JKS: U potpunosti spremni za overu potpisa za izbore

Beograd, 03. Mart 2017. PR Objave: Saopštenje -

JKS: U potpunosti spremni za overu potpisa za izbore

Javnobeležnička komora Srbije od 01. marta 2017. godine preuzela je obavljanje poslova overe potpisa, rukopisa i prepisa od osnovnih sudova i opštinskih uprava. U cilju sprovođenja radnji koje se odnose na overu potpisa birača u vezi sa predlogom kandidata za predsedničke izbore, u mestima u kojima postoji javni beležnik, overu potpisa vršiće javni beležnici na osnovu pismenih zahteva koji su hronološki zaprimljeni u javnobeležničkim kancelarijama.

Javnobeležnička komora Srbije od 01. marta 2017. godine preuzela je obavljanje poslova overe potpisa, rukopisa i prepisa od osnovnih sudova i opštinskih uprava. U cilju sprovođenja radnji koje se odnose na overu potpisa birača u vezi sa predlogom kandidata za predsedničke izbore, u mestima u kojima postoji javni beležnik, overu potpisa vršiće javni beležnici na osnovu pismenih zahteva koji su hronološki zaprimljeni u javnobeležničkim kancelarijama. U mestima u kojima još nije imenovan javni beležnik, poslovi overe i potpisa birača vršiće se u osnovnim sudovima i sudskim jedinicama.

Pored imenovanih javnih beležnika, ovlašćenje da obavljaju poslove overe potpisa imaju i zaposleni u kancelariji javnog beležnika - javnobeležnički pomoćnik, saradnik i pripravnik. U Republici Srbiji postoji ukupno 431 lice koje će imati ovlašćenje da vrši overu potpisa. Među njima su 152 javna beležnika, 21 pomoćnik i 258 pripravnika. Takođe, u javnobeležničkim kancelarijama u Republici Srbiji postoji i više od 300 radnika koji obavljaju administrativne poslove.

U cilju poštovanja zakonske obaveze pružanja pomoći organima nadležnim za sprovođenje izbora, javnobeležničke kancelarije će službenu radnju overe potpisa birača obavljati kako u toku radnog vremena, tako i van radnog vremena, u kancelarijama, ali i van njih, kako bi se što efikasnije ispoštovao izborni postupak.

U 12 osnovnih sudova u Republici Srbiji koji se nalaze u Boru, Brusu, Velikom Gradištu, Dimitrovgradu, Knjaževcu, Majdanpeku, Petrovcu na Mlavi, Priboju, Raški, Sjenici, Surdulici i Trsteniku poslove overe potpisa birača nastavljaju da obavljaju osnovni sudovi i sudske jedinice.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

izbori, komora, potpisi, javni, beležnici, sud

POVEZANI SADRŽAJI

Notari besplatno overili više od 100.000 dokumenata u junu

Javni beležnici besplatno su u junu overili 104.175 isprave, među kojima je najviše bilo dokumenata... Više...

Notari besplatno overili više od 100.000 dokumenata u junu

Javni beležnici besplatno su u junu overili 104.175 isprave, među kojima je najviše bilo dokumenata... Više...

Notari za šest meseci overili skoro milion dokumenata

Javni beležnici overili su od 1. septembra 2014. godine, kada su prve javnobeležničke kancelarije... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed