ProCredit grupa okupila predstavnike malih i srednjih preduzeća iz Jugoistočne Evrope

Solun, Grčka, 11. Maj 2016. PR Objave: Saopštenje -

ProCredit grupa okupila predstavnike malih i srednjih preduzeÄa iz JugoistoÄne Evrope

Umrežavanje privrednika i njihova čvršća saradnja može da ojača ekonomski potencijal regiona, zaključeno je na poslovnom skupu „Business to business" (B2B) koji je organizovala ProCredit grupa, do sada najvećem B2B godađaju koji prati dobru praksu prethodno održanih poslovnih B2B sastanaka u Srbiji, Makedoniji i Albaniji.

Umrežavanje privrednika i njihova čvršća saradnja može da ojača ekonomski potencijal regiona, zaključeno je na poslovnom skupu „Business to business" (B2B) koji je organizovala ProCredit grupa, do sada najvećem B2B godađaju koji prati dobru praksu prethodno održanih poslovnih B2B sastanaka u Srbiji, Makedoniji i Albaniji. Ovom događaju u Solunu prisustvovalo je više od 600 vlasnika malih i srednjih preduzeća iz Srbije i regiona, kojima su predstavljene i nove mogućnosti podrške poslovanju koje ova bankarska grupacija nudi. Poslovni ljudi iz oblasti proizvodnje, poljoprivrede, usluga, kao i brojne izvozno orijentisane firme bili su u prilici da održe seriju sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima iz zemalja u okruženju, kao i da razmene mišljenja sa vodećim ljudima ProCredit Holdinga, većinskog vlasnika svih ProCredit banaka u zemljama regiona.

„Ovakvi B2B susreti predstavljaju značajnu platformu za umrežavanje privrednika; za naše klijente su posebno interesantni potencijalni poslovni partneri iz zemalja iz regiona sa kojima Srbija ostvaruje značajnu ekonomsku saradnju poput Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine itd. Za nas kao banku posvećenu finansiranju privrede, od izuzetnog je značaja da konstantno budemo u kontaktu sa našim klijentima i da pravovremeno odgovaramo na njihove potrebe", rekao je g. Ivan Smiljković, član Izvršnog odbora ProCredit banke Srbija i dodao: „U Srbiji, kao i u drugim zemljama u okruženju, mala i srednja preduzeća mogu u velikoj meri da doprinesu ekonomskom oporavku i mi verujemo da smo podržavanjem njihovih projekata kvalitetnom bankarskom uslugom, značajan poslovni partner i oslonac."

Značaj malih i srednjih preduzeća za razvoj privrede, finansiranje energetski efikasnih rešenja i nove bankarske tehnologije bile su samo neke od tema koje su predstavnici ProCredit grupe prezentovali učesnicima. Jedna od novina koja je privukla pažnju svih učesnika skupa jesu i ekspoziture ProCredit grupe sa samouslužnim zonama 24/7, koje su opremljene najnovijim terminalima i  bankomatima koji omogućavaju brže i povoljnije obavljanje finansijskih transakcija, poput uplate pazara za pravna lica na bankomatima ili putem depozitnog sefa. Zahvaljujući novinama u međunarodnom platnom prometu, klijenti su sada u mogućnosti da uz fiksnu proviziju od samo 2,5 evra po transferu vrše plaćanja između banaka u okviru ProCredit grupe. Učesnicima događaja su predstavljeni i osnovni principi upravljanja ljudskim resursima uključujući i program zapošljavanja i treninga u ProCredit bankama,.

Uz višedecenijsko poslovanje u Srbiji i odgovoran pristup prema svakom klijentu, ProCredit banka svake godine ostvaruje rast plasmana privredi, uz održavanje visokog kvaliteta portfolia, što je omogućilo i konstantno investiranje u unapređenje usluga prilagođenim potrebama srpskih privrednika.

 

O ProCredit banci
ProCredit banka je do sada ukupno investirala više od 4,7 milijarde evra u Srbiji. Odobreno je više od 657.000 kredita, od čega 88 odsto čine plasmani malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i poljoprivrednicima. Depozitna baza banke premašuje iznos od 360 miliona evra, izdato je 320.000 platnih kartica, dok ukupan broj klijenata iznosi više od 100.000. Istovremeno sa podrškom razvoju privrede, banka poseban značaj u poslovanju pridaje odgovornom bankarstvu i razvoju kulture štednje među klijentima. ProCredit banka je deo ProCredit grupe finansijskih institucija koje posluju na dva kontinenta (Evropa i Latinska Amerika). Akcionar ProCredit banke u Srbiji je ProCredit Holding sa sedištem u Frankfurtu.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

2019. godina opravdanog optimizma - Rast plata kao deo investicionog ciklusa i poslovne stabilnosti

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom IPSOS Strategic... Više...

2019. godina opravdanog optimizma - Rast plata kao deo investicionog ciklusa i poslovne stabilnosti

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom IPSOS Strategic... Više...

Percepcija 2018. kao dobre godine za razvoj MSP sektora - Privrednici u Srbiji optimističniji ove godine

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom GfK sprovela... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed