Akcija "Cif čisti Srbiju" nastavljena u Negotinu - Očišćen spomenik hajduk Veljku Petroviću

Negotin, 18. Maj 2016. PR Objave: Saopštenje -

Akcija "Cif Äisti Srbiju" nastavljena u Negotinu - OÄiÅ¡Äen spomenik hajduk Veljku PetroviÄu

U okviru velike akcije čišćenja spomenika kulture u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik hajduk Veljku u Negotinu. Stručni tim kampanje "Cif čisti Srbiju" koji predvode konzervatori, profesori sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, sa novijeg negotinskog spomenika ovom junaku uklonio je grafite, naslage čađi i ostale nataložene nečistoće, čime je spomeniku vraćen blistavi sjaj.

U okviru velike akcije čišćenja spomenika kulture u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik hajduk Veljku u Negotinu. Stručni tim kampanje "Cif čisti Srbiju" koji predvode  konzervatori, profesori sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, sa novijeg negotinskog spomenika ovom junaku uklonio je grafite, naslage čađi i ostale nataložene nečistoće, čime je spomeniku vraćen blistavi sjaj. Nakon temeljnog čišćenja nanesen je i specijalni anti-grafitni sloj koji će olakšati njegovo dalje održavanje. Spomenik hajduk Veljku Petroviću, rad vajara Nebojše Mitrića, otkriven je 1983. godine u sećanje na velikog junaka iz perioda borbe protiv Turaka.  

"Od početka svog poslovanja u Srbiji kompanija Unilever Beograd uvek insistira podršci i saradnji sa lokalnom zajednicom. Već treću godinu zaredom čistimo spomenike i institucije kulture širom zemlje i ponosni smo na vrlo pozitivne reakcije koje dobijamo od građana i lokalnih samouprava. To nas je uverilo da smo uspeli da ostvarimo osnovni cilj ove kampanje, a to je podizanje nivoa svesti o čistoći", rekao je g. Dobrivoje Milovanović, direktor Unilever Beograd d.o.o. i dodao: "Naš plan je da očuvanje spomenika kulture, ali i drugih institucija kulture, bude trajno u svesti svih građana Srbije i zbog toga smo brendu Cif kao jednom od najboljih sredstava za čišćenje dodelili ulogu predvodnika i motivatora da se što više ljudi uključi i podrži ovu ideju."

Spomenik hajduk Veljku je četvrti spomenk koji je očišćen u ovogodišnjoj akciji "Cif čisti Srbiju". Pored Negotina, očišćeni su spomenici u u Topoli, Pirotu i Zrenjaninu, a na početku kampanje Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu za rođendan je poklonjeno čišćenje fasade od grafita. Kompanija Unilever pobrinula se i da u akciji učestvuju svi građani, jer će deo prihoda od prodatih sredstava iz palete Cif i ove godine izdvojiti za uređenje i čišćenje spomenika. Sve aktivnosti u kampanji mogu da se prate i na društvenim mrežama Facebook i Twitter, kao i na internet sajtu www.cifcistisrbiju.rs gde možete pronaći više informacija o spomenicima koji su očišćeni, ali i uključiti se u diskusiju ili ostaviti svoj komentar na ovu jedinstvenu akciju.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Najlepše je doba kad je puna đačka torba

Desetodnevni program pod nazivom „Najlepše je doba kad je puna đačka torba" biće održan u... Više...

Održana akcija "Spasimo beogradske vrapce"

Kompanija Pernod Ricard, već osam godina, na globalnom nivou sprovodi inicijativu "Dan odgovornosti"... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed