FOKUS U 2015: Uklanjanje opasnog industrijskog otpada

Beograd, 30. Juni 2015. PR Objave: Saopštenje -

FOKUS U 2015: Uklanjanje opasnog industrijskog otpada

Srbija će u narednih deset godina uložiti znatna sredstva u oblast životne sredine, o čemu svedoče potezi države u unapređenju sistema upravljanja opasnim industrijskim otpadom, kao i usaglašavanje zakonskog okvira u oblasti zaštite životne sredine u procesu pristupanja EU.

Srbija će u narednih deset godina uložiti znatna sredstva u oblast životne sredine, o čemu svedoče potezi države u unapređenju sistema upravljanja opasnim industrijskim otpadom, kao i usaglašavanje zakonskog okvira u oblasti zaštite životne sredine u procesu pristupanja EU.

Ovo su neke od pokrenutih tema na četvrtoj po redu CEDEF konvenciji koja je 30. juna održana u Čačku u sklopu Godišnjeg CEDEF Programa za gradove i opštine Srbije-Lideri održivog razvoja. Konvenciji su prisustvovali predstavnici 40 lokalnih samouprava, a pokrovitelj Programa su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja, i infrastrukture RS, Ministarstvo rudarstva i energetike RS, Odbor za zaštitu životne sredine Narodne skupštine RS, Agencija za zaštitu životne sredine RS. 

Kompanija Miteco Kneževac, jedan je od ovogodišnjih partnera CEDEF konvencije, koja je tokom proteklih godina, na teritorijama opština koje su prisustvovale na Konvenciji, pružila brojne usluge zbrinjavanja različitih vrsta otpada, sa ciljem da doprinese rešavanju postojećih ekoloških problema.

„U Čačku smo uspešno sproveli zbrinjavanje PCB opreme i čvrstog PCB kontaminiranog materijala. Takođe, godinama unazad, u Gornjem Milanovcu, Užicu i Kragujevcu pružamo usluge uklanjanja opasnog, hemijskog i industrijskog otpada, a u Kragujevcu je trenutno u toku i Projekat remedijacije zemljišta zagađenim PCB uljem. Naš prioritet za ovu godinu je uklanjanje „istorijskog" opasnog otpada, koji je ostao u firmama koje ne rade, koje su u restrukturiranju ili stečaju duže vreme, a koji ugrožava životnu sredinu", istakao je Nebojša Tomašević ispred kompanije Miteco.

Rešavanje mnogih ekoloških problema biće omogućeno adekvatnim zbrinjavanjem otpada, pre svega nastalog kao posledica istorijskog zagađenja. Na osnovu dosadašnjih najava resornog ministarstva, sanacija opasnog istorijskog otpada je u fokusu za 2015. godinu, ali kako bi ovaj problem bio trajno rešen, biće obezbeđena i sredstva od 230 miliona dinara kojima će Ministarstvo podržati sanaciju istorijskog zagađenja iz desetak kompanija u restrukturiranju.

https://www.miteco.rs/sr/uklanjanje-opasnog-industrijskog-otpadaPODACI O FIRMI

Naziv:
Grad:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Prijavi se za New Leaders Conference

Konferencija „Novi lideri" će se šesnaestu godinu zaredom, održati 27. i 28. novembra. Namenjena... Više...

Održan Prvi Forum "Energetska efikasnost u opštinama"

U četvrtak, 5. marta 2015. godine, u organizaciji Certop Srbija, članice grupacije CERTOP INTERNATIONAL... Više...

ELTEC PETROL unapređuje energetsku efikasnost javnih ustanova

U sredu 24. 9. 2014. održana je jednodnevna konferencija "ESCO - šansa za unapređenje energetske... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed