Festival viteštva u Manasiji obogaćen "Augmented Reality - Manasija 2015" aplikacijom

Despotovac, 03. Septembar 2015. PR Objave: Saopštenje -

Festival viteÅ¡tva u Manasiji obogaÄen "Augmented Reality - Manasija 2015" aplikacijom

Međunarodni festival viteštva "Despot Stefan Lazarević" - JUST OUT Manasija 2015, čiji je pokrovitelj bio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, održan je od 25. do 27. avgusta u okviru manastira Manasija, u blizini Despotovca. Manifestacija je održana u susret izuzetno značajnog jubileja - 600 godina manastira Manasija, sa ciljem promocije srpske kulture i baštine, a uz učešće brojnih umetnika i viteških trupa.

Međunarodni festival viteštva "Despot Stefan Lazarević" - JUST OUT Manasija 2015, čiji je pokrovitelj bio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, održan je od 25. do 27. avgusta u okviru manastira Manasija, u blizini Despotovca. Manifestacija je održana u susret izuzetno značajnog jubileja - 600 godina manastira Manasija, sa ciljem promocije srpske kulture i baštine, a uz učešće brojnih umetnika i viteških trupa iz Srbije, Bugarske, Češke, Francuske, Republike Srpske, Hrvatske, Slovenije, Ukrajine, Rusije, Kine, Mađarske i Rumunije. Specijalni gosti bili su monasi Šaolina, koji su izveli spektakularan nastup prve i druge večeri festivala.

Program koji je u tri dana gledalo više od 13.000 posetilaca festivala je bio koncipiran sa ciljem da se na što bolji način širokom auditorijomu približi srednjovekovna kultura Srbije, evropskih država kao i da se promovišu vrednosti ove epohe. Manifesticija je obuhvatala: Vizitorski centar - postavku sa istorijskim činjenicama iz doba Despota Stefana Lazarevića, izložbu srednjovekovnih zanata, prateći kulturno-umetnički sadržaj, radionice za decu sa kulturnim i sportskim aspektom.

Za potrebe Vizitorskog centra kreirana je multimedijalna mobilna aplikacija "Augmented Reality - Manasija 2015". To je tehnologija koja omogućava da se informacije iz stvarnog sveta kombinuju sa računarski generisanim slikama i sadržajem i tako objedinjene se prikazuju na računaru, tabletu ili mobilnom telefonu. Time se korisničko iskustvo proširuje dodatnim informacijama. "Augmented Reality (Proširena stvarnost) - Manasija 2015" aplikacija za mobilne uređaje, instalirana je preko 300 puta tokom manifestacije, primer je primene ove tehnologije i specijalno je za ovaj događaj kreirana od strane agencije Homepage na tehnološkoj platformi DunavNet-a uz sponzorstvo kompanije Huawei.PODACI O FIRMI

Naziv: Homepage doo
Adresa: Šajkaška 37
Grad: Novi Sad 21000
Web: www.homepage.rs
Tel: +381 (0)62 193 93 93
Kontakt osoba:
Ime: Miloje Sekulić
Funkcija:
Tel:
e-mail: miloje.sekulic@homepage.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Lansiran Social media DOOH - tehnologija koja povezuje najbolje iz offline i online marketinga

Najnovija svetska praksa u marketingu dostupna i u Srbiji Agencija za kreativnu primenu digitalnih... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed