Ekipa De Rooy i Goodyear među najboljim kamionima na reliju Dakar 2017

Kranj, Slovenija, 13. Februar 2017. PR Objave: Saopštenje -

Ekipa De Rooy i Goodyear meÄu najboljim kamionima na reliju Dakar 2017

Ekipa De Rooy je na reliju Dakar 2017 u kategoriji kamiona uspešno savladavala izuzetno teške uslove i u više etapa trke bila je u vođstvu, ali se na kraju ipak morala pomiriti sa trećim i četvrtim mestom. Sa dva kamiona Iveco Powerstar 4X4, opremljena terenskim teretnim pneumaticima Goodyear ORD, Holanđanin Gerard De Rooy u kamionu br. 500 i Argentinac Federico Villagra u kamionu br. 502 su po zahtevnom terenu prešla 8.500 kilometara i došla na cilj neposredno iza dva ruska kamiona Kamaz.

Ekipa De Rooy je svojim kamionima, pomoću Goodyearovih pneumatika, na reliju Dakar 2017 koji je nesumnjivo najzahtevniji izazov za pneumatike na svetu, osvojila treće i četvrto mesto. 

Ekipa De Rooy je na reliju Dakar 2017 u kategoriji kamiona uspešno savladavala izuzetno teške uslove i u više etapa trke bila je u vođstvu, ali se na kraju ipak morala pomiriti sa trećim i četvrtim mestom. Sa dva kamiona Iveco Powerstar 4X4, opremljena terenskim teretnim pneumaticima Goodyear ORD, Holanđanin Gerard De Rooy u kamionu br. 500 i Argentinac Federico Villagra u kamionu br. 502 su po zahtevnom terenu prešla 8.500 kilometara i došla na cilj neposredno iza dva ruska kamiona Kamaz. Preostala dva kamiona ekipe De Rooy su među 50 prijavljenih trkača završila trku na 16. i 17. mestu. "Naš ovogodišnji cilj je bio da dođemo na podijum, što nam je i uspelo. Imali smo jedan loš dan, a za to stvarno ne možemo nikoga da krivimo. Mogu da živim i sa trećim mestom," izjavio je Gerard De Rooy.

Na reliju Dakar 2017 ekipa De Rooy i Goodyear nastavili su dugotrajnu i uspešnu saradnju. Ekipa je za svoje trkačke kamione izabrala terenske teretne pneumatike Goodyear 375/90R22.5 ORD, a za servisne kamione pneumatike Goodyear Omnitrac MSD II za kombinovanu upotrebu. Ove godine učesnici su bili izloženi užasnim uslovima, od odrona puteva do dubokog blata, zato su pneumatici ponovo odigrali ključnu ulogu. Ekipi su bili na raspolaganju Goodyearovi inženjeri koji su se u pozadini trudili iz sve snage da kamionima obezbede najbolje moguće prianjanje u ovim nesumnjivo najrigoroznijim testovima pneumatika na svetu.

Na reliju se ekipa De Rooy, koju čine vozač Gerard De Rooy, njegov suvozač Moises Torrallardona i mehaničar Darek Rodewald, dvanaest dana utrkivala sa 49 kamiona. Krenuli su 2. januara iz Asunciona u Paragvaju i većinom su vozili izvan čvrstih puteva. Vožnju su nastavili kroz Boliviju, dole do Buenos Airesa u Argentini, u kome se 14. januara trka i završila. Jedanaest etapa relija Dakar pokrile su oko 8.500 kilometara puta i obuhvatale su blatnjave uzbrdice, pustinje, visoke planinske masive i kamenite terene. Na reliju je ukupno učestvovalo 300 motocikala, kvadova, automobila, manjih dostavnih vozila i kamiona, od kojih je 222 došlo do cilja.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi koji je još od 1998. godine deo međunarodne korporacije Goodyear. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje odlikuje certifikat "Družini prijazno podjetje" i koje je ove godine četvrti put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.euwww.dunlop.euwww.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 66 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 48 pogona koji se nalaze u 21 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

goodyear, reli, dakar 2017, goodyear ord

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed