U Beogradu 2011. dva puta strelci gađaju za olimpijske vize za London 2012

Beograd, 01. Juli 2010. PR Objave: Obaveštenje -

U Beogradu 2011. dva puta strelci gaÄaju za olimpijske vize za London 2012

Beograd će u 2011. dva puta biti domaćin velikih takmičenja na kojima će evropski i svetski strelci boriti za olimpijske vize za London 2011.

Beograd će u 2011. dva puta biti domaćin velikih takmičenja na kojima će evropski i svetski strelci boriti za olimpijske vize za London 2011.

Prvo će se od 31. jula do 14. avgusta u Kovilovu održati Šampionat Evrope MK oružjem i u gađanju glinenih golubova, a potom od 27. avgusta do 5. septembra i Svetski šampionat u gađanju glinenih golubova- trap, skit i dubl trap!

U sedištu Međunarodne federacije sportskog streljaštva (ISSF) u Minhenu određen je i broj olimpijskih viza po disciplinama na takmičenjima u 2010. i 2011. za strelce iz Evrope. Međutim, kako je rekao stručni saradnik u Streljačkom savezu Srbije Goran Maksimović, Evropska streljačka konfederacija (ESK) predložiće ISSF da se u 2011. vize za London ne dele na Šampionatu Evrope vazdušnim oružjem u Breši u Italiji od 1. do 7. marta, već da se ostave za Šampionat Evrope u februaru 2012. kada će biti jasnije koliko drugi kontinenti imaju olimpijskih viza sa svojih šampionata i da tako, eventualno, Evropa, kao najrazvijenija u streljaštvu, dobije više mesta za svoje strelce.

U Londonu će gađati ukupno 390 strelaca. Kroz kvalifikacije plasiraće se 357, tripartitna komisija ima pravo da podeli 24 vize, a devet dobija zemlja domaćin. Svaki nacionalni olimpijski komitet (NOK) može da ima samo dva strelca po disciplini, maksimalno u disciplinama puška i pištolj i glineni golubovi – 28. Vlasnik olimpijske vize je NOK, a ne strelac.

Vize će se u 2010. vaditi na Šampionatu sveta u Minhenu (ukupno 69) od 29. jula do 11. avgusta i to – muškarci: MK puška trostav - 5 viza, MK puška 60 ležeći - 5 viza, vazdušna puška - 5, MK pištolj - 4, vazdušni pištolj - 6, žene: MK puška 3 puta 20 metaka – 5, vazdušna puška – 6, vazdušni pištolj - 6, MK pištolj - 6.

Na Šampionatu Evrope 2011. u Beogradu, podeliće se vize i to po ovom prinicpu – muškarci: MK puška 3 puta 40 - 4 vize, MK puška 60 ležeći - 3, vazdušna puška - 4, MK pištolj - 3, vazdušni pištolj - 4, žene: MK puška 3 puta 20 metaka – 4, vazdušna puška - 4, vazdušni pištolj - 4, MK pištolj - 3. Naravno ako je strelac već osvojio vizu u Minhenu ili na svetskim kupovima u 2011. ulaznicu za London će dobiti naredni i tako redom. U gađanju glinenih golubova, na EŠ u Beogradu će po petorica takmičara u trapu i skitu i jedan u dubl trapu dobiti vizu za London, dok će samo po jedna takmičarka u trapu i skitu ispuniti normu. I ovde važi pravilo da, ako se neko već izborio za odlazak u London na svetskim kupovima ili na EŠ, ne konkuriše i olimpijac postaje sledeće plasirani strelac...

Određeni su i domaćini svetskih kupova u 2011.  na kojima će prva tri takmičara i takmičarke vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem osvajati vize, a MK oružjem po prva dva. I ovde vredi princip da strelac koji je u Minhenu ispunio normu za London ne konkuriše i da će se plasirati sledeći i tako redom. Organizatori su Sidnej u martu, Čangvon u Koreji u aprilu, Fort Bening (SAD) u maju i Minhen u junu.

Na Šampionatu sveta u Beogradu u gađanju glinenih golubova 2011. samo po jedan takmičar i takmičarka u svakoj discplini osvojiće olimpijsku vizu. Važiće pravilo da strelci koji su već izvadili vize na svetskim kupovima u gađanju glinenih golubova u 2011. (u mart u Konsepsionu u Čileu i Sidneju, u aprilu u Pekingu i u julu u Mariboru) ne konkurišu za vizu i za London će se plasirati naredni takmičar ili takmičarka. Na svakom svetskom kupu olimpijsku vizu izvadiće po dva takmičara i takmičarke po disciplini- trap, skit i dubl trap za muškarce i trap i skit za žene.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Heineken izabrao najboljeg svetskog barmena za 2016. godinu

Šesnaest najboljih barmena sveta takmičilo se na prestižnom Heineken "Globalnom finalu barmena"... Više...

Jedinstveno takmičenje za barmene - Heineken bira najboljeg točioca piva iz Srbije

Vodeći svetski premijum brend piva Heineken najavio je početak takmičenja u točenju piva za barmene... Više...

Noć istraživača 2011

"Noć istraživača" je najveća i najzabavnija promocija nauke i naučnika na svetu, jednodnevni... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed