana zdravstvene informacije o kalendaru vakcinacije deteta, obaveznim pedijatrijskim pregledima, preporukama u oblasti ishrane, preporukama iz oblasti psihomotoričkog rasta i razvoja, preporuke u oblasti oralne higijene kao i preporuke iz oblasti pedagogije i vaspitanja. Celokupan sadržaj je prilagođen svakom detetu pojedinačno tj. datumu rođenja deteta.Ove informacije roditelj dobija u formi sms poruka čija je osnovna funkcija da podsete, edukuju i ukažu roditelju šta treba da preduzme radi očuvanja i unapređenja zdravlja svoga deteta.

Tokom realizacije Studije planirano je da patronažne sestre Doma zdravlja u Inđiji obiđu 1500 roditelja dece starosti do tri godine, da ih obaveste o sadržaju projekta i da im ponude da se dobrovoljno prijave na Sms servis slanjem datuma rođenja, mesta rođenja i imena deteta.

Na ovaj način 1500 roditelja dobiće ukupno 81.000 sms poruka zdravstvenog sadržaja dok će Služba zdravstvene zaštite dece dobijati redovne izveštaje o broju dece kao i pregledima. Na ovaj način će Dom zdravlja u Inđiji prvi biti u mogućnosti da u potpunosti prilagodi svoju zdravstvenu uslugu aktuelnim potrebama zdravlja deteta pozivanjem na preventivni zdravstveni pregled.

Prijavom na sistem omogućava se bolja saradnja i komunikacija između izabranog pedijatra i korisnika, a sistem je zamišljen tako da lekar u svakom trenutku ima uvid u to kada dete treba da dođe na naredni pregled ili obaveznu vakcinu, te se na taj način može na vreme planirati i zakazivati poseta pedijatru. Osim toga, roditelji se na vreme obaveštavaju da je vreme za odlazak kod lekara.

Tvorac projekta je Fond za promociju zdravlja MobiMed i dr med. Vojislav Stojšin, a  projekat je podržan i finansiran od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo APV, Srpskog lekarskog društva, Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Vojvodine.

Izuzetno je važno istaći činjenicu da je projekat podržan i od strane WHO Kancelarije u Beogradu u okviru stručne i tehničke podrške.

Nakon šest meseci, zdravstvena ustanova imaće i prve podatke o stepenu zadovoljstva korisnika servisa.

Realizaciju projekta omogućila je kompanija "Dunav osiguranje".PODACI O FIRMI

Naziv: MobiMed Fond
Adresa: Omladinskog pokreta 8c
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: office@mobimed.org.rs
Web: mobimed.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Nastavak projekta Integrisani sistem promocije zdravlja majke i deteta u Vojvodini

Dom zdravlja u Adi je, nakon Inđije, još jedna zdravstvena ustanova u kojoj će biti implementiran... Više...

Hemofarm uz trudnice i bebe

Kompanija "Hemofarm" iz Vršca prepoznala je značaj promocije i očuvanja zdravlja kod najosetljivijih... Više...

Uz vaučer Dete raste i brošura

MobiMed fond - http://mobimed.org.rs/ štampao je brošuru "Dete raste" koju roditelji mogu dobiti... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed