Novi konceptualni pneumatik IntelliGrip sa naprednom tehnologijom senzora

Kranj, Slovenija, 08. Mart 2016. PR Objave: Saopštenje -

Novi konceptualni pneumatik IntelliGrip sa naprednom tehnologijom senzora

Novi koncept predstavlja podršku sistemu upravljanja autonomnih vozila, pa će ova vrsta pneumatika u budućnosti imati ključnu ulogu u razmeni podataka na koje se autonomna vozila oslanjaju tokom vožnje. Konceptualni pneumatik IntelliGrip će na taj način doprineti većoj sigurnosti kako vozača tako i pešaka. U okviru Međunarodnog ženevskog salona automobila 2016, kompanija Goodyear je premijerno predstavila konceptualni pneumatik IntelliGrip, namenjen autonomnim vozilima budućnosti.

Novi koncept predstavlja podršku sistemu upravljanja autonomnih vozila, pa će ova vrsta pneumatika u budućnosti imati ključnu ulogu u razmeni podataka na koje se autonomna vozila oslanjaju tokom vožnje. Konceptualni pneumatik IntelliGrip će na taj način doprineti većoj sigurnosti kako vozača tako i pešaka.

U okviru Međunarodnog ženevskog salona automobila 2016, kompanija Goodyear je premijerno predstavila konceptualni pneumatik IntelliGrip, namenjen autonomnim vozilima budućnosti. Kako pokazuju istraživanja Svetskog privrednog foruma, autonomna vozila bi mogla postati stvarnost već u sledećih deset godina (*1).

Konceptualni pneumatik Goodyear IntelliGrip je projektovan sa ciljem da podrži kontrolni sistem autonomnih vozila koja se pri vožnji oslanjaju na podatke dobijene od drugih vozila, vozača, pešaka i pametnih gradova. Stoga će pneumatici kao što je Goodyear IntelliGrip, imati presudnu ulogu pri razmeni ključnih informacija u vožnji. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji senzora i specijalno razvijenom gazećem sloju, pneumatik IntelliGrip samostalno prepoznaje različite uslove na putu, poput stanja na putu i vremenskih uslova. IntelliGrip je opremljen naprednom tehnologijom koja se bazira na senzorima u Goodyearovom sistemu kontrole habanja gazećeg sloja i praćenja pritiska u pneumaticima, pa poseduje sposobnost da oceni stanje pneumatika i vozila. Goodyear je razvio specijalne algoritme koji obuhvataju varijabilne faktore kao što su pritisak i temperatura u pneumatiku, čime se obezbeđuje bolja ocena stanja pneumatika kao i optimizacija autonomnog kontrolnog sistema vozila.

Pored detekcije stanja površine puta i samog pneumatika, IntelliGrip istovremeno komunicira i sa centralnim kompjuterom vozila, što će doprineti boljim voznim karakteristikama i većoj sigurnosti. Ukoliko bi pneumatik detektovao mokru ili klizavu voznu podlogu, autonomno vozilo bi shodno tome automatski prilagođavalo svoju brzinu. Time bi se skratio zaustavni put, omogućio bolji odziv u krivini, poboljšala stabilnost i obezbedila podrška sistemu za sprečavanje sudara. Kako pokazuju istraživanja J. D. Power 2015 U.S. Tech Choice Study (*2), imajući u vidu promene u automobilskoj industriji, potrošači pridaju najveći značaj upravo sprečavanju sudara.


1. Izvor: Svetski privredni forum; analiza BCG, intervjui sa kreatorima gradske politike 2015.

2. Istraživanje 2015 U.S. Tech Choice je vršeno od januara do marta 2015. godine, a bazirano je na internet anketi više od 5.300 potrošača koji su u zadnjih pet godina kupili ili unajmili novo vozilo. Više informacija dobićete na linku http://www.jdpower.com/press-releases/2015-us-tech-choice-study#sthash.rZ6ysrNh.dpuf.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine stopostotni vlasnik preduzeća je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je ove godine drugi put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.euwww.dunlop.euwww.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 67 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 50 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Job Fair 2023 - Tvoja karijera počinje ovde!

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST - BEST Niš organizuje 15. po redu jubilarni Sajam poslova... Više...

Job Fair 2022 - Tvoja karijera počinje ovde!

Organizacija BEST po četrnaesti put omogućila je studentima, diplomicima i postdiplomcima šansu... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed