Čitanje je zlato

Srbija, 06. Novembar 2009. PR Objave: Najava -

Äitanje je zlato

Ove godine od 6. do 14. u organizaciji Francuskog instituta u BiH u nekoliko gradova u BiH biće obeležena manifestacija "Čitanje je zlato". Kao što se iz imena vidi, ova manifestacija slavi kulturu čitanja. U Banjaluci ovim povodom biće organizovan niz dešavanja. U subotu 7. novembra u 12 časova u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS biće organizovano čitanje za decu tekstova francuskih autora na srpskom i na francuskom jeziku.

Istog dana uveče u 20.30 časova na sceni "Petar Kočić" Narodnog pozorišta RS, banjalučka trupa UDUS će izvesti predstavu "Lekcija" urađenu po tekstu francuskog pisca rumunskog porekla Ežena Joneska povodom 100 godina od njegovog rođenja.

U ponedjeljak 9. novembra u 19 časova u Narodnoj i univerziteskoj biblioteci RS profesor Radivoje Kerović održaće predavanje o francuskom filozofu Klod Levi-Strosu koji je prošle godine napunio 100 godina.

U utorak 10. novembra u 12 časova takođe u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS studenti sa katedre francuskog jezika otvoriće izložbu koju su sami pripremili o francuskom književniku i muzičaru Borisu Vijanu kojem se ove godine navršava 50 godina od smrti. Tom prilikom studenti će izrecitovati i otpevati nekoliko njegovih pesama.

U petak 13. novembra u kafeu Narodnog pozorišta RS sa početkom u 22 časa banjalučkoj publici će se predstaviti francuska trupa "Les Atéliers du Vent" [lez atelije dü vã]. Njihova predstava "Apéroésies" [aperoezi] više je svojevrsni pesnički zahvat nego standardna predstava – oni čitaju i pevaju uz muziku i efekte francusku poeziju klasičnih i modernih autora.PODACI O FIRMI

Naziv: KULporter
Grad: Banja Luka
Web: www.kulporter.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Ambasadorka Australije rado viđen gost LUNE i Požarevca

Kad je posvećenost poslu i stvaralaštvu zajednička vrednost, onda ne samo da nema prepreka - već... Više...

Otvoren Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

X Međunarodni festival kulture "RUSKO CVEĆE"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed