Pino-Toys i Uroš Petrović dobili priznanje "Dobra igračka" za zajedničku igračku

Čačak, 29. Septembar 2016. PR Objave: Saopštenje -

Pino-Toys i UroÅ¡ PetroviÄ dobili priznanje "Dobra igraÄka" za zajedniÄku igraÄku

Nova društvena igra kompanije Jamax M Martina zagonetna kutija osvojila je priznanje "Dobra igračka" za 2016. godinu, koju dodeljuju već 20 godina Prijatelji dece Srbije u okviru Dečje nedelje. Igračka je nastala saradnjom PINO-TOYS i Uroša Petrovića, višestruko nagrađivanog pisca za decu i mlade, koautora NTC sistema učenja i jednog od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.

Nova društvena igra kompanije Jamax M Martina zagonetna kutija osvojila je priznanje "Dobra igračka" za 2016. godinu, koju dodeljuju već 20 godina Prijatelji dece Srbije u okviru Dečje nedelje. Igračka je nastala saradnjom PINO-TOYS i Uroša Petrovića, višestruko nagrađivanog pisca za decu i mlade, koautora NTC sistema učenja i jednog od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.

Igra je inspirisana serijalom knjiga izdavačke kuće Laguna o devojčici Marti Smart, koja živi u Ginkovoj ulici i voli da otkriva tajne i rešava misterije. Serijal je pomerio granice literature formirajući svojstveni žanr romana u zagonetkama i preveden je na nekoliko svetskih jezika.

Martina zagonetna kutija je interaktivna društvena igra namenjena celoj porodici.

Sadrži set od tri igre: Martinu zanimljivu geografiju, Zagonetnu osmicu i Pino drvenu mozgalicu.

Pino drvena mozgalica rešava se nezavisno od prve dve igre i njom se kod dece razvijaju vizuelne i motoričke, logičke i matematičke sposobnosti.


Iz obrazloženja stručnog žirija:

"Posebnost društvene igre MARTINA ZAGONETNA KUTIJA je u tome što, osim što oživljava staru zaboravljenu igru zvanu Zemljopis, nudi i mogućnost da se igrači nađu u jednom svetu izazova i pustolovine koji ih podstiče da efikasno razmišljaju, dolaze do kreativnih rešenja i ideja i tako kroz igru i uz igru uče, šire znanja i promišljaju. Ovaj set igara je nešto što nam je odavno trebalo da obnovimo znanje o tome kako da se družimo i budemo zajedno a konstruktivni, da jedni drugima pomažemo i uzajamno se podstičemo, da se učimo da postavljamo pitanja, povezujemo pojmove, smišljamo i koristimo simbole, razmišljamo i asociramo."

 

O priznanju "Dobra igračka"

Priznanje DOBRA IGRAČKA ima za cilj promovisanje domaće kvalitetne igračke, kao i podsticanje proizvođača i uvoznika da na tržištu obezbede što kvalitetnije igračke vodeći računa o sledećim kriterijumima: vaspitno-obrazovnim, razvojno-podsticajnim, zdravstvenim, estetskim, tehničko-tehnološkim, ekološkim.

Priznanje dodeljuje organizacija Prijatelji dece Srbije od 1987. godine a nagrada se sastoji od povelje čiji je autor Borut Vild i prava korišćenja znaka Dobre igračke.

 

http://pino-toys.rs/pino-toys-dobitnik-priznanja-dobra-igracka-za-2016-godinu/

http://pino-toys.rs/product/drustvena-igra-martina-zagonetna-kutija/

http://www.prijatelji-dece-srbije.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0-%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0-8/PODACI O FIRMI

Naziv: JAMAX M
Adresa: Bulevar oslobođenja 17
Grad: Čačak 32000
e-mail: office@jamaxm.rs
Web: www.jamaxm.rs
Tel: +381 10 313 777

Više...

Ključne reči

priznanje, igracka, kutija, pino-toys

POVEZANI SADRŽAJI

Uvaženi ambasadori životne sredine

Povodom dodele priznanja "Uvaženi ambasador životne sredine", Bells pokret u Srbiji organizuje... Više...

Najbolji radovi koji su zaslužili PRiZNANJE

Pogledajte najbolje radove koji su zaslužili PRiZNANJA, PRestižne godišnje nagrade Društva Srbije... Više...

PRiZNANJA za PRofesionalce

Društvo Srbije za odnose s javnošću (DSOJ) nagradilo je sinoć najbolje komunikacijske kampanje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed