Filmski festival Herceg Novi 2009

Herceg Novi, 31. Juli 2009. PR Objave: Najava -

Filmski festival Herceg Novi 2009

Filmski festival Herceg Novi, koji je postao manifestacija od posebnog državnog značaja, a u nazivu je dobio i dodatak Montenegro film festival, svečano će biti otvoren 1. avgusta na Kanli kuli filmom "Buick Riviera" hrvatskog reditelja Gorana Rušinovića, a u takmičarskom programu prikazaće još desetak ostvarenja reditelja iz regiona, od kojih su najbrojniji iz Srbije.

Takmičarski program 23. Hercegnovskog festivala, koji će biti završen 7. avgusta, obuhvata i film "Nije kraj" Vinka Brešana, koprodukciju Hrvatske i Srbije, bugarski "Forecast" Sofije Zornice, kao i "Najsrećniju devojku na svetu" rumunskog reditelja Radua Žudea, pobednika nedavnog 16. Festivala evropskog filma Palić.

Biće prikazan i debitantski film "Beogradski fantom" Jovana Todorovića iz Srbije, kao i nagrađivana "Turneja" Gorana Markovića, "Đavolja varoš" Vladimira Paskaljevića i u završnici "Čekaj me, ja sigurno neću doći" Miroslava Momčilovića iz Srbije.

Među filmovima u konkurenciji su i "Snijeg" Aide Begić iz Bosne i Hercegovine, te "Corrections" Tanosa Anastopulosa (Thanos Anastopoulos) iz Grčke, "Pandorina kutija" turskog reditelja Jesima Ustaoglua (Yesim) i "Katalin Varga" Pitera Striklenda (Peter Strickland), takođe prikazana na nedavnom Paliću.

Osim takmičarskog programa, 23. Hercegnovski festival prikazaće i selekciju "Mediteran" koja obuhvata pobednički film prošle godine u Kanu - francusku dramu "Iza zidova" Lorana Kantea (Laurent Cantet), animirani antiratni film izraelskog reditelja Arija Forlmana "Valcer sa Baširom", "Koko pre Šanela" (Anne Fontaine) o francuskim modnim ikonama, turski "Tri majmuna" Nurija Bilge Cejlana (Ceylan) i nagrađivana drama o napuljskoj mafiji "Gomora" Matea Garonea (Matteo).PODACI O FIRMI

Naziv: JUK Herceg Novi
Adresa: Njegoševa bb
Grad: Herceg Novi 85340
e-mail: filmskifestival@hercegfest.co.me
Web: www.hercegfest.co.me

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

BeGeVege festival

BeGeVege je prvi, i trenutno jedini, veganski festival zdravlja, veganske ishrane i miroljubivog... Više...

Heineken organizuje besplatan prevoz za NOVI elektronski festival - Heineken Dance park

HEINEKEN Srbija i Dance Park obezbedili su besplatan prevoz iz Beograda i Novog Sada do Dance Park... Više...

Otvoren Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed