Sberbank Srbija ostvarila profit od 323 miliona dinara u prvom kvartalu 2016. godine

Beograd, 26. Maj 2016. PR Objave: Saopštenje -

Sberbank Srbija ostvarila profit od 323 miliona dinara u prvom kvartalu 2016. godine

Sberbank Srbija je u prvom kvartalu 2016. godine zabeležila profit u iznosu od 323 miliona dinara. Depoziti stanovništva ostvarili su najveći rast od čak 10.456 miliona dinara, što je za 46% više u odnosu na isti period prethodne godine.

Sberbank Srbija je u prvom kvartalu 2016. godine zabeležila profit u iznosu od 323 miliona dinara. Depoziti stanovništva ostvarili su najveći rast od čak 10.456 miliona dinara, što je za 46% više u odnosu na isti period prethodne godine.

"Pozitivan poslovni rezultat pokazuje da naš poslovni model donosi uspeh. U vreme slabije privredne aktivnosti banka je ostvarila rast depozita stanovništva od 46% i stabilnost kreditnih plasmana. Izgradnja dugoročnih odnosa sa klijentima, odgovorna politika upravljanja rizicima i dalji razvoj usluga u segmentu digitalnog bankarstva biće i dalje u fokusu banke.", izjavio je Valeriy Ovsyannikov, predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

U prvom kvartalu 2016. godine Sberbank Srbija je predstavila tržištu i nove proizvode namenjene stanovništvu i privredi, po znatno povoljnijim kamatnim stopama i rokovima otplate. Vodeći računa o likvidnosti i stabilnosti poslovanja privrede tržištu je predstavljen novi proizvod, Spektar kreditna linija, koja daje mogućnost korišćenja niza proizvoda na period od šest godina. Predstavljen je i dinarski Super kredit namenjen stanovništvu, koji pruža mogućnost podizanja gotovine ili refinansiranja postojećih obaveza u iznosu do 3.000.000 dinara, sa rokom otplate od 96 meseci i najnižom kamatnom stopom. Super kredit je ujedno i najpovoljniji kredit u ponudi banke.

Pored ponude novih proizvoda i usluga, pozitivan rezultat u prvom kvartalu 2016. godine rezultat je i efikasnijeg upravljanja troškovima i odgovorne politike upravljanja rizicima čime su postavljene čvrste osnove za ulaganja u nove projekte. Inovativnost i proizvodi po meri klijenata, kao i kvalitet usluge su strateški pravci na kojima će banka bazirati svoju ponudu i u toku ove godine.

 

O grupi Sberbank Europe AG
Sberbank Europe Grupa (Sberbank Europe AG) sa sedištem u Beču je bankarska grupacija 100% u vlasništvu Sberbank Rusija. Sberbank Europe je prisutna na 10 tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CEE): Austrija, Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija, Ukrajina i Nemačka. Sberbank Europe poseduje mrežu od 280 ekspozitura i ima oko 5.000 zaposlenih (zaključno sa 31.12.2015. godine).
Zvaničan sajt: www.sberbank.at

O banci Sberbank Srbija
Sberbank Srbija je deo Sberbank Europe Grupe. Prisutna je na celoj teritoriji Srbije, sa ukupno 33 ekspoziture u 21 gradu (zaključno sa 31.12.2015. godine).
Sberbank Srbija je univerzalna banka koja pruža sve vrste usluga i proizvoda kako za fizička lica, tako i za mala, srednja i velika preduzeća. U kombinaciji sa stručnošću i usmerenošću zaposlenih na klijente, Sberbank Srbija je jedinstven partner u građenju mostova između kompanija u Srbiji, Rusiji i Zajednici nezavisnih država sa sveobuhvatnim portfolijom bankarskih usluga.
Zvaničan sajt: www.sberbank.rsPODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

2019. godina opravdanog optimizma - Rast plata kao deo investicionog ciklusa i poslovne stabilnosti

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom IPSOS Strategic... Više...

Održivo poslovanje kao merilo uspeha

Kompanija HEINEKEN Srbija povećala je upotrebu domaćih sirovina za proizvodnju piva za 150% od... Više...

Percepcija 2018. kao dobre godine za razvoj MSP sektora - Privrednici u Srbiji optimističniji ove godine

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom GfK sprovela... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed